Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bez otcova vedomi bych to neudelala, bez ohledu na to, jaky bych s nim mela vztah. Taky teda nemam s otcem nejak dobre vztahy.
Chapu-li to spravne, Tvuj otec Vam dal penize jako investici do budoucna. Sestre zustane byt, ktery se ji neustale bude zhodnocovat.
Pokud bychom vylozene nezili z huby do ruky a nemeli co jist, radsi bych se uskromnila a toto obdobi nejak prezila a na penize nesahla. Urcite bych si temito penezi nezvysovala svuj zivotni standard, protoze to je podle mne velmi kratkozrake.
Pokud si totiz penize rozfofrujes, za par let nemusis mit nic.
Kdyz uz ty penize opravdu chces pouzit, rekla bych to otci a domluvila se s nim.
Kdo vi, jak dlouho Tvuj otec tyto penize sporil, velmi by ho bolelo, kdybys porusila dohodu, coz uz jsi jednou udelala.
Peníze bych použila jen v případe nutné nouze a ne proto abych si mohla dopřát standart na který jsem zvyklá. Holt jste nezaměstnaní tak musíte slevit
a určitě bych to nevybírala za zády otce.
@Antonie Bolavá píše:
Ona asi ten pocit nemá, když se tady na to ptá. Nevím no. Podle mě to je přesně ten typ lidí, který pak končí u Providentu s půjčkami na Vánoce a na dovolenou
pise ale, ze maji uspory. Jen je asi lehlovazna a zvykla na vyssi standard, to se pak tezko setri, kdyz je potreba.
Ja bych to teda za jeho zady urcite nedelala.
Jako jo, nebylo by to ode me spravne, to si uvedomuju. Ale zas moje rodina (deti a manzel) jsou pro me dulezitejsi nez vztah s otcem. Ten uz stejne kvuli jeho druhe zene nebude nikdy nic extra, kdyby byl, tak by me ten pripadny vyber penez trapil mnohem vic. Pokud bych penize chtela vybrat, zmenila bych heslo k uctu a tatik by se tam uz nedostal. Zatim jsem v pohode, ale kdyz treba budu v situaci, ze nebudu mit penize pro dcerku na nove boty, na jeji skolku a krouzky, pro sebe na masaze, ktere potrebuju, tak proste na ty prachy sahnu a tatinek mi bude s prominutim ukradeny
@Black Cat píše:
Já bych to prošustrovala! Vztah s otcem naprd, práce není, není za co nakupovat… A pak bych nastavila ruku znova…
@MilijonDolarBejby píše:
Ja nejak nechapu, proc byĺ nastvany. Vzdyt ti ty penize v podstate dal, ne?
Ano, ale dohoda byla, ze na penize nebudu sahat a budu mit kazdy rok dividendy - vynos z akcii
Mně táta taky dotuje a prostě to funguje tak, že když on s něčím vyloženě nesouhlasí, jako že je to nesmysl, tak si to nekoupím. Jednak by mi to bylo vůči němu hloupé a pak by mi taky mohl zavřít kohoutek, že. Prostě koho chleba jíš, toho píseň zpívej
Je to blbé, ale je to tak. Tolik peněz, co uvádí zakladatelka je docela dost na to, aby to rozfofrovala za kokotiny a tátovi to bylo jedno. On ty prachy asi nenašel u cesty. Jako dal jí je, teoreticky si je může utratit za co chce, ale jde o slušnost. A pokud to je něco důležitého, tak otec určitě nebude mít nic proti. Ale zakladatelka asi tuší, že by se ty „výdaje, které by si nerada odpírala“ otci příliš nezamlouvaly
@Anonymní píše:
Jako jo, nebylo by to ode me spravne, to si uvedomuju. Ale zas moje rodina (deti a manzel) jsou pro me dulezitejsi nez vztah s otcem. Ten uz stejne kvuli jeho druhe zene nebude nikdy nic extra, kdyby byl, tak by me ten pripadny vyber penez trapil mnohem vic. Pokud bych penize chtela vybrat, zmenila bych heslo k uctu a tatik by se tam uz nedostal. Zatim jsem v pohode, ale kdyz treba budu v situaci, ze nebudu mit penize pro dcerku na nove boty, na jeji skolku a krouzky, pro sebe na masaze, ktere potrebuju, tak proste na ty prachy sahnu a tatinek mi bude s prominutim ukradeny
To snad neni mozny..ale jeho prachy ti evidentne ukradeny nebyly, kdyz sis jej brala ze?
Tak o co ti jde, proc se tu ptas? Snad vsechny odpovedi zneji jednoznacne ne? Rozfofruj to za masaze a boty a pak jednou se muze stat, ze ty penize budes OPRAVDU potrebovat a zjistis, ze jsi je vlastne uplne zbytecne utratila.
@Anonymní píše:
@malymotylek píše:
Tak to je těžké. Myslím, že kámen úrazu jsou vaše vztahy v rodině. Tatínek mi dá peníze, ale klade si podmínky, když poruším, tak se ZLOBÍ.. Naši nikdy neměli peníze, ale když mi něco málo dali, tak to bylo moje a mohla jsem si s tím dělat, co jsem chtěla.
A taky sis za to pořídila bazén se zastřešením, když jste byli oba s partnerem bez práce? Jako já se fakt nedivím že to toho tátu nakrklo
@Anonymní píše:…nebudu mit penize pro dcerku na nove boty, na jeji skolku a krouzky, pro sebe na masaze… víš, ono se to vždycky nějak udělá, když se chce, a to i bez finančního polštáře na účtu. Je to o tom přemýšlet do budoucna a neutrácet za blbosti.
HELE, jestli nemas ani na boty, tak uz to neni jen o dopravani. holt hledej brigadu a muz praci I pod jeho uroven.
nechapu, ze sis tedy nenechala koupit dalsi nemovitost..
chapu, ze Ti tata chtel pomoci. ale blbe utracis. nestacil ti obyc bazen?
@klenice píše:
Je to tvoje věc, ale já bych na ty peníze nesahala. A pokud ano, tak za něco smysluplného, extra potřebného a né za „nejake vyssi vydaje, ktere bych si nerada odpirala“. Nikdy nevíš, kdy ty prachy budete potřebovat a takto je rozfrcáš co by dup. Pokud jste s manželem trochu ve fin. tísni, tak si bohužel budeš muset něco odepřít. Vztahy s otcem nemáte dobré, už jsi mu to jednou zatajila, ale hlavně, že v minulosti nasypal… promiň, ale nedalo mi to a to nemyslím ve zlém. Pokud potřebuješ opravdu prachy, tak bych to s ním probrala a nelhala bych mu.
Vsak v pohode, chtela jsem slyset nazory i jinych lidi. Mame s muzem vydaje, ktere bychom mit nemuseli, ale jsme takhle spokojeni. Treba dcerku mame v soukrome skolce, i kdyz mame moznost dat ji do statni, ale ona je tam moc spokojena, my take, takze tohle treba bych menit kvuli penezum nechtela. Ve fin. tisni nejsme, manzel penize ma, jen tim, ze ted nemam ani rodicak, tak jsem na nem zavisla a to mi nevyhovuje, ten pocit, chapes. A pocitat kazdou korunu neumim, ale ani zbytecne nerozhazuju. Ale ted jsem si treba koupila par peknych nocnch kosilek, at se po porodu citim dobre, na dovolenou za desitky tisic bych penize rozhodne nepouzila. Penez v akcicich mam porad hodne, takze urxite nehodlam nic rozfofrovat, jsem naopak rada, ze mam v dnesni dobe rezervu, kdyby nahodou…ten bazen byla vyjimecna polozka, nic podobne draheho uz v planu neni
Jojo, mě přijde vtipný brát prachy po hrstech a pak se ještě čílit, co že si to ten otec dovoluje. Mně nedal nikdo nic a má to hned několik výhod, nemusím se nikomu zodpovídat a hlavně - s čistým svědomím si mohu o každém myslet co chci. Protože shrábnout prachy a pak si na dotyčného dárce stěžovat, to je nevděk jak hrom. Buď si nic neber, nebo si nestěžuj.