Poradí mi někdo jak na puberťačku?

264
25.9.24 19:31

Poradí mi někdo jak na puberťačku?

Prosím o radu…jsem od puberty psychicky vážně nemocná pobyty v Bohnicích…jde o to že jsem měla delší léčbu bohužel, poznamenalo to vztahu dcera -matka. Teď l věci dcera se mi svěřila že se bojí lidí a chodit ven pocity že ji lidí venku pomlouvají uzavírá se do sebe chtěla jsem ji pomoct a sehnat odbornou pěči jenže tatínek ji napčkoval že psycholog nebo psychiatr zničí život :zed: onau to věří a vyjela poě že nikam nepůjde a já to chtěla včas řešit aby se něco nezanedbalo mám o ní strach zase jsem špatná matka že ji chce znočit život…tak nevím jak s níám jednat…jinak škola nás zve na schůzku ohledně dcery tak se budu nervovat :think: jinak dcera se učí dobře bude ji 14 let rok nezvládala své emoce hlavně vztek to je nyní lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
25.9.24 19:36

Já spíš nechápu, když se tak dlouho léčíš, že jsi chtěla dítě a chtěla jsi mu předat tvoje dispozice…tak má asi stejné problémy jako ty…

• Citovat
  • Upravit
264
25.9.24 19:42
@Anonymní píše: Více

V té době co se narodila tak jsem měla jen socialní fobií zvladatelnou další problémy a diagnózy přišly později až bylo dceři kolem 5 let do té doby by mě n napadlo že se to může tak zhoršit :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
25.9.24 19:49
@Anonymní píše: Více
Člověk by se neměl rozmnožovat když má psychické problémy? Které léčí? 8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9065
25.9.24 19:55
@Jaja1112 píše: Více

Vždyť píšeš, že máš vážné psychické problémy už od puberty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
264
25.9.24 20:05

@Serpentini ano od puberty sociální fobie a úzkosti vychovala jsem syna vše jsem zvládala jen jsem si nepřipouštěla že přijdou další nemoce :zed: léčim se 9 let na ty další nemoce a je to pořád začarovaný kruh :pocitac: v6dy mě stabilizující ale v6dy se to semele a jsem pak v háji :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
264
25.9.24 20:07

Nikomu bych takové problémy a trápení nepřála musím aspoň dovychovat dceru s občasnou hospitalizací ale už ne dlouhou…dcera mě bude potřebovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
264
25.9.24 20:10
@Jaja1112 píše: Více

Ano mohou být genetické dispozice a nemusí…to že má lehčí formu soc. fobie neznamená že podědí všechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
26.9.24 07:05

Pokud se ti puberťačka zabejčila, že k psychologovi nechce, tak nic neuděláš. Hlavně nebuď otravná matka, která za ní pořád chodí a říká jí, že by tam jít měla a že by měla dělat tohle a tamto… úplně to téma vypusť a pokud s tím nezačne ona, tak to nevytahuj.

Nejvíce situaci pomůžeš, pokud ukážeš podporu. Ujisti ji, že ji miluješ, že tu pro ní jsi a vždycky budeš, že jí vždycky pomůžeš a že se na tebe může kdykoliv obrátit. Pokud si bude chtít popovídat o svých problémech, vyslechni ji. Pokud si bude chtít poslechnout, jak ses s tím vyrovnávala ty, pověz jí to.

Nenuť jí do psychologa a psychiatrů, pouze jí řekni svoje zkušenosti, pokud to dceru bude zajímat. Za zkoušku nic nedá.
Netlač na ní. Pokud se její situace bude zhoršovat, tak možná sama dcera dojde k závěru, že zkusit se má všechno.

Možná přestaň používat názvy jako psychiatr a psycholog a zkus jí kdyžtak říct, že existují i nejrůznější terapeuti, se kterými by si mohla popovídat, pokud by tu bylo něco, co třeba potřebuje s někým probrat, ale nechce to rozebírat s rodiči. Existují i telefonní linky atd…

Ale nenuť jí do toho. Pouze jí ukaž, jaké všechny možnosti případné pomoci existují… a drž se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
30.9.24 21:05
@Skaiqy píše: Více

A konkrétně z jakých důvodů? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.24 21:12
@Tayen píše: Více

naprosto souhlasim
moje dcera ma podobny problem, taky odmita k nekomu jit, uz se s tim trapime rok
nejvic pomaha byt tu pro ni, netlacit, mit na ni cas

• Citovat
  • Upravit
10073
30.9.24 21:37
@Zeoli píše: Více

To byly otázky směrem k anonymní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
5.10.24 17:38

To je náročná situace 😔. Zkus si s dcerou sednout a otevřeně o tom mluvte – občas pomůže jen se vypovídat, aniž by někdo soudil. ✨ Možná pomůže taky, když ukážeš podporu a najdeš pozitivní příklady, kde odborná pomoc dokázala opravdu pomoct. Možná na ty tatínkovy názory brzy přestane dávat, buď s ní trpělivá. 💖

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová