Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lumerika Uklízela jsem v obchodě. Hned vedle byla hospoda a k nám si chodili kupovat cigarety.
@Dana066 píše: Více
A kde momentálne žiješ? A čo vlastne robíš? Je úplne v poriadku pracovať ako upratovačka, alebo čokoľvek iné, ale stále nechápem, prečo si zliezla až tak nízko, čo sa týka zaradenia v spoločnosti (bezdomovci, alkoholici…)
@Lumerika Uklízím teď v knihovně. Žiju ve svém bytě. Já se s nimi nestýkala záměrně. Prostě tam chodili a oslovovali mě a dávali jsme se do řeči, když jsme se víc znali. Pozvání na rande jsem vždy slušně odmítla. Neměla jsem o ně zájem.
Takze jedinci v náladě to prostě zkoušeli?
@Amassakoul Asi ano. Já se v mužích vůbec nevyznám. U toho sportovce jsem si taky jednu dobu říkala, jestli se mu nelíbím. Chová se jako 12 ti letý kluk, který dělá holce naschvály, aby si ho všimla. Ale není to tak.
@Dana066 Máš nejaký dôvod, prečo by si nemohla alebo nechcela vyhľadať odbornú pomoc? A u tebe bude možno vhodný aj psychiater. Dokážeš to urobiť pre seba?
Je dobré, že si tohle uvědomujes. Ale měla bys umět se proti tomu i vymezit a rozpoznat, že je to špatně, už rovnou.
@Lumerika Psycholog možná, ale psychiatr? Proč myslíš, že až psychiatr?
Dej se trochu dohormady, zacni cvicit, vice se o sebe starat a dej si jako terapii inzerat na na Tinder, dela to plno holek. Tam budes mit pozornosti i jako tuctovka. ![]()
Neviem, neber to tak, že ťa beriem ako nejakú nenormálnu. Ale psychológ nie je doktor, nemá vyštudovanú medicínu a ty možná trpíš aj nejakými psycho - démonmi, na ktoré budeš potrebovať veľa času a lekára - odborníka. Len skúšam, ale minimálne psychológa skús.
@Dana066 protože jsi vnitřně nemocná a dost možná se utapis v depresích. Psycholog je první cesta a on ti může případně doporučit psychiatra - potažmo kombo obou. ![]()
Nemáš sebevědomí, myslíš si, že zlý člověk = pro tebe dobře, jsou tam ohromné komplexy zakořeněné z dětství, které se na tebe podepisují…Je tam hodně psycho red flagů, které bys měla urgentně řešit
@Dana066, no jo, je rozhodně třeba začít tím sebevědomím, no
. Co tady vidíme, bojíš se mužů, ale přitom máš ráda jejich pozornost. Přitom ale pozornost bezdomovců odmítáš, takže říci „ne“ vlastně umíš a zřejmě si neděláš starosti s tím, co si pak o tobě myslí. Na druhou stranu ten z toho sportu, co má podobnou úroveň jako ti bezdomovci, tam už se bojíš ohradit, záleží ti, co si o tobě myslí? Zamysli se proč?
Zkus se zamyslet nad těmi svými strachy. Proč se bát mužů, jaký je důvod? Proč se bojíš ohradit se, co tě vede k myšlence, že se na tebe dotyčný bude zlobit? Co když je to jen tvá mylná představa? A i kdyby, je to jeho problém, ostatně tu zlost vyvolal on svým chováním, nikoli ty… Že se bojíš muže oslovit, není lepší rada, než sebrat všechnu odvahu a prostě to zkusit!
Co se stane přinejhorším? Že se o tebe nebude zajímat, ale to se nezajímá tak jak tak, když nic neřekneš… A může se přece i stát, že se naopak zajímat začne a to je to, o co ty usiluješ!
Můžeš jedině získat!
No… jak to máš s tím sebevědomím, proč máš pocit, že si musíš nechat všechno líbit jenom aby někdo si o tobě něco nemyslel nebo se na tebe nezlobil? Máš nějaký svůj žebříček hodnot, za kterými si stojíš a nehodláš je změnit, ať si každý myslí, co chce? Od toho bych začal. Pozoruj ostatní ženy kolem sebe, o které se normální muži zajímají, jak se chovají v podobných situacích? Snaž se od nich učit. Kamarádit se s nimi. Dostat se s nimi mezi jinou sortu lidí. To ti bezpochyby pomůže! ![]()
Zakladatelko, pamatuji si Tě z jiných diskuzí, pokud vím, jsi panna a nikdy jsi neměla vztah (jsem na tom stejně, jen o něco mladší, proto si Tě pamatuji, že to máš dost podobně).
Já se taky ve společnosti chlapů/kluků chovám nemožně, nevyzrále, podle všeho je to tím, že nemám ty zkušenosti, které jiné holky nasbíraly v mladším věku. U Tebe si myslím, že to bude stejný případ…
@Anonymní píše: Více… aneb co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš!
No a právě, máme třeba strach z toho oslovení právě proto, že si říkáme, jak budeme trapní, nemožní, co si o nás budou myslet… tak radši neuděláme nic… Tím se daleko nedostaneme!
Jak to dělají ti mladší? Hlavně o tom, co dělají, moc nepřemýšlí. Myslíte, že se neztrapní? Určitě jo, jen o tom nepřemýšlí… Mně samotnému je tu na fóru často vytýkáno, že nad vším moc přemýšlím a v tom je problém. Zrovna v budování vztahů to přemýšlení opravdu není na místě. Jsou vlastně dvě možnosti - buď si sedneme a bude to prostě fajn, nebo si nesedneme, druhá strana si něco pomyslí, ale pustí to i nás hned z hlavy, protože jsme pro ni cizí, nezajímaví… tak proč se trápit něčím, co uděláme? ![]()
Asi poslední věc - možná se snažíme svou nezkušenost skrývat. Nemá to vůbec cenu, bude to na nás vidět!
Je třeba si to přiznat a počítat s tím, že většinou neuspějeme, ale začneme tak sbírat ty zkušenosti, co nám chybí. A bez toho se neposuneme… ![]()
@D. C. Bojím se, co si o mně lidé pomyslí, protože se bojím, že mě nakonec zavrhnou. Nebudou se se mnou bavit a zůstanu sama v případě nějakého průšvihu, kdy mi nikdo nepomůže, protože nebudu nikoho mít. Je to iracionální a paranoidní
A mužů se bojím, protože jsem se nikdy s nikým nelíbala. Ani jazykem. V milostných vztazích jsem opravdu na úrovni 13ti leté, ale mezi 30 letými.