Pracovní smlouva
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše: úvazek je plný, denně 7,5 hod + 30 minut pauza.HPP
No, pokud to není nepřetržitý provoz nebo to nemáte nějak v kolektivní smlouvě, tak to ale není plný, ten je 8 + 30 minut pauza. Ale i tak musíš dostat alespoň minimální mzdu odpovídající těm 37,5 hodinám, tedy cca 10 315,– nebo víc, záleží co je to za práci, podle typu práce jsou ta minima i vyšší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den holky, potřebuji poradit. Prosím o anonym, velmi citlivéBohužel jsem včera při podpisu smlouvy zjistila, že i personalistky umějí být prolhané z důvodů, aby nalákali zaměstnance. Hlavně tam, kde se jim nikdo nehrne. Několikrát jsem se personalistky ptala na mzdový výměr. Nejen já, ale i ostatní pracující. Bylo nám řečeno, že dostaneme mzdu 12.000 v hrubém + prémie a další výkonnostní složky. Jaké bylo naše překvapení, když jsme ve mzdovém výměru našli tuto informaci: 8000 tarifní mzda, 4000 osobní ohodnocení, pohyblivé. Jo a ty slibované prémie už jsou zahrnuté v té pohyblivé složce, takže částku 4000 Kč můžete dostat a nemusíte. Což nám ale neřekla, pravda vylezla až při podpisu smlouvy. Vycouvala jsem z toho. Zajímalo by mě ale, zda jsou tedy povinní dát pracovníkovi aspoń minimální mzdu, když mají takto ošetřenou pracovní smlouvu?
![]()
Moc děkuji
Nešla bych do toho (ani za 12 000 hrubého, to není žádný terno, když minimální mzda je 11 000 + se navyšuje dle skupiny - už v 2. skupině je 12 200 - o skupinách zde http://www.mpsv.cz/…_1_1_17_.pdf). Prostě bych řekla, že chci to smluvené, tedy mít ve výměru na čem jsme se dohodli a tečka. Jinak čus.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit