Pozná psychiatr že neberu léky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.5.25 09:02
@Anonymní píše: Více

Nepřijde mi fér vypouštět něco o oblbnutí léky, když s nima ani nemáš zkušenost. Pak si to tu někdo přečte, chytne se toho a zbytečně odmítne pomoc.
Antidepresiva nejsou oblbováky, člověk po nich není apatická troska se slinou v koutku.
Já díky „oblbnutí“ byla schopna vylézt z postele, vyjít na vzduch, hrát si dětma, uklidit byt a začít truchlit. Třeba.

Každopádně zakladatelko na kontrole nelži. Je kontraproduktivní nechat doktora v tom že bereš léky.

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
27.5.25 09:53

@krecik.dzungarsky A já píšu, že jsou zlo? Nikde nepíšu. Jen prostě pokud nechce psát léky a nechce je brát, ať je nebere, ale pak ať mu to normálně řekne. Je blbost mu lhát, že je beru.
Proč brát léky a jaký to má mít efekt by ji měl vysvětlit ten psychiatr. Případně doporučit další podpůrné opatření (např. psycholog, podpůrná skupina ).
A jen píšu, že ty léky nejsou samospásné a vyřeší za ní situaci, kdy se musí smířit. Projít procesem smíření bude muset i s léky na spaní. :kytka:
A téma kdo jaké bere léky je asi úplně jedno.

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
27.5.25 10:05

@SaxaL Měla jsi smůlu na psychiatra. Tak on každý doktor může být ok a naprosto mimo. :kytka:
A znám z vyprávění několik naprosto ok psychiatrů, kteří se snaží pomoci a nejen léky, ale i dalším doporučením kam se obrátit a kde problém řešit.

• Citovat
  • Upravit
43037
27.5.25 12:23

nepozná, ale pozná, že ti není líp a bude ti chtít zvyšovat dávky nebo dávat jiné léky, protože ti tyhle nefungují. Lepší je to říci, takových lidí je spousta, nebude se zlobit. hlavně je nevyzvedávej z lékárny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15039
27.5.25 12:35

K lékaři bys měla být naprosto upřímná, protože on potom z toho vychází. Ohodnotit svůj stav s tím, co ti napsal. Nehledě na to, že se ti může něco stát, že s končíš v nemocnici a v papírech máš tyto léky, takže tam by ti je dávali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.25 13:22

Ahoj, nevím, jak psychiatr. Ale já si prošla krátkým obdobím uzkosti. Sama jsem cítila, že to odezníva. Šla jsem na radu za paní na cinskou medicínu.

Je smutné, že psychiatr neposlouchá a jen cpe léky.

• Citovat
  • Upravit
2317
27.5.25 13:47

Řekni mu, že to nebereš a proč. Bude tě dál sledovat, jestli se nehoršíš. Triticco je dost tlumič.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8213
27.5.25 14:10
@Pudloslava píše: Více

Jestli už je vyzvedla, tak už je zpátky nikde nevezmou ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
27.5.25 14:13

Na co chodíš k psychiatrovi kterému hodlas lhat? Takhle ti nepomuze. Léky neber, ale řekni mu to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8213
27.5.25 14:18
@Tajemnadama píše: Více

Tady bych nebyl tak nekompromisní, protože nevíme, jak se chová ten lékař. Vem si, jak se někteří lékaři chovali ještě nedávno k těm, co si nechtěli nechat píchnout covidí tečkování. Zakladatelka tam nemusela jít s úmyslem lhát, ale třeba jen prostě nedokázala odporovat tomu konkrétnímu lékaři, zvlášť v nedobrém psychickém stavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
27.5.25 14:21
@rmot píše: Více

Vsak léky vyzvedla, nevzala si je. V pořádku.. řekla bych to lékaři. Pokud by měl problém, ať hledá jineho…Ale v jejím případě spíše psychologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
27.5.25 14:52

@rmot A proto tam jde znova na kontrolu a bude mu lhát, že je bere. :think:

Pokud léky nechce a chce si to zvládnout cestou bez léků, pak asi je tedy zbytečné tam chodit ne?
Vždyť ji nikdo nenutí tam chodit a lhát.

Já bych tedy hledala jiného odborníka například terapeuta, ale třeba ho má.

• Citovat
  • Upravit
8213
27.5.25 14:59
@Snopy123 píše: Více

Třeba tam šla, protože očekávala jinou pomoc, než jen nadopovat práškama? Ale jak píše Tajemná dáma, byl by asi vhodnější psycholog než psychiatr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.25 15:00

Myslím, že díky psanému slovu došlo k menšímu nepochopení - nijak účinek léků nesnižuji, ani neshazuji postup léčby, o oblbnutí píšu v uvozovkách - chtěla jsem tím říct, že jsem se rozhodla jít do léčby „za syrova“, natvrdo, prostě si tu bolest, úzkost, stres „odžít“ - už kdysi jsem měla co do činění s léky a vím, že mi absolutně nepomohly a jak jsem se po nich cítila…ale tak to mám já. Každý z nás je jiný. Rozhodně nic neshazuji ani nikoho nenabádám k nebraní. A píšu i, že jsem neprožila takovou ztrátu jako zakladatelka, mluvím o úplně jiné situaci, mnohem mnohem „jednodušší“.

Pokud jsem se tě nějak dotkla, omlouvám se

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
27.5.25 15:01

@rmot Tak očekávala, dobře. To se může stát, že nenaplní moje představy, v tu chvíli nezvládnu argumentovat, ok. Jsme o level dál, čeká ji kontrola, kde chce lhát a doufá, že lékař to nepozná.

A ano, že by jí měl lékař navrhnout rozšířenější podporu ne jen léky by mělo být. A já mám zkušenost s lékařem, který to dělá. Ale jak víme jak to je. Narvané ordinace, málo času.
Lidi kteří o péči stojí čekají řadu měsíců v pořadnících.

Zažila jsem rodiče, kteří by za brzký termín u psychiatra pro své děti dali cokoli. Blbé vím, ale pak tam chodit, když pomoc nechceš. :nevim: Možná ten doktor mohl věnovat ten čas někomu, kdo o to stojí a nepřemýšlí, hlavně ať to nepozná, že ty léky neberu.

Že si má k tomu najít terapii ji klidně mohl doporučit. Píše byla poslána kvůli nespavosti, tak asi s někým ten stav řeší ještě jinde.
Psych. se bude ptát na její stav, co se změnilo po začátku užívání léků, jak se jí spí, kolik hodin spí, jestli se budí a kdy se budí. Jak se ráno / večer cítí, atd… :nevim:
Upřímně úplně netuším, co člověk od psychiatra očekává - jako že mu napíše léky je asi celkem logické. Není to psycholog, jeho systém léčby je jiný, ale mohou spolu spolupracovat a zažila jsem to.

Příspěvek upraven 27.05.25 v 15:27

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová