Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kukacka123 píše:
@j.a.n.i1 a treba neumyte ruce z wc, neuklizeno, boty v posteli a tak, to by ti nevadilo? Nejak nereju, jen se ptam…mne by to vadilo hodne totiz…to same kiwi krajene na spinavem prkynku, pokud smrdelo…by se zvedl kufr i mne
Ja bych tam teda na nic chuť neměla ![]()
@Russet píše:
Ja bych tam teda na nic chuť neměla
No ja taky ne, udavam jen priklad zakladatelky
a pise, ze tam nejedi, coz jak jsem psala, chapu ![]()
At hlídá u vás, stejně když tě to chytne třeba v noci, tak asi nepovezeš dvouletý dítě k babičce, ne? Bydlí nějak hodně blízko?
jenže nevím, kdy mě porod chytne no
Ségra by určitě pohlídala, ale sama má dvě děti (skolkové a školou povinné). Kámoška se mi nabídla, ale nechci ji zatěžovat, má taky miminko a batole. A co když to přijde v noci
No nějak se to vymyslí ![]()
Moje tchyne je uplne stejny prase jak ta tvoje, at se jedna o osobni hygienu, prosle potraviny, kterym prece nic neni, ocuchavani stare sunky s tim, ze „to je jeste dobry“, vcetne bordelu u ni doma. Taky je mi lito, kdyz k ni muj syn „musi“ o hlidani jsem ji i kvuli tomu nikdy nezadala, bohuzel synovi odpirat babicku nechci ani ji vnuka a musim to tise trpet a doufat, ze synovi nezpusobi nejakou otravu jidlem (zazivaci potize po vikendu u babicky uz taky parkrat mel). Navrhla bych alespon aby hlidala u vas doma a nebo se domluvila s nekym jinym nebo ozelela manzela u porodu. Asi jina moznost neni
At prijede k vam. Napis ji v bodech manual na lednici a manzel at s nimi je co nejdyl, nez pojede k tobem stejne nevis, jestli budes rodit ve dne, v noci, tak to musite resit operativne. Az budes mit odrozeno, tak zase s nimi bude manzel
Ano bydlí 5 min cesty a jezdí autem. V noci určitě by ona přijela sem.
@Anonymní píše:
Zdravím maminy, ženyprosím anonym…asi budu znít jako hysterka, ale opravdu nevím, jak tuhle situaci řešit.
Čekám druhé dítě a zanedlouho mám TP. Mám dvouletého syna už a manžel chce být u porodu.
Jenže mám nervy z toho dát dítě k babičce-..Ano čtete správně. Zksuím to trochu přiblížit…Jsme s manželem spolu 12 let, do narození syna byla celkem normální tchýně, pak se vše obrátilo.
Prostě jsem nikdy nesouhlasila s jejíma metodama, je už důchodkyně a vše dělá prostě jinak.Co se týče pozasování miminek, olizování dudlíků, rvaní chodítek atd…To eje ale to nejmenší.
Nechci se o ní bavit nějak špatně, píšu jen fakta (ve zkratce). Doma má binec, chodí se u ní v botech, syn dokonce může být u ní v botech i na posteli kde spí. Neumývá si ruce, o úklidu říká, že to nemá cenu, když tam má děcka a má v lednici prošlé potraviny. Manžel u ní už dlouho nejí, nejednou měl střevní potíže. Neumývá si po wc ruce, ani když přijde z venku. Já jsem opak, doma naklizeno, dbám na kvalitní potraviny hygienu, atd.Syna ještě déle jak 3 h nehlídala, pouze v nutném případě, když jsem musela k dr atd. Malý jedl jen jednou za celé dva roky u ní polévku. Přede mnou respektuje, že si nepřeju, aby mu dávala třeba párky, řízky (které dělá velmi často) nebo krájené salámy, které má v lendici i 14 dní, v létě při grilování nám nabídla zelený plesnivý chleba. Ona to prostě neřeší, všemu se směje a říká, že co může být týden prošlému jogurtu
Vím, že mě asi pomluví, ani na obědy nás nezve po cleý rok, asi to něja vycítila, příčí se mi u ní něco jíst.
Ted synovi nabídla kiwi, které krájela na špinavém prkénku, syn to vyplivl (ačkoliv kiwi miluje). Já to kiwi ochutnala a bylo to nasmrádlé jak od masa, prostě jak kdyby to prkénko nebylo myté několik dníMně se tohle prostě příčí a manžel je naštěstí při mě. Ví jaká je, já za ty roky ji znám fakt dost. Jinak je fajn, neplete se něja do nás, ale tohle prostě nepřekousnu.
