Pracovní smlouva
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@trckaludmila22 píše:
Mě jde o to že mi skončila na konci srpna smlouva na dobu určitou, novou mi jeste nedali a chodim do rpace stale
Já to mám taky tak. A panu řediteli (který je Slovák) jsem vysvětloval, jak funguje český Zákoník práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, chtěla bych porposit, nevítě někdo ná´hodou, není někde na netu ke stažení dobrý vzor pracovní smlouvy s pracovním výměrem, hledám to a jde mi z toho hlava kolem, nevíte někdo? Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, pracuji v obchodě a zaměstnavatel přikázal, aby jsme měly pracovní smlouvy na obchodě kvůli kontrole PÚ. Mně se ale nelíbí, že by mi kolegyně nahlížely do smlouvy. Musí to tak opravdu být?
- Citovat
- Upravit
Tak ty by tam měl mít maximálně zaměstnavatel (a nejsem si jistá zda musí být tam, jestli nestačí na personalnim) a mel by je mít tak zajištěné, aby k nim nikdo nepovolené nemohl…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Líbit se Ti to nemusí, je to v souladu se zákonem - pracovní smlouvu musíš mít u sebe. Může být v obchodě nebo ji můžeš mít u sebe tak, abys ji kdykoliv při kontrole z Inspektorátu práce mohla předložit. Její uložení na personálním nestačí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 je to zakon o zamestnanosti, 435/2004, par. tusim 136. Plati to od 1.4.2012. A muzu Te ujistit, ze kontroly i postihy jsou tvrde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jura007 píše:
Já to mám taky tak. A panu řediteli (který je Slovák) jsem vysvětloval, jak funguje český Zákoník práce.
On tak funguje, ani když mu to nevysvětlíš. ![]()
Čili pro ostatní: Kdo má smlouvu na dobu určitou, ta už skončila a chodí do práce bez další smlouvy na dobu určitou (nebo dodatku na dobu určitou), tak má smlouvu na dobu neurčitou ze zákona. Manželka to tak má taky, i když její zaměstnavatel to ví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nirrti píše:
@j.a.n.i1 je to zakon o zamestnanosti, 435/2004, par. tusim 136. Plati to od 1.4.2012. A muzu Te ujistit, ze kontroly i postihy jsou tvrde.
Stačila by snad kopie, pokud by chtěla mít jistotu, tak úředně ověřená. Originál bych nechal doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nirrti píše:
Díky ![]()
A co to tak čtu (samozřejmě nejsem právník, takže je to jen můj laický výklad), tak mi přijde, že povinnost mít kopie dokladů zákon ukládá zaměstnavateli, nikoliv zaměstnanci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nirrti píše:
Líbit se Ti to nemusí, je to v souladu se zákonem - pracovní smlouvu musíš mít u sebe. Může být v obchodě nebo ji můžeš mít u sebe tak, abys ji kdykoliv při kontrole z Inspektorátu práce mohla předložit. Její uložení na personálním nestačí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den, pracuji v obchodě a zaměstnavatel přikázal, aby jsme měly pracovní smlouvy na obchodě kvůli kontrole PÚ. Mně se ale nelíbí, že by mi kolegyně nahlížely do smlouvy. Musí to tak opravdu být?
Tak si tu pracovní smlouvu naskenuj a sken ulož na flashku v zašifrované podobě.
Originál tam přirozeně mít nemusíš, zákon ukládá mít tam kopii a podle toho, co jsem dosud našel, to vypadá, že to ukládá zaměstnqavatelům, ne zaměstnancům.
Příspěvek upraven 10.01.14 v 21:03
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon takže ten odkaz potvrzuje moji domněnku, že se jedná o povinnost zaměstnavatele, nikoliv moji coby zaměstnance ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@eumedon takže ten odkaz potvrzuje moji domněnku, že se jedná o povinnost zaměstnavatele, nikoliv moji coby zaměstnance
Je to výklad Úřadu na ochranu osobních údajů a v podstatě dává zapravdu anonymní tazatelce, co se týče obavy o citlivé osobní údaje a tobě, co se týče povinné osoby.
Gůglil jsem „rozsudek nejvyššího správního soudu“ AND „§ 136“ AND „435/2004 Sb.“,
Hledám dál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon Tak je mi jasný, že závazný výklad může dát jen soud, ale i tak je výklad úřadu na ochranu osobních údajů důvěryhodnější než můj vlastní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit