Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lensom Mno tak vidíš gratulace
mno taky bych tedka někdy měla mít ovulko zatím si to nemerim tak uvidíme jinak @RadkaCh z toho sexu si nic nedělej taky jsme nějaká bez nálady ![]()
![]()
@Irees Dííííky
ještě bude jeden boj příští čtvrtek a pak už určitě zajdu, protože MS nikde. Pamatuju si, že asi v půlce cyklu mne začaly hrozně bolet prsa a měla jsem ještě větší než normálně
značilo mě to ovulaci a blížící se MS. Najednou ty příznaky přestaly a pojkračování nijaké. Myslíš, že se jedná o anovulák, i přes to, že prvopočáteční příznaky se objevily? ![]()
Máš pravdu, že je měsíc zatím divný
ale ty máš aspoň šanci se brzy radovat, až odejde ta neplecha
tak hezký snaženíčko!!! ![]()
Ahoj holky, tak co víkend, zas utekl jako voda co
. Já měla asi v sobotu ovulku, nevím přesně, ale píchalo mě napravo, tak to asi bylo ono. Nějak jsem to přestala sledovat, sex nějaký byl, tak uvidíme. Těším se na dovču za měsíc, jedeme s malým poprvé k moři do Itálie, ten bude koukat
. Tak žiju spíš teď nějak tím ![]()
Ahoj holky, ja mela ovu asi ve stredu. Dneska rano spineni, ale pak uz nic. Ale ja vzdy spinim tak 2 dny malo a pak se to rozjede. Takze zatim je vse jako obvykle ![]()
@Irees taky jedem za mesic k mori
ale do Chorvatska. Mala uz teda u more byla, ale porad ted o tom mluvi.
Jo a vikend super. Meli jsme neplanovane volny vikend, tak jsem ve stredu vecer poptala par ubytek na Sumave, ve ctvrtek zarezervovala a v patek jsme jeli. Ubytko super, pocasi taky vyslo, u baraku meli oslika, ovecky, kraliky, mala nadsena a rodicove taky ![]()
My jsme právě váhali mezi Chorvatskem a Itoškou. Já Chorvatsko miluju, je to moje srdcovka
, ale byli jsme tam když jsem byla těhotná, tak aby byla změna jedem do tý Itálie.
A jezdíte na noc? Nebo jak? My právě přemýšlíme, že pojedeme na noc, aby malý spal, jinak si tu jízdu nedovedu nějak pořádně představit, asi by byl docela řev
.
Tak to jste měli krásný víkend! A luxusní počasí. A třeba se i zadařilo, když se ti zatím to špinění nerozjelo. To by byl bonus k tomu víkendu ![]()
@Irees my Chorvatsko taky milujem
ty vecery na terasce, s vineckem, grilovacky, ranni trhy ryb… Jsme tam prakticky kazdy rok.
Na noc nejezdime. Vzdy se aspon par hod prospime a jedem treba kolem treti. S malou je to ale kazdy rok jiny. Prvni rok, to ji bylo asi 10 mesicu (jeli jsme hlavne kvuli jejimu atopaku) prospala temer celou cestu, i kdyz jsme vyjizdeli nekdy kolem druhy. Dalsi rok uz to bylo tak pul na pul.
Jinak nespinim
Jen vcera rano jednorazove a od te doby nic. No tak uvidime. Ale uz 2× bylo vse jinak nez obvykle a nic z toho nebylo ![]()
A já vůbec nevím, jestli vůbec něco někdy bylo
Sex nějakej byl
A teď mě akorát se. e manžel
Kluk včera boural ve vaně, měl z toho slušnou bouli
Zítra mě čekají dvě písemky, na tu třetí (slovíčka) se vykašlu ![]()
@Ellienka No tak to krátké špinění mohlo být klidně zahnízďování kočko. Tak budu držet palce! Já ani nevím jestli byla ovulka nebo co..neměřila jsem ani BT. Dneska ráno jsem jen tak náhodně změřila a „jen“ 37,0, na mě na po ovu stav dost málo, tak si myslím, že tenhle cyklus je možná i anovulák. No těžko říct
.
My zkusíme vyjet cca v těch 22 h, na cestu počítáme 10 hodin, je to 800 km. Tak bychom tam nějak ráno mohli být a plácnout se na pláž, než nás vezmou do hotelu. Ale vyjet takhle kolem 2-3 taky není špatné. Musíme to ještě naplánovat.
@RadkaCh Držím palce dneska na písemky! Tak slovíčka (v AJ?) asi v pohodě dáš ne
.
Není od věci odpočinout si od toho sledování se, měření, dělání testů. Kašlu teď na to taky a jestli do září nic (bude to rok) tak aspoň půjde tělo odpočinuté k odborníkům. Jsem rozhodnutá, že druhé dítě chci i kdyby to mělo být z IVF, už jenom proto, že sama jsem jedináček a sourozenec mi celé dětství chyběl
.
@Irees jo, uhnizdovani to mohlo byt. Kazdy mesic zacinam spinit tak 5 dni po ovu. Ale ted uz 2 dny vubec nespinim
Dneska jsem mela jit k Dr. preci jen uz jedem 10. cyklus, nebo kolikaty a prijde mi to spineni cim dal tim intenzivnejsi a driv po ovu. No, nakonec jsem nesla. Kdyz tenhle mesic nespinim, by vlastne nemela co resit
Tak pockam, jak se to vyvine.
