Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
A pokud to jednou zkusíš (máš rodiče, kteří si myslí, jakou ti neudělají službu) a zažiješ týden „příjemných“ chvílí, máš také do budoucna o zážitky postaráno
jasně, ty zlé, zlé učitelky a vedoucí a instruktoři, co pojídají děti zaživa… já na to úúúúplně zapomněla.
jako je fakt děsivé, jak málo lidí je ochotno vystoupit ze svého pohodlí a jít zkusit něco jiného.
@hanka.br. píše:
Pořád nechápu, co z toho tvého komentáře vyplývá, kromě toho, že TOBĚ to nechybí. Mně osobně je ve finále úplně jedno, jestli tyhle akce jsou povinné a proč jsou povinné, ale vím, že je tu spousta dětí, které díky těmto povinným akcím zažijí věci, které jinak nezažijí. Buď z podstaty akce, nebo i proto, že jim je jejich rodiče nemohou, nebo jenom třeba z vlastní lenosti nechtějí dopřát a ty děti se poprvé dostanou na lyže, na vodu, na kola. Kdyby byly dobrovolné, zkrátka by nejely - takhle alespoň většina pojede, protože slovo povinná má jistou váhu. Ne absolutní, ale jistou ano. Takže je sice hezké, že tobě nic z toho nechybí, ale nejsi na světě sama.
No to byla reakce na tvé velmi obecné konstatování, jak takové děti o mnoho přijdou a (znělo to poněkud pohrdavě) jsou to skleníkové kytičky, které se vyvléknou, a nařídit by se to mělo VŠEM. Jako by se prostě všichni měli účastnit bez ohledu na individuality těch dětí, protože přece přijdou o zážitek a nezažijí nekomfort. Tak jsem jen chtěla říct, že mně je to lógr, že jsem o takový zážitek přišla, a nekomfort jsem zažila jinak a jsem ráda, že mě nikdo nedonutil jen proto, že on měl pocit, že je to pro mé dobro a jinak o hodně přijdu. No a nejspíš nebudu jediná. Prostě existují na světě děti, které o to skutečně nestojí.
@neumisa píše:
jasně, ty zlé, zlé učitelky a vedoucí a instruktoři, co pojídají děti zaživa… já na to úúúúplně zapomněla.
No tak já teda jezdila na tábory jako vedoucí x let a můžu s klidným svědomím říct, že polovina vedoucích tam neměla co dělat. Vylozene si vyžívali v ponižování a honění vlastního ega… A rovněž mohu říct, že kolem sebe vidím dostatek učitelek, které dělají více škody, než užitku ![]()
@neumisa píše:
Individuální přístup při 25 prvňácích je tak trochu sci-fi…
neustále slýchám od kolegyní z 1. stupně, že na ŠVP jezdí čím dále míň dětí. Nejen děti nechtějí, ale i hodně rodičů je nechce pouštět - že to bez nich nezvládnou
Prý zvlášť rodiče cizinci s tím mají problém.
@Anonymní píše:
No tak já teda jezdila na tábory jako vedoucí x let a můžu s klidným svědomím říct, že polovina vedoucích tam neměla co dělat. Vylozene si vyžívali v ponižování a honění vlastního ega… A rovněž mohu říct, že kolem sebe vidím dostatek učitelek, které dělají více škody, než užitku
ale to víš že jo… tak si v tom žij dál.
@kyslík píše:
No to byla reakce na tvé velmi obecné konstatování, jak takové děti o mnoho přijdou a (znělo to poněkud pohrdavě) jsou to skleníkové kytičky, které se vyvléknou, a nařídit by se to mělo VŠEM. Jako by se prostě všichni měli účastnit bez ohledu na individuality těch dětí, protože přece přijdou o zážitek a nezažijí nekomfort. Tak jsem jen chtěla říct, že mně je to lógr, že jsem o takový zážitek přišla, a nekomfort jsem zažila jinak a jsem ráda, že mě nikdo nedonutil jen proto, že on měl pocit, že je to pro mé dobro a jinak o hodně přijdu. No a nejspíš nebudu jediná. Prostě existují na světě děti, které o to skutečně nestojí.
Ano, pod toto bych se podepsala. Ale hold některým nevysvětlíš..
@Anonymní píše:
Ano, pod toto bych se podepsala. Ale hold některým nevysvětlíš..
fakt jako hold jsi uca? Neverim, doufam, ze ne.
@neumisa píše:
no a? Podívej, sama jsem dost silný introvert, na veškeré akce mě rodiče posílali a všechny jsem si nakonec užila. Před odjezdem jsem nijak nejásala, ale jela jsem. Neměla jsem a stále nemám potřebu vyhledávat kamarády, radši si sednu a pozoruju cvrkot - ale to nic nemění na tom, že sportovní či jiná společná akce nikomu neublíží. A třeba by to pro některé mohla být solidní terapie. Dokud to nezkusíš, nevíš.
No, tvrdit, ze nikomu neublíží je dost silné…
@kyslík píše:
Psala jsem, že by se to mělo nařídit VŠEM? Tak to jsi asi četla příspěvek někoho jiného. Mně je úplně jedno, kdo kam pojede a nepojede.
@j.a.n.i1 píše:
No, tvrdit, ze nikomu neublíží je dost silné…
ne, ani introvertnímu dítěti týden bez rodičů neublíží.
@matkabagristy píše:
Tak pardon: holt, a ano jsem ![]()
@Anonymní píše:
Tak pardon: holt, a ano jsem
tak hold se musime smirit s tim, ze mame uci, co nemaji ve skostvi co delat
@matkabagristy píše:
Já taky
Ale jen na 0,05 úvazku. ![]()
@Lama Lama píše:
Já takyAle jen na 0,05 úvazku.
konec sveta ![]()
A pokud to jednou zkusíš (máš rodiče, kteří si myslí, jakou ti neudělají službu) a zažiješ týden „příjemných“ chvílí, máš také do budoucna o zážitky postaráno