Potahovací hmoty

• Otevřená skupina

Recepty, triky, tipy, inspirace - vždyť dobrý dort potěší nejen dítě :)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2923
20.12.09 17:42

Anguo , moc díky za pochavlu, si to fakt užívám :wink: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
21.12.09 15:00

Vrony … teda to je naprosto úžasná prvotina :potlesk: :potlesk: :potlesk: … ať koukám jak koukám, tak nic špatného nevidím!!!! :think: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
21.12.09 21:34

Nonino , děkuju :oops: , vyráběla jsem bez profi pomůcek, takže dort nebyl tak vyhlazený, jak by měl být a na růžích mi zůstalo trochu škrobocukrového poprašku od vyvalování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5093
22.12.09 22:11

Vrony, jsi moc šikovná! :palec:
Ještě mi řekni, jak se barví řepnou štávou, resp. jakou řepnou šťávu jsi použila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
23.12.09 13:41

Heluso, kupuju si půllitrovku řepné šťávy v DM drogerii. Hmotu jsem měla vyrobenou podle receptu od Ariel, byla ale značně tuhá, protože jsem ji měla 14 dní v ledničce. Nechala jsem ji trochu povolit v teple, oddělila větší část na potažení korpusu a opravdu po trošinkách šťávu přilívala k hmotě.Barva na korpusu mi teda trochu asociovala sele , ale růže jsem udělala růžovější a odstín už byl hezčí.
Hmota chuťově zůstala nezměněná.
Kdybych ještě věděla, jak přírodbě obarvit na žluto a zeleno, bylo by to ideální :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
23.12.09 14:03

Na žluto mě napadá mrkvová šťáva… A zelená - možná špenátová? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
23.1.10 19:11

žlutá ještě kurkuma :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
6.3.10 19:35

tak jsem tu načerpala informace a zkusila svůj první dort a potahovanou hmotu, tak šup s hodnocením

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
6.3.10 19:43
Mava píše:
tak jsem tu načerpala informace a zkusila svůj první dort a potahovanou hmotu, tak šup s hodnocením

Jé, spajdrmení dort, super! Moc se povedl :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5093
7.3.10 00:09

Mava, super dortík! :palec: Z čeho jsou ti pavouci? To je želé? Moc pěkné :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
7.3.10 10:57

pavouci jsou kupovaní :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
9.6.10 09:50

pomoc!!!

nonina píše:
Tak si tady zatím budu malinko spamovat :pankac:

Já ještě mám vyzkoušenou marcipánovou hmotu podle paní Zdenky (aero-orion) z mmb … sama o něm píše, že je hotový za deset minut a je bez dřiny :palec:

Je to jednoduchá příprava :

250 g sušené polotučné mléko
500 g cukr moučka
2 polévkové lžíce kukuřičného (pšeničného) sirupu
2 polévkové lžíce vody
1 polévková lžíce aroma Sladká mandle

Mléko a cukr prosejeme. Kukuřičný, nebo pšeničný sirup koupíme ve zdravé výživě.

Marcipán propracujte a pak ho vyklopte na pracovní desku a dopracujte - pokud se drobí, tak si namočte ruce - už nepřidávat vodu po lžících .

Hmota je ridka, testo sice tuhe,ale jak ho dam na ruku tak za chvili ma tendenci prolezt mezi prsty.
zahustovala jsem mlekem a trusku cukrem,ale uz mi to prijde moc sladke. :think: no nevim, poradite, zda to lze jeste zachranit.Z toho neudelam ani zizalu :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
21.2.13 16:32

Dobrý den, potřebuju pomoc

udělala jsem vše, jak to píše autorka toho úplně prvního receptu a něco je špatně :( (těsto" mám úplně hrudkovité (jako kdyby se to mléko srazilo) a navíc se šíleně lepí a to už jsem přidala dalších 200g mléka - můžete mi poradit, co ještě můžu udělat? Dom. pekárnu nemám a hnětač už mi to nebere :( Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
863
23.8.13 22:24

Holky jak chutná smartflex velvet? Napadlo mě, jestli by nebylo lepší si ho koupit ušetřila bych si dost práce. Mám ale obavy, aby tam nebyla cítit chemie a aby nebyl až moc přeslazený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1075
27.3.14 20:27

Dobrý den oživuji diskuzi a Prosím o radu :)

Koupila jsem dnes potahovaci hmotu smart flex Velvet…ale je hrozne tvrda 8o do ted jsem používala K2 ale bohužel ji neměli.
Povoli zpracováním??? Je jak šutr :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny