Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky maminky,uz si fakt nevim rady,jsem na dne porad jen brecim a vycitam si co sakra delam spatne!manzel kdyz prijde z prace,porad jen rve porad se mu neco nelibi,ja uklizim kazdy den skoro 8hodin v tahu jeste s malou vsude naklizeno,a on je prijde domu a zacne tohle je spatne tady mas smeticko,tohle neni umyty proc jsi tohle neudelala,tohle je upatlany od maly copak ti to porad musim rikat?ja mu rikam a kde?vdyt jsem to dneska utirala rikam mu ja nejsem zadna tvoje sluzka,okamzite na me zacne rvat.uz toho mam vazne dost uklizim jak blba a jemu vadi jedno blby smeticko ktery treba prehlidnu porad si vybiji vztek na me!kdyz mu reknu uklid si sam tak na me zacne ja chodim do prace.spis to zarve vsechno musi byt po jeho.pred tim mi pomahal ale ted jen rve a rve i kdyz mi vyklouzne neco z ruky a rozbije se to nebo mala neco rozbije,hned jeci jak poblblej,mysli porad jen na sebe na sex a na blbej uklid pritom uklizim jak s prominutim pi… 8 hodin dene uz jsem opravdu zoufala.poradte mi co mam delat.dekuji moc
Tak to je opravdu sobec, no a co že chodí do práce, ty zase pracuješ doma a staráš se o dítě, měl by ti pomáhat s domácností.
Tak at´si to uklidí, když se mu to nelíbí. Ty se máš především starat o dítě, domácí práce si rozdělte. A nikdo nemá právo na tebe řvát, ani manžel, ani nikdo jinej.
Víš co? Zkus mu, až zase bude příště láteřit, ukázat kde máte čistící a úklidové prostředky a ať ti teda ukáže, jak to máš dělat správně a ještě mu doporuč, ať si vezme jeden den dovolenou, necháš mu doma malou a odjedeš někam na relax. A nezapoměň mu říct, co má všechno udělat.
Slušně, ale rázně jednou provždy bych mu vysvětlila, že nejsem žádná služka
A, jak je tady už psáno, když se mu to nelíbí, ať si uklidí sám podle svého.
Především bych hledala příčinu. Důvod, proč se tak začal chovat.
Píšeš, „poslední dobou řve“, „předtím mi pomáhal“… přemýšlela bych, co se stalo, co se změnilo.
Problémy v práci? Zdravotní problémy, o kterých nechce mluvit? Špatné období, deprese, syndrom vyhoření?
S těmi sobci bych v tomto případě byla poněkud opatrnější, věci nebývají černobílé.
Takhle peskovat Tě mohlis snad jen rodiče né?? Jestli se mu něco nelíbí ať si to udělá sám. Tečka ![]()
@BohunkaP No to je pěkné, Bohunko, ale všichni máme nějaké starosti, ale nemůžeme svoje problémy řešit tím, že budeme řvát na své blízké.
Ja se s nem hadam ted posledni dobou deno dene,ten by se zblaznil kdybych mu nechala malou doma:Djeste si mi dovoli rict doufam ze to zitra bude lepsi jestli ne bal si veci.
Možná to bude znít až srandovně, ale já používám v tomto případě - nepřiměřená reakce - slovíčko PROČ, proč křičíš, proč trváš na dokonalém pořádku, když doteď ti to nevadilo a pod. Jako když se ptá malé dítě. A hlavně říkat vše v klidu, nenechat se vytočit ( i když chápu že je to těžké). A uvidíš co přijde za reakci. A jde i o to jak se zachováš ty, jde tu o stavění hranic, dokud je nepostavíš ( tedy jasně nedáš najevo, že takhle fakt ne, takhle spolupráce ve vztahu nevypadá) bude to pokračovat.
Příspěvek upraven 19.04.12 v 14:25
@simoušek píše:
Ja se s nem hadam ted posledni dobou deno dene,ten by se zblaznil kdybych mu nechala malou doma:Djeste si mi dovoli rict doufam ze to zitra bude lepsi jestli ne bal si veci.
hm, tak by se zbláznil, ale vyzkoušel by si jaké to je starat se o dítě, domácnost, o sebe…No ale jestli tě vyhazuje…každý svého štěstí strojvůdce.
@simoušek No jo, tak to je dobré, že si máš balit věci, jestli to nebude lepší.
A ty brečíš a vyčítáš si, co děláš špatně. Já ti řeknu, co děláš špatně - necháš si to líbit.
@simoušek píše:
Simoušek, a tento stav máte doma už dlouho? To byl posedlý takto úklidem odjakživa
Mě fakt přijde,že je svým způsobem nemocný ![]()