A co tobe rekla Dr? Ta to nak resit chtela, ne?
Kam jedete do Italie? My jedem letos s kamaradama, ty teda jezdej na noc. Jeste jsme se nedomlouvali, no tak uvidime, jak to letos bude. Oni cekaj, az jim deti usnou, pak je prenesou do auta a jedou.
@Ellienka No tak vidíš. Psala si, že si to takhle měla i s malou viď, že si nešpinila a místo toho si byla těhu. Tak to je fakt nadějné
. No možná by ti Dr. dala nějaký ten progesteron jako Utrogestan nebo Duphaston na to každoměsíční špinění i když tenhle měsíc nešpiníš. A kdybys byla těhule pomáhá to na udržení. Ale tělo si určitě poradí i bez toho.
Mě moje Dr. chce navýšit Clostilbegyt od příštího cyklu na dva denně, ale upřímně, zvažuju že se na to vykašlu a nechám tělo odpočinout. Taky mi chtěla vzít krev na hormonální profil někdy 2.den cyklu a manžel jde příští týden na spermio.
No na jednu stranu se aspoň hnem někam, ale ráda bych toho manžela ušetřila, tak třeba to příští týden už nedostanu a on nebude muset
. No kéž by.
My jedeme do Bibione
. Takže velké pískoviště pro malého
.
Kam jedete do Chorvatska?
@Irees jo, takhle jsem to mela s malou, tak uvidime. Ten utrogestan mam doma, tak ho beru. Ale paradoxne tenkrat s malou jsem ho zrovna nebrala, pac jsme jeli na dovolenou a ja ho zapomnela doma ![]()
Ja bych se tomu hormonalnimu profilu nebranila, ani spermiu. Aspon budete vedet, na cem jste. Pokud by byl problem, tak ho proste zacnete resit. A hlavne si myslim, ze pokud uz jedno mimi mate, ze druhe proste pujde. Akorat to treba bude dyl trvat. Holt jsme zase o par let starsi, ze jo ![]()
My jedem na Pag. Ty plaze jsou tam takovy vic „piskovy“ nez kamenny, oblazkovy. Detem by to tam mohlo vyhovovat.
A Bibione je na pisek naprostej ideal
to bude hradu
Ja byla v Bibione nekolikrat, spousta lidi by tam nejela, ale ono to tam ma proste neco do sebe. Mne tam bavilo to vecerni korzovani, jako tam to fakt zije ![]()
Jedem 19.6., co vy? Asi mate taky cca tenhle termin?
@Ellienka píše:
@Irees jo, takhle jsem to mela s malou, tak uvidime. Ten utrogestan mam doma, tak ho beru. Ale paradoxne tenkrat s malou jsem ho zrovna nebrala, pac jsme jeli na dovolenou a ja ho zapomnela doma
Ja bych se tomu hormonalnimu profilu nebranila, ani spermiu. Aspon budete vedet, na cem jste. Pokud by byl problem, tak ho proste zacnete resit. A hlavne si myslim, ze pokud uz jedno mimi mate, ze druhe proste pujde. Akorat to treba bude dyl trvat. Holt jsme zase o par let starsi, ze jo![]()
My jedem na Pag. Ty plaze jsou tam takovy vic „piskovy“ nez kamenny, oblazkovy. Detem by to tam mohlo vyhovovat.
Jedem 19.6., co vy? Asi mate taky cca tenhle termin?
A Bibione je na pisek naprostej idealto bude hradu
Ja byla v Bibione nekolikrat, spousta lidi by tam nejela, ale ono to tam ma proste neco do sebe. Mne tam bavilo to vecerni korzovani, jako tam to fakt zije
Kéž by to šlo takhle jistě říct. Co si budeme povídat, těhotenství, porod, u mě ještě císař, kojení.. To všechno je záhul a může to napáchat i dost škod ![]()
@Ellienka jéé tak na Pagu jsme zrovna teda nebyli, ale jinak na spoustu ostrovech, několikrát na Murteru, na Brači, na Cresu, už si ani všechny nepamatuju. Ale všude to bylo úplně super.
I kdyby tam písek nebyl, děti se vyblbnou ve vodě
. Úplně vidim našeho malýho až si poprvé lokne tý slaný vody
, no ten bude koukat
. já byla v Bibione jako malá holka s babi a dědou a líbilo se mi tam strašně a pak na střední se školou v Lignanu a taky se mi líbilo. Tak jsem zvědavá jak to budu vnímat teď. Bibione asi buď miluješ nebo nenávidíš, tak uvidíme do kterého tábora se přikloníme.
My jedem o 14 dnů později než vy ![]()
Jj na ta vyšetření půjdem, to není nic proti ničemu. kdyby byl fakt problém, lepší ho odhalit dřív než později. Ale @RadkaCh má pravdu, že po tom porodu už jsou ty naše těla víc zhuntovaný než předtím a mohlo to napáchat i škody - kord po tom císaři. No ale fakt třeba ne, pořád se ani jedna z nás nesnaží ani rok.
A co @bobina12 co asi dělá? Slaví snad těhu
?
@Teereeza Tak držím pěsti na ten zítřejší boj
. Dej nám pak vědět ![]()
@lensom No krása, moc gratuluji a ty nervy už jsou za tebou a teď bude všechno už jen dobré
.
A tou fotkou z UZ si mi udělala radost. Už se těším až na takovou fotku budu zase taky koukat ![]()