Ona ani neví, co syn pořádně jí, má rád svoje oblíbené jogurty, kupuju vše čerstvé a ona je mu schopná dát i mléko, ktré má v ledncii 14 dní. Už ted mám z toho nervy, až mě chytne porod a ona bude muset malého pohlídat. Napadá mě, že ji napíšu nějaký manuál co mu dátTo mě ale bude nenávidět
. Asi si budete klepat na čelo, ale já bohužel v babičce nemám důvěru. Vše co jsem vypsala, je opravdu ve zkratce a jsou tam dalšía další věci. Prosím, jak byste to řešily? Závidím všem, co mají čistotné a schopné babičky…Já jí malého prostě svěřit nemůžu bez nervů
Asi to uděláme tak, že přijede syna hlídat k nám.
Chápu tě. Taky bych si u ní nic nedala. Jestli nemáš jinou možnost hlídání, ať syna hlídá u vás.
U vas doma ve spine nebude, v lednici bude mit dobre jidlo. Napis ji manual oblekani, jidla, rezimu a holt neco z toho nebude, ale to se pro jednou nepo…
@Anonymní píše:
@Kukacka123jenže nevím, kdy mě porod chytne noSégra by určitě pohlídala, ale sama má dvě děti (skolkové a školou povinné). Kámoška se mi nabídla, ale nechci ji zatěžovat, má taky miminko a batole. A co když to přijde v noci
No nějak se to vymyslí
No, to by se muselo resit operativne
mozna bych treba zkusila na chvili tu kamosku a kdyby to mamka nahlasila predem, ze cca kolem tohodle terminu by par dni potrebovala…tak by ji mohli dovcu dat ne?
Ale tohle je naprd no…a u segry chapu, kdyz ma dve deti, jedno musi do skoly…asi kdyby uz ta babicka, at hlida u vas. Do lednice ji dat jen to, co ma malemu dat a at dohlidne manzel
a nez porodis, tak to tam snad zvladnou…
@Anonymní píše:
Moje tchyne je uplne stejny prase jak ta tvoje, at se jedna o osobni hygienu, prosle potraviny, kterym prece nic neni, ocuchavani stare sunky s tim, ze „to je jeste dobry“, vcetne bordelu u ni doma. Taky je mi lito, kdyz k ni muj syn „musi“ o hlidani jsem ji i kvuli tomu nikdy nezadala, bohuzel synovi odpirat babicku nechci ani ji vnuka a musim to tise trpet a doufat, ze synovi nezpusobi nejakou otravu jidlem (zazivaci potize po vikendu u babicky uz taky parkrat mel). Navrhla bych alespon aby hlidala u vas doma a nebo se domluvila s nekym jinym nebo ozelela manzela u porodu. Asi jina moznost neni
To jsi první, co sylším, že má taky takovou babičku
To je na palici co? Taky ji synovi neodpírám, manžel tam s malým jezdí, ale věřím mu a on ho jakoby i „hlídá“. Takže malý babičku vidí denně. Jinak se k malému chová hezky, hraje si s ním. Ale třeba jak ještě lozil, jsem ji musela poprpsit, aby umyla na vánoce zem, protože nechci, aby malý lozil po zem, kde se chodí v botech. No, byla uražená, ale mysla ji. ![]()
@Aspera píše:
@j.a.n.i1 mě teda i to nemyté prkénko, 14 dní otevřené mléko. Zavřený jogurt trošku prošlý taky neřeším (sním ho teda já), ale co je moc je příliš.
Tak pokud je myšlen trvanlivý krabicák, tak ten 14 dní v poklidu vydrží…
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1
To jako fakt?Nic jiného by ti nevadilo a měla bys klid v duši, že máš dítě v takovém prostředí? Je to tedy každého věc, nikoho neodsuzuju, každý to bere jnak. mě to prostě vadí
aby dítěti nemysla ruce po wc a nečistila zuby, protože mléčné zuby se čistit nemusí…ta nevím.
No, pokud to beru tak, že potřebuješ hlídání před porod, tedy tak na 1 den, maximálně 2, tak fakt ne, 2 dny bez umytých rukou i vyčištěných zubů se mu nic nestane… jasně aby tam dítě žilo trvale, to už je něco jiného, ale krátkodobě fakt nevidím problém. Stejně tak, když dostane jednou řízek a salám.
Tak anonymní to máš těžko, my v botech doma nechodíme třeba, ale třeba v okolí mám hodně maminek co prostě až tak neřeší a dají třeba i venku batole - v létě, na zem venku, na hřišti a to mi přijde, že asi nějaká podlaha v kuchyni nemůže být víc zaprasená..
Já si vždycky vozila- máme jednu příbuznou, taky takovou vlastní deku na pohovku a nebo na zem..