Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je to těžké… Pokud se někomu v rodině svěříš a bude se to dále řešit, může to dopadnout zle - rozhádaní všichni, rodina v rozkladu a ty ta nejhorší - ano, i to se bohužel může stát… Na druhou stranu, někdo tu radí nechat to být, ale to mi přijde, jak kdyby to bylo něco normálního, ne nic tak hroznýho, tak na co to tak řešit? Já to teda takhle brát nedokážu - nevěra a to dvojnásobná v rodině, je mi z toho špatně… Řekla bych to manželovi a s ním bych se dohodla co dál - zda má cenu to nějak hrotit, nebo jak to budete řešit…
Teda, to jsem zvědavá jak tohle dopadne. Manželovi bych to řekla.
A proč a jak by si měla ničit svůj vlastní vztah? Není to její věc, tak ať to neřeší a je to. Stejně by se to nakonec obrátilo proti ní
Píšete tady o lhaní manželovi, to není lhaní, je to prostě drb, buď o něm pomlčí, nebo ho bude šířit dál. Zakladatelka je stejně rozhodnutá to manželovi říct podle toho, co píše, tak ať mu to řekne a je to
Stejně pak budou společně trávit vánoce a hory nebo co, takže se nezmění vůbec nic, akorát z toho budou otrávení oba dva a nebo, pokud se do toho manžel vloží, se rozhádají v rodině natolik, že už spolu nebudou trávit minimálně několik let nikde nic. Těžko v takové situaci očekávat, že některému z aktérů promluví do duše a on/ona řekne: ano máš, pravdu, skončíme to.
A hlavne, pocitej i s moznosti, ze pri konfrontaci budou zatloukat az za hrob. A mozna nakonec budes ty ta spatna, ze si vymyslis
Protoze pokud nemas zadny dukaz, je to slovo proti slovu. Tak jako tak to podle me rozlozi celou rodinu.
@Anonymní píše:
Jak hodně podobného? A oni toho časem nechali, nebo se na ně přišlo?
Nebyl to tchán se švagrovou, ale bratranec se sestrou mého bývalého přítele. Partnerka toho kluka byla v té době těhotná a jela spát jinam. Slyšela jsem naprosto všechno, spali vedle nás ve stanu…Myslím, ze toho pak nechali, každý ma svou rodinu.
Řekla bych to manželovi. Jestli te to tak trápí, nemá smysl mu říkat, že se nic neděje a uzirat se. Nejjednodušší by bylo, kdyby jsi byla splachovaci a pustila to z hlavy. Ale ja bych to asi taky nedokázala a řekla bych mu to.
Úplně blbá situace - ať řekneš nebo ne, budeš ta špatná. Pokud neřekneš a provalí se to jinou cestou, a nepodaří se ti hrát překvapenou, budeš ta špatná, že jsi hned něco nedělala. V opačném případě sdělením manželovi (je to jeho otec - ještě horší), ulevíš svému svědomí a hodíš to na to jeho. Pokud to bude řešit, jakkoliv on, budeš ta špatná, že jsi do toho vrtala a třeba rozbila něco (ač z našeho pohledu už nefungující), co ještě mohlo dál fungovat a nebo se to obrátí zcela proti tobě, pokud to švagrová uhraje na svého muže s tím, že jsi viděla i trávu růst, totéž strana tchýně-tchán…ve finále bude na tebe naštvaný švagr se ženou i tcháni že jim šlapeš po štěstí. Nic není dobře…
@Keyllah píše:
Tak stalo se to v neděli a dnes je úterý. Takže bych sem nějaké „zas až tak otevřený vztah nemáte“ asi netahala. V neděli byla zakladatelka v šoku, ono když to nepráskneš hned z otočky, když jsi ještě v šoku, tak se musíš dát do kupy…navíc přemýšlíš-) opravdu jsem to viděla, co přesně jsem to viděla? A pak přijde na řadu komu to říct a hlavně jak teď před vánoci. Takže si myslím, že je to naprosto normální vývoj a soudit jejich vztah bych si opravdu nedovolila.
Souhlasím. Měla jsem to asi napsat možná trochu jinak… Ale nebylo to souzení vztahu, nýbrž reakce na výpady zakladatelky vůči těm, co radily neplést se do toho.
