Práce ve fabrice a deti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14376
22.8.21 10:58

@Zumpa jsem ráda, že alespoň tohle může člověk číst. Někdy mi totiž přijde, že podle emimina všude ženy pracují na poloviční úvazek a nejlépe od 8 do 12 hodin, aby pak mohly být 100% času s dětmi. Popravdě, taky jsem si z toho občas dělala hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.21 10:59

@Aduš8 No já se přiznám, taky se snažím najít maminky které takto pracují, abych věděla, že v tom nejsem sama

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.8.21 11:02

To máš super, že máte protisměny, no zažila jsem to tak, 3 maké děti, nastoupila jsem do práce, když jim bylo 3, 7 a 9let (školka, prvňák a čtvrťák) a asi jak jsem byla s nimi dlouho doma (9let), tak mi to sedlo, jinak bych to asi dost nedávala 5dní je vidět jen v ranních výpravách a večer jak už spí, bylo to těžké, ale mě to tehdy pomohlo si odpočinout a to jsem potřebovala. Každopádně v té práci se to stejně postupem času měnilo, pak se přešlo a trojsměnný provoz, ten je s dětmi přijatelnější, ale ty noční celý týden, uf, to jsem docela umírala, pak 12ky, ty jsou asi nejlepší, ale protisměnny těžko pohledat..Ve čtvrtém těhotenství jsem získala i jen samé ranní, to se člověk nevyspí a po ranní směně najíždí hned na odpolední s dětmi…, no zo bylo překvapení, jak je to bez odpočinku náročné ;) on si vlastně člověk nevybere, vždy je to něco za něco…

• Citovat
  • Upravit
34322
22.8.21 11:03

Zalezi, jak moc potrebujete penize, je to o prioritach.

A jestli tady v te praci budes " delat karieru", nebo je to jen dobre placene misto bez vlivu na dalsi uplatneni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10886
22.8.21 11:05
@Anonymní píše:
@Oriseka Takže to mám chápat, že mám vlastně dobrou práci s dobrými podmínkami?

Ne. Ze proste někdo preferuje penize a nekdo cas detma. Je to kazdeho vec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.21 11:06
@Anonymní píše:
To máš super, že máte protisměny, no zažila jsem to tak, 3 maké děti, nastoupila jsem do práce, když jim bylo 3, 7 a 9let (školka, prvňák a čtvrťák) a asi jak jsem byla s nimi dlouho doma (9let), tak mi to sedlo, jinak bych to asi dost nedávala 5dní je vidět jen v ranních výpravách a večer jak už spí, bylo to těžké, ale mě to tehdy pomohlo si odpočinout a to jsem potřebovala. Každopádně v té práci se to stejně postupem času měnilo, pak se přešlo a trojsměnný provoz, ten je s dětmi přijatelnější, ale ty noční celý týden, uf, to jsem docela umírala, pak 12ky, ty jsou asi nejlepší, ale protisměnny těžko pohledat..Ve čtvrtém těhotenství jsem získala i jen samé ranní, to se člověk nevyspí a po ranní směně najíždí hned na odpolední s dětmi…, no zo bylo překvapení, jak je to bez odpočinku náročné ;) on si vlastně člověk nevybere, vždy je to něco za něco…
@Anonymní píše:
To máš super, že máte protisměny, no zažila jsem to tak, 3 maké děti, nastoupila jsem do práce, když jim bylo 3, 7 a 9let (školka, prvňák a čtvrťák) a asi jak jsem byla s nimi dlouho doma (9let), tak mi to sedlo, jinak bych to asi dost nedávala 5dní je vidět jen v ranních výpravách a večer jak už spí, bylo to těžké, ale mě to tehdy pomohlo si odpočinout a to jsem potřebovala. Každopádně v té práci se to stejně postupem času měnilo, pak se přešlo a trojsměnný provoz, ten je s dětmi přijatelnější, ale ty noční celý týden, uf, to jsem docela umírala, pak 12ky, ty jsou asi nejlepší, ale protisměnny těžko pohledat..Ve čtvrtém těhotenství jsem získala i jen samé ranní, to se člověk nevyspí a po ranní směně najíždí hned na odpolední s dětmi…, no zo bylo překvapení, jak je to bez odpočinku náročné ;) on si vlastně člověk nevybere, vždy je to něco za něco…

Tak já budu mít jen ranní /odpolední pořád, mám to i ve smlouvě, spíš jde mi o ty malé děti, aby to nemělo nějaký dopad no :think: hlavně je jeden týden videt jen když je odvedu. Taky budu hodně unavená jít spát v 23h (můj běžný čas při odpolední) a vstavvv 6 ráno do školy 8o, to bude něco, pak nemoce, takže vstávání v noci. Jde si na to vůbec zvyknout a zvládat to?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.8.21 11:08

@Tarena To ano to je každého věc. Ja nic neříkám :) no ale je to těžké rozhodování no

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.8.21 11:09
@Anonymní píše:
Tak já budu mít jen ranní /odpolední pořád, mám to i ve smlouvě, spíš jde mi o ty malé děti, aby to nemělo nějaký dopad no :think: hlavně je jeden týden videt jen když je odvedu. Taky budu hodně unavená jít spát v 23h (můj běžný čas při odpolední) a vstavvv 6 ráno do školy 8o, to bude něco, pak nemoce, takže vstávání v noci. Jde si na to vůbec zvyknout a zvládat to?

Tak když ty penize potřebujete, co jineho muzes delat. Ja sla na hure placenou praci, ale s flexibilni pracovni dobou, mam klid pohodu, o par desitek tisic min, ale tak jsme se dohodli s manzelem, ze volny vas je dulezitejsi nez penize

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.8.21 11:10
@Anonymní píše:
Tak když ty penize potřebujete, co jineho muzes delat. Ja sla na hure placenou praci, ale s flexibilni pracovni dobou, mam klid pohodu, o par desitek tisic min, ale tak jsme se dohodli s manzelem, ze volny vas je dulezitejsi nez penize

To by mi asi u manžela neprošlo no, peníze máme tak akorát i něco zbývá občas

• Citovat
  • Upravit
4076
22.8.21 11:10

Když byly naše dvojčata v predskolnim věku, dělala jsem v rámci školství v ústavní péči - směny jsou jen odpolední nebo víkendy. Díky tomu, že jsou směny delší, tak člověk dělá 3 až 4 dny v týdnu. Takže s dětmi jsem se viděla, ale rozhodně ne denně. Děti si zvykly. Osobně jsem v tomto režimu v predskolnim věku dětí neviděla až tak problém. Tatínek se jim věnoval hezky. Se školou se můj pohled změnil. Chci si je víc pohlídat. Zpětně musím ocenit, že jsem měla i čas na sebe. O to intenzivněji jsem se dětem věnovala, když jsme byli spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.21 11:13

@IvanaOl No je to těžké no, člověk chce zabezpečit rodinu ale na jaký úkor no :think:

• Citovat
  • Upravit
2558
22.8.21 11:16
@Anonymní píše:
@Nickjmeno To ano, ale není to moc sobecké, hlavně když vždy jednou za 14dni se s nimi neuvidím skoro vůbec? Je mi to líto, ale takovou práci už neseženu, kde mi dají na dobu neurčitou hned od začátku. Ještě nevýhoda je dojíždění xkm

Jestli se na to necítíš, tak to nedělej, jsou ženský co jsou radši doma s dětma a vyhovuje jim to, ale máš naprosto normální a přijatelnou pracovní dobu i s malými dětmi. Na nemoc existuje očr, takže s nima budeš doma, čas si vynahradíte o dovolených a volných dnech, když máš odpolední, můžeš je vyzvednout dřív a být s nimi těch pár hodin před prací,…navíc děti porostou a budou mít i jiné zájmy, takže se jednoho dne stane, že je odvedeš do školy/školky a stejně je uvidíš až večer, protože budou chodit na kroužky nebo za kamarádama.
Jestli je máš brzy po sobě, tak chápu, že jsi už vypadla z „normálního“ života, ale třeba nakonec budete spokojeni všichni, pokud ne, můžeš ve zkušebce kdykoliv odejít…
Někdo tu píše, že jde o prioritu penize nebo děti - to je kravina, my peněz máme v rámci možností dost a svý dítě miluju, ale to neznamená, ze ji obětuju komplet svůj život, práce mě baví a sociální kontakt je taky fajn, peníze jsou jen další příjemný bonus a dceři to vše vynahradim ve volných dnech nebo v částech dne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.21 11:24

@Nickjmeno Děkuji za odpověď 🙂 no bohužel dřív vyzvednout nemůžu, jedu na odpolední už ve 13h takže bych je leda vyzvedla pri cestě jen a pak bych je neměla kam dát, protože manžel bude končit kolem 14h. Takže v té školce musí být. Já mám ještě dojíždění tak než dojedu, nachystám se a tak… Taky se nemáme špatně, jak píšu, občas něco zbyde, ale člověk musí mít nějakou rezervu kort v dnešní době no

• Citovat
  • Upravit
2558
22.8.21 11:27
@Anonymní píše:
@Nickjmeno Děkuji za odpověď 🙂 no bohužel dřív vyzvednout nemůžu, jedu na odpolední už ve 13h takže bych je leda vyzvedla pri cestě jen a pak bych je neměla kam dát, protože manžel bude končit kolem 14h. Takže v té školce musí být. Já mám ještě dojíždění tak než dojedu, nachystám se a tak… Taky se nemáme špatně, jak píšu, občas něco zbyde, ale člověk musí mít nějakou rezervu kort v dnešní době no

Tim, že to zkusíte nic nezkazíš a výpověď se může dát vždycky, ale věřim tomu, že to bude dobrý ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.21 11:29
@Anonymní píše:
@Nickjmeno Děkuji za odpověď 🙂 no bohužel dřív vyzvednout nemůžu, jedu na odpolední už ve 13h takže bych je leda vyzvedla pri cestě jen a pak bych je neměla kam dát, protože manžel bude končit kolem 14h. Takže v té školce musí být. Já mám ještě dojíždění tak než dojedu, nachystám se a tak… Taky se nemáme špatně, jak píšu, občas něco zbyde, ale člověk musí mít nějakou rezervu kort v dnešní době no

A jina prace neni? Jako nebyt s detma a jeste to mit, ze " obcas neco zbyde" mi neprijde jako dobra volba. Myslela jsem, ze kdyz uz to mate takhle, tak proto, ze slusne usetrite.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová