Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Vidím, že s paní Královou nekomunikuji zdaleka sama. Mně ale bohužel prozatím přes veškeré urgence a bombardování emaily nejenže peníze neposlala, ale už ani neodpovídá. ![]()
Dobrý den, měla jsem koupené vouchery na lety balonem, chtěla jsem HK, na ten ale vypsali až listopad, z toho důvodu jsem to na začátku května zrušila, napsali, že do 30 pracovních dní vrací peníze… a nic, volala jsem, psala, dožadujte se přesných termínů, když obecná odpověď, tak opět sdělte datum, kompetentní osobu… k 29.6. mám peníze zpět a jak tak sleduji délku Vaší komunikace, můžu být ráda. pí králová je jen prostředník a mám pocit, že jen mlží, ptejte se po kompetentní osobě. držím Vám palce
Tak mi po několik urgencích peníze poslali, ale bylo to o denních telefonátech, mailech. Mojí sestře ještě peníze nevrátili a urguje stejně. Držím všem palce a nedejte se!
Tak ani po 2 měsících urgování mi peníze nevrátil ani Nebeslev ani Kuptonej
Máte někdo zkušenosti s podáváním žaloby? Nevím jak dál postupovat, jestli jít přímo na Policii (ale škoda není větší jak 5000, tak nevím jestli to budou řešit), nebo zkusit nějaké úřady na ochranu spotřebitele.
No já urgovala víc jak tři měsíce a pak se jednoho dne peníze na účtě překvapivě objevily.
Tak já mám zkušenost, že mi byly peníze vráceny a sestře a kamarádce také. Dlužili nám za zorbing a vznášedlo, ale nebylo to dohromady ani 5000 Kč, bylo to 349 Kč, 700 Kč a 599 Kč, takže nevím, zda vrací pouze částky menší? Denně jsem volala a psala paní Králové. Sestra a kamarádka potom už mluvily dokonce s panem Dobravou, který to tam všechno dokonce vede. Našla jsem, že jeho společnost Soleil je v exekuci. Ale po telefonu s ním šel peníze rovnou vložit přímo na účet. Tak doufám, že budete stejně úspěšní jako my. Držím palce!!!
Jarda K - už u Vás došlo k vrácení peněz? U mě bohužel stále nikoliv a nikdo již se mnou nekomunikuje. V soukromoprávní rovině je věc možné řešit podáním soukromoprávní žaloby na příslušný okresní soud (dle sídla žalované firmy) na zaplacení dlužné částky. Tuto variantu také zvažuji.
Pro podání trestního oznámení pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu podvodu na Policii ČR je nutné, aby se nás dalo dohromady tolik, aby výsledná částka přesáhla 5.000,– Kč. Pokud je tu někdo, kdo by se k trestnímu oznámení rád připojil pište na adresu ***@seznam.cz.
Dobrý den,
a jakého zážitku u firmy kuptonej.cz se týká Váš příspěvek?
Já jsem totiž před pár dny psala dotaz ohledně letu balonem zakoupeného na slevovém portálu nebeslev.cz a bohužel chvíli po té došlo k jeho odstranění, nevím proč, chtěla jsem jen vědět, jestli už někdo absolvoval let a jak byl spokojen. Začínám přemýšlet o zrušení zážitku a vrácení peněz.
A zkoušeli jste už mluvit s panem Doubravou? Mně peníze vyplatila paní Králová, ale znám dva lidi, kteří museli volat až panu Doubravovi a ten je vyplatil. Nevím, jestli trestní oznámení pomůže, firma je podle mě v exekuci
Zatím o vrácení teprve uvažuji, let mám rezervován na 18.srpna, písemná komunikace s paní Královou zatím probíhala celkem bez problémů, tak uvidim. Mně by hlavně zajímalo, jestli už vůbec někdo letěl.
Já měla od nich mít zorbing a vznášedlo, ani jedno se mi nepodařilo rok realizovat a to jsem měla přihlášených několik termínů a vždy byl termín den předem zrušen, vždy z různých důvodů
Dobrý den,
od známých jsme obdrželi let balonem za „fantastickou cenu“ na slevovem portalu nebeslev.cz!! Mame jej naplanovany na konec srpna, ale uz ted to zacinaji posouvat. Ma nekdo takovou zkusenost a slysel od nekoho, ze by se tim balonem opravdu proletel??? nebo muzeme znamym podekovat za krasny napad a politovat je za vyhozene prachy?? dekuji za odpoved!!! a jestli vite na koho se muzu popr. primo obratit a zatlacit na nej v prípade, ze by se to skutecne nekonalo, budu rada za pomoc!!!
Jestli Vám termín posunuly, tak to bude ten samý případ jako u nás, řekla bych, že chci okamžitě vrátit peníze a potom je o ně denně urgovala. Pokud nebudete urgovat, tak je z nich asi nedostanete. A koho jsme urgovali-v diskusi viz výše.
Ano, posunuli pry ze pilot je v nemocnici s podezrenim na slepe strevo. Takze se obratit nejspis na pani Kralovou, asi nema smysl cekat, zda-li se let uskutecni nebo ne, protoze jsem se teda jeste nedocetla od nikoho, kdo by si tuto akci opravdu uzil a zazil
Jj, předpokládám, že to měla na starosti ona, když jsem s ní „komunikovala“