Jinak já si neumím představit, že bych to manželovi hned neřekla, pokud bych se ho tedy nerozhodla chránit.
@Amalthea píše:
A proč a jak by si měla ničit svůj vlastní vztah? Není to její věc, tak ať to neřeší a je to. Stejně by se to nakonec obrátilo proti níPíšete tady o lhaní manželovi, to není lhaní, je to prostě drb, buď o něm pomlčí, nebo ho bude šířit dál. Zakladatelka je stejně rozhodnutá to manželovi říct podle toho, co píše, tak ať mu to řekne a je to
Stejně pak budou společně trávit vánoce a hory nebo co, takže se nezmění vůbec nic, akorát z toho budou otrávení oba dva a nebo, pokud se do toho manžel vloží, se rozhádají v rodině natolik, že už spolu nebudou trávit minimálně několik let nikde nic. Těžko v takové situaci očekávat, že některému z aktérů promluví do duše a on/ona řekne: ano máš, pravdu, skončíme to.
Drb to není, drb je smyšlenka nebo nějaké subjektivně zabarvené vyprávění o někom. Normálně by řekla, to co viděla, rozebírání a „řešení“ plus doměnky smyšlenky bych jí neradila. Jenom prostě říct, čeho má plnou hlavu. To je pro určité povahy normální, nic si nedržet. Protože když má někdo takovou povahu, tak nic předstírat, mlčet, tutlat nemůže, to by jí z toho praskla žilka. Jak v tý pohádce o tom nahatém císařovi.
@Levandule121 píše:
Souhlasím. Měla jsem to asi napsat možná trochu jinak… Ale nebylo to souzení vztahu, nýbrž reakce na výpady zakladatelky vůči těm, co radily neplést se do toho.Jinak já si neumím představit, že bych to manželovi hned neřekla, pokud bych se ho tedy nerozhodla chránit.
Pokud by byl někde poblíž a já z toho byla v šoku, tak bych mu to asi řekla hned. Ale pokud bych tam měla pár minut pro sebe, začalo by mě to v hlavě asi šrotovat. Jako jestli jsem to opravdu viděla, co přesně a co s tím budu dělat dál. Hned by mě asi napadlo jestli to říct nebo mlčet. A jak to tu někteří psali, asi bych tím nechtěla manžela trápit. Ale jestli pak zakladatelka zjistila, že nedokáže mlčet, že ji to trápí atd. -)osobně si nedokážu představit sebe v této situaci- dokázala bych celou dobu mlčet? nevím ![]()
Nečetla jsem diskusi, takže se omlouvám, jestli jsem mimo. Nedávno tu jedna psala, že ji obtěžuje tchán. Nemůže to být něco takového?
Tak to je velmi prekérní situace. Tady je opravdu každá rada drahá. Možná by bylo nejlepší poradit se s nějakým odborníkem. Pokud to řekneš byť jenom manželovi, už spustíš lavinu. Ať uděláš cokoliv, všechno přinese velkou bolest a pravděpodobně rozpad vztahů. Minimálně to zničí vztah tvého manžela s jeho otcem.Bude se kvůli tomu taky trápit. Už to, že o tom bude manžel vědět, mu nedá aby kvůli mámě mlčel, takže to bude chtít s někým řešit. Tady je otázka, s kým by to řešil tvůj manžel.
Pravda by se měla říkat, ale nemusí to platit vždy a za každou cenu. Pravda může i zabíjet. Říká se, že nevědomost je sladká. ![]()
@Anonymní píše:
Děkuju všem za rady, manželovi jsem to vyklopila a k mému překvapení mi sdělil, že něco tušil, prý si už dávno všiml, že se něco děje, jen nevěděl přesně co… Mně se táááák ulevilo
paráda, tak přeju, ať jako širší rodina nějak ustojíte
@Anonymní píše:
Děkuju všem za rady, manželovi jsem to vyklopila a k mému překvapení mi sdělil, že něco tušil, prý si už dávno všiml, že se něco děje, jen nevěděl přesně co… Mně se táááák ulevilo
A jak to chce manžel řešit, jestli vůbec?
@Anonymní píše:
Taky bych nedokázala mlčet. Je to sice hrozná situace, ale manželovi bych to řekla. Já jsem teda jen nepochopila, jestli oni ví, že jsi je viděla? A teda nepochopím, že tohle může otec synovi udělat…
![]()