Povinná návštěva u tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21593
25.12.18 10:39
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jdu se sem vypovídat, prosím ponechat anonym. Jezdíme pravidelně první svátek vánoční na oběd ke tchýni, kde nás bývá okolo 17 i s dětmi. Pro mě takováhle velká sešlost prostě není, vždycky se tam cítím jak sešněrovaná :( říkala jsem manželovi, že za babičkou pojedu ráda, ale až odpoledne, kdy tam nebude už tolik lidí, ale neexistuje. Syn je živější, nevydrží moc dlouho na jednom místě jako neteře, které si způsobně hrají. Švagrová se hrozně přetvařuje, přede všemi je jako med, hraje si na kamarádku, ale hned za rohem vás pomluví :nevim: Mám úplně zkažený den už teď, bolí mě ze všeho břicho, je to prostě povinná návštěva, ach jo.

jo holka, naprosto te chapu. Ja mam s tchyni dobry vztah, ale kdyz je cela rodina na jedne kupe, mam pocit, ze zesilim. Sejde se jich klidne 35 i s detmi, vsichni mluvi neprimerene hlasite, proste u nich v rodine to je bezne, ze i kdyz je v mistnosti ticho jako v hrobe, tak rvou jako by byli na nadrazi. Prekrikujou se navzajem, aby se slyseli, ode mne se ocekava, jak si tu hruzu budu uzivat, mne z toho jde hlava kolem, casto byvam u nich na vanoce nemocna, coz nepripdava k me pohode. Ted ta uzasna vanocni seslost nebere konce, me ma hlava prasknout z toho ramusu, kriku, pobehovani skoro 10 deti a akt, ale fakt to nedavam. Cili to je na mne videt, jak mi to leze krkem, takze jsem jeste pomlouvana, ze je nemam rada, pritom to neni pravda, jenom nejsem hlasity extrovert jako oni, mam vysokou potrebu klidu a nesnasim pobyvat ve spolecnosti tolika lidi. A oni to nejsou sto pochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9117
25.12.18 10:46

@kvaček neboj, není to tak všude. Já milovala bývalého maminku, trávili jsme tam celé svátky a já to milovala :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
25.12.18 11:47

Nikdo by mě nepřinutil zůčastnit se tak stupidních návštěv,a trávit hafo času s lidmi, kteří mě ani nemají rádi/ani já je/, a ještě mě pomlouvají.Normálně vzkážu, že jsem unavená, a chci si odpočinout.Pokud to někdo nepochopí, je to jeho problém.Jsem svobodný člověk, a velká holka,takže zásadně chodím jenom tam kam chci, a dělám jenom to, co chci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
25.12.18 13:26

@nostress Ale to je přeci slušnost!alespoň na vánoce má být člověk slušný :lol: :lol: jak se tady píše! :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2700
25.12.18 13:29

Holky, co tu píšte, že se nechcete do ničeho nutit a nikam nejedete, když to vezmete opačně a váš manžel nebude chtít ject ani jednou za rok za vaši rodinou, to by vás nemrzelo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
25.12.18 13:30
@zuzukobylka píše:
Holky, co tu píšte, že se nechcete do ničeho nutit a nikam nejedete, když to vezmete opačně a váš manžel nebude chtít ject ani jednou za rok za vaši rodinou, to by vás nemrzelo?

Nemrzelo. Pokud by k tomu měl oprávněný důvod, tak bych ho ani nenutila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
25.12.18 13:33
@Annabela11 píše:
@nostress Ale to je přeci slušnost!alespoň na vánoce má být člověk slušný :lol: :lol: jak se tady píše! :roll: :lol:

Ale já jsem slušná. :D Ale můj čas je drahý na to, abych ho trávila s energetickými upíry. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
25.12.18 13:34

@nostress Já souhlasím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
25.12.18 13:37

@nostress naprosty souhlas. A stejne tak nemam rada navstevy ze slusnosti u sebe doma. Kdo chce prijde, pokud nekdo nechce beru to jako signal, ze se u nas neciti dobre a je mi teda prijemnejsi kdyz tady neni, nez pretvarujici se host v kreci. Z toho bude jen byt plny negativni energie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
25.12.18 13:40
@zuzukobylka píše:

Nemrzelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
25.12.18 13:46
@Ijen píše:
@nostress naprosty souhlas. A stejne tak nemam rada navstevy ze slusnosti u sebe doma. Kdo chce prijde, pokud nekdo nechce beru to jako signal, ze se u nas neciti dobre a je mi teda prijemnejsi kdyz tady neni, nez pretvarujici se host v kreci. Z toho bude jen byt plny negativni energie.

Přesně tak. Zásadně nikam nechodím bez pozvání a neohlášená. A to samé očekávám od ostatních. Díky povolání si třeba většinou nemůžeme vybírat, kdo bude v naší blízkosti. Už to mi bohatě stačí. V soukromí se obklopuji pouze lidmi, kteří jsou pro můj život důležití, a které mám ráda.S tou negativní energií máš pravdu.Nedávno mě po pracovním jednání s takovou „milou“ osobou až rozbolela hlava, a mě fakt nikdy hlava nebolí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.18 14:06

Vždy, když se mi na vánoční návštěvy nechce, pustím si tohle.

https://m.youtube.com/watch?…

I tu tchyni namol jsme přežili a možná ji i zachránili, protože usínala s rozpálenou pánví na plotně.

Tak šťastné a veselé a myslete na to, že jednou také budete staré a budete šťastné, když aspoň na ty Vánoce se vám vrátí rodina domů :srdce:

• Citovat
  • Upravit
14642
25.12.18 14:21
@Anonymní píše:
Vždy, když se mi na vánoční návštěvy nechce, pustím si tohle.

https://m.youtube.com/watch?…

I tu tchyni namol jsme přežili a možná ji i zachránili, protože usínala s rozpálenou pánví na plotně.

Tak šťastné a veselé a myslete na to, že jednou také budete staré a budete šťastné, když aspoň na ty Vánoce se vám vrátí rodina domů :srdce:

Vím jaké to je, mít v rodině alkoholika. Jestli jí chcete pomoci, pak ji dostaňte na léčení.Jinak je otázka času, než něco vyvede. A aby mi tchýně-alkoholička dělala ze života peklo, že jsem ji na její povel nenavštívila, to by udělala pouze jednou.Každý by se měl chovat tak, aby za ním děti, vnoučata, a jiná rodina jezdili rádi, a ne z povinnosti/slušnosti, nebo donucení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
25.12.18 14:50
@nostress píše:
Nemrzelo. Pokud by k tomu měl oprávněný důvod, tak bych ho ani nenutila.

A kdo posoudi ten opravneny duvod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
25.12.18 14:58
@mroe píše:
A kdo posoudi ten opravneny duvod?

Pokud jsme dospělí a svéprávní, a manžel mi řekne, sorry, já za tvojí matkou/otcem nebudu už jezdit, protože mě urážejí, ponižují, nebo jsou to třeba alkoholici, pak to musím vzít v potaz. A to samé očekávám já od něj. My se navzájem respektujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová