Pracovní smlouva

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.7.16 18:58

@Adinal dekuji a kdyz ukoncim RD a budu na zkraceny uvazek, tak zdravotni si hradim sama, nebo jeste ne, kdyz budu pobirat RP?

• Citovat
  • Upravit
5672
20.7.16 18:59
@Anonymní píše:
@Adinal dekuji a kdyz ukoncim RD a budu na zkraceny uvazek, tak zdravotni si hradim sama, nebo jeste ne, kdyz budu pobirat RP?

Zdravotní si hradit nebudeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
20.7.16 19:05

Jak to ze ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
20.7.16 19:46
@Madam-Owl píše:
Jak to ze ne?

Jak to že ne co? Že si nebude muset hradit zdravotní pojištění?
Za příjemce rodičovského příspěvku platí zdravotní pojištění stát.
Navíc za ni bude odvádět zdravotní i zaměstnavatel z jejího výdělku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.16 19:58

@Adinal dekuji

• Citovat
  • Upravit
19790
20.7.16 20:34
@Sojkka píše:
@eumedon ZP § 34b, odst. píše: Více

Dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.17 11:12

Dobrý den holky, potřebuji poradit. Prosím o anonym, velmi citlivé :,( Bohužel jsem včera při podpisu smlouvy zjistila, že i personalistky umějí být prolhané z důvodů, aby nalákali zaměstnance. Hlavně tam, kde se jim nikdo nehrne. Několikrát jsem se personalistky ptala na mzdový výměr. Nejen já, ale i ostatní pracující. Bylo nám řečeno, že dostaneme mzdu 12.000 v hrubém + prémie a další výkonnostní složky. Jaké bylo naše překvapení, když jsme ve mzdovém výměru našli tuto informaci: 8000 tarifní mzda, 4000 osobní ohodnocení, pohyblivé. Jo a ty slibované prémie už jsou zahrnuté v té pohyblivé složce, takže částku 4000 Kč můžete dostat a nemusíte. Což nám ale neřekla, pravda vylezla až při podpisu smlouvy. Vycouvala jsem z toho. Zajímalo by mě ale, zda jsou tedy povinní dát pracovníkovi aspoń minimální mzdu, když mají takto ošetřenou pracovní smlouvu? :zed: :zed: Moc děkuji

• Citovat
  • Upravit
11.4.17 11:23

Však 12 hrubého máš, to je snad po odvodu sociální, zdravotního daně, snad minimálka. + si přivyděláš na přesčasech a pokud zvládneš výkon, tak máš i výkonnostní prémie. Já to měla taky tak, v inzerátu bylo až 112 na hodinu, s tím že základ 85 a zbytek byly příplatky za odpolední, noční, přesčasy, výkon, bonus za docházku atd… tak si na těch 112 můžes dosáhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.17 11:27
@Jitul.kaaa9 píše:
Jsou povinni dát minimální mzdu. Já si myslím, že ani takto to ve smlouvě (mzdovém výměru) nemůže být. Musí tam být minimálně minimální mzda.

Není. Je to tam přesně tak jak popisuji. Klidně pošlu do SZ. Ještě jsem se s ničím takovým nesetkala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.4.17 11:33
@Jitul.kaaa9 píše:
to mi posílat nemusíš, já jen vím, že u nás skoro každý rok dělám dodatky kvůli tomu, že se mění minimální mzda. Prostě v té smlouvě nemůže být míň i kdyby reálně ten člověk dostával třeba 100 tisíc i s prémiema, tak ve smlouvě/výměru nemůže mít míň než minimálku :nevim:

proto se na to ptám. Opravdu je to tam rozepsané jak jsem napsal výš. 8000 tarifní mzda + 4000 pohyblivá složka

• Citovat
  • Upravit
19790
11.4.17 11:52
@Anonymní píše:
proto se na to ptám. Opravdu je to tam rozepsané jak jsem napsal výš. 8000 tarifní mzda + 4000 pohyblivá složka

Pak je ustanovení o tarifní mzdě neplatné, protože odporuje zákonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
11.4.17 13:04
@Anonymní píše:
proto se na to ptám. Opravdu je to tam rozepsané jak jsem napsal výš. 8000 tarifní mzda + 4000 pohyblivá složka

Nemáte to na zkrácený úvazek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.17 13:06
@Sojkka píše:
Nemáte to na zkrácený úvazek?

Ne. nic za tím nehledejte. Je to na HPP A přesně tak, jak jsem popsala

• Citovat
  • Upravit
2740
11.4.17 13:16
@Anonymní píše:
Ne. nic za tím nehledejte. Je to na HPP A přesně tak, jak jsem popsala

Nic za tím nehledám, ale délku pracovního úvazku jste neuvedla, ačkoliv má vliv na měs. výši min. mzdy. HPP na to nemá vliv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.17 15:25
@Sojkka píše:
Nic za tím nehledám, ale délku pracovního úvazku jste neuvedla, ačkoliv má vliv na měs. výši min. mzdy. HPP na to nemá vliv

úvazek je plný, denně 7,5 hod + 30 minut pauza.HPP

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat