Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj! ![]()
Mám v plánu se stěhovat a rozmýšlím se jestli do Prahy nebo Brna. Je mi 21 let a studuju VŠ v Praze. Příští rok delam Bc a potom se chci stehovat. Pote bych chtěla potlačovat asi na Mgr takze Praha nebo Brno. Chci se zeptat, je pravda, ze Brno je studentské město? A jake město by jste si vybrali vy?
Jsem hodně společensky člověk, mám rada zábavu a celkově rada se poznávání s lidmi. Tak by mě zajímali Vaše názory a doporučení.
děkuji moc ![]()
Já bych si vybírala hlavně podle oboru, reference na školu, dostupnosti z místa bydliště…
Jen tak ze zvědavosti, jaký obor studuješ?
@Jahru studuji psychologii, ale chci už prave nějakou změnu a proto se chci stěhovat.
Bydlela jsem rok v Praze, školu studovala v Brně. Brno je opravdu studentské město plné skvělých kaváren. Zůstala jsem tu i po škole, manžel je z Brna a život v Brně mi plně vyhovuje.
Brno je rozhodně velmi studentské a velmi párty-friendly město. Hospody nezavírají v 10, jak je tomu běžně v Praze, a kromě těch pár úplně hlavních tříd jsou v nich i daleko příjemnější ceny.
Ceny bytů (na prodej) se tam sice Praze takřka blíží, ale nabídka na pronájem je pořád o poznání lepší, než v Praze, a je úplně běžné shánět studentské spolubydlení s dalšími lidmi.
Otázkou je, jestli ti tohle všechno trochu nevytlačí ty myšlenky na školu a nezpůsobí třeba nižší pravděpodobnost jejího úspěšného dokončení. ![]()
No a pak záleží na té konkrétní škole a oboru, co chceš studovat - já jsem například v Praze na Přírodovědecké fakultě UK a vnímám ji jako o něco prestižnější, než stejná fakulta na Muni nebo než Mendelku, naopak třeba kdybych se měla rozhodovat mezi pražskou ČVUT a Brněnskou VUT, klidně bych z tohoto hlediska volila VUT.
Jak je na tom psychologie, netuším. Ale asi bych si VŠ zas nevybrala jen podle toho, že se ve městě, kde je, dobře paří. ![]()
Jako studentské město bych si vybrala Brno, ale jinak se mi asi lépe žilo v Praze.
Ahoj, já se kdysi takhle rozhodvala a nakonec vyhrálo Brno, i když Praha byla blíž. A nelituju, bylo to fajn, hlavně první roky na VŠ na bakaláři. Na Mgr studiu už je to jiné, lidi už se tolik seznamovat nechtějí, jsou usazenější a priority už mají jinde… Brno mi přijde jako opravdu fajn město pro studium, tak akorát velké a s vlastní atmosférou, zajímavými akcemi a kvalitními školami. Já studovala MUNI a tuhle univerzitu můžu doporučit. A určitě by se ti líbil místní fenomén - noční rozjezdy ![]()