Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@krecik.dzungarsky A já píšu, že jsou zlo? Nikde nepíšu. Jen prostě pokud nechce psát léky a nechce je brát, ať je nebere, ale pak ať mu to normálně řekne. Je blbost mu lhát, že je beru.
Proč brát léky a jaký to má mít efekt by ji měl vysvětlit ten psychiatr. Případně doporučit další podpůrné opatření (např. psycholog, podpůrná skupina ).
A jen píšu, že ty léky nejsou samospásné a vyřeší za ní situaci, kdy se musí smířit. Projít procesem smíření bude muset i s léky na spaní. ![]()
A téma kdo jaké bere léky je asi úplně jedno.
@SaxaL Měla jsi smůlu na psychiatra. Tak on každý doktor může být ok a naprosto mimo. ![]()
A znám z vyprávění několik naprosto ok psychiatrů, kteří se snaží pomoci a nejen léky, ale i dalším doporučením kam se obrátit a kde problém řešit.
@Anonymní píše: Více
nepozná, ale pozná, že ti není líp a bude ti chtít zvyšovat dávky nebo dávat jiné léky, protože ti tyhle nefungují. Lepší je to říci, takových lidí je spousta, nebude se zlobit. hlavně je nevyzvedávej z lékárny.
K lékaři bys měla být naprosto upřímná, protože on potom z toho vychází. Ohodnotit svůj stav s tím, co ti napsal. Nehledě na to, že se ti může něco stát, že s končíš v nemocnici a v papírech máš tyto léky, takže tam by ti je dávali.
Ahoj, nevím, jak psychiatr. Ale já si prošla krátkým obdobím uzkosti. Sama jsem cítila, že to odezníva. Šla jsem na radu za paní na cinskou medicínu.
Je smutné, že psychiatr neposlouchá a jen cpe léky.
Řekni mu, že to nebereš a proč. Bude tě dál sledovat, jestli se nehoršíš. Triticco je dost tlumič.
@Pudloslava píše: Více
Jestli už je vyzvedla, tak už je zpátky nikde nevezmou ne?
Na co chodíš k psychiatrovi kterému hodlas lhat? Takhle ti nepomuze. Léky neber, ale řekni mu to.
@Tajemnadama píše: Více
Tady bych nebyl tak nekompromisní, protože nevíme, jak se chová ten lékař. Vem si, jak se někteří lékaři chovali ještě nedávno k těm, co si nechtěli nechat píchnout covidí tečkování. Zakladatelka tam nemusela jít s úmyslem lhát, ale třeba jen prostě nedokázala odporovat tomu konkrétnímu lékaři, zvlášť v nedobrém psychickém stavu.
@rmot píše: Více
Vsak léky vyzvedla, nevzala si je. V pořádku.. řekla bych to lékaři. Pokud by měl problém, ať hledá jineho…Ale v jejím případě spíše psychologa.
@rmot A proto tam jde znova na kontrolu a bude mu lhát, že je bere. ![]()
Pokud léky nechce a chce si to zvládnout cestou bez léků, pak asi je tedy zbytečné tam chodit ne?
Vždyť ji nikdo nenutí tam chodit a lhát.
Já bych tedy hledala jiného odborníka například terapeuta, ale třeba ho má.
@Snopy123 píše: Více
Třeba tam šla, protože očekávala jinou pomoc, než jen nadopovat práškama? Ale jak píše Tajemná dáma, byl by asi vhodnější psycholog než psychiatr.
@Anonymní píše: Více
Myslím, že díky psanému slovu došlo k menšímu nepochopení - nijak účinek léků nesnižuji, ani neshazuji postup léčby, o oblbnutí píšu v uvozovkách - chtěla jsem tím říct, že jsem se rozhodla jít do léčby „za syrova“, natvrdo, prostě si tu bolest, úzkost, stres „odžít“ - už kdysi jsem měla co do činění s léky a vím, že mi absolutně nepomohly a jak jsem se po nich cítila…ale tak to mám já. Každý z nás je jiný. Rozhodně nic neshazuji ani nikoho nenabádám k nebraní. A píšu i, že jsem neprožila takovou ztrátu jako zakladatelka, mluvím o úplně jiné situaci, mnohem mnohem „jednodušší“.
Pokud jsem se tě nějak dotkla, omlouvám se
@rmot Tak očekávala, dobře. To se může stát, že nenaplní moje představy, v tu chvíli nezvládnu argumentovat, ok. Jsme o level dál, čeká ji kontrola, kde chce lhát a doufá, že lékař to nepozná.
A ano, že by jí měl lékař navrhnout rozšířenější podporu ne jen léky by mělo být. A já mám zkušenost s lékařem, který to dělá. Ale jak víme jak to je. Narvané ordinace, málo času.
Lidi kteří o péči stojí čekají řadu měsíců v pořadnících.
Zažila jsem rodiče, kteří by za brzký termín u psychiatra pro své děti dali cokoli. Blbé vím, ale pak tam chodit, když pomoc nechceš.
Možná ten doktor mohl věnovat ten čas někomu, kdo o to stojí a nepřemýšlí, hlavně ať to nepozná, že ty léky neberu.
Že si má k tomu najít terapii ji klidně mohl doporučit. Píše byla poslána kvůli nespavosti, tak asi s někým ten stav řeší ještě jinde.
Psych. se bude ptát na její stav, co se změnilo po začátku užívání léků, jak se jí spí, kolik hodin spí, jestli se budí a kdy se budí. Jak se ráno / večer cítí, atd… ![]()
Upřímně úplně netuším, co člověk od psychiatra očekává - jako že mu napíše léky je asi celkem logické. Není to psycholog, jeho systém léčby je jiný, ale mohou spolu spolupracovat a zažila jsem to.
Příspěvek upraven 27.05.25 v 15:27
Nepřijde mi fér vypouštět něco o oblbnutí léky, když s nima ani nemáš zkušenost. Pak si to tu někdo přečte, chytne se toho a zbytečně odmítne pomoc.
Antidepresiva nejsou oblbováky, člověk po nich není apatická troska se slinou v koutku.
Já díky „oblbnutí“ byla schopna vylézt z postele, vyjít na vzduch, hrát si dětma, uklidit byt a začít truchlit. Třeba.
Každopádně zakladatelko na kontrole nelži. Je kontraproduktivní nechat doktora v tom že bereš léky.