Praha - známí si z nás dělají hotel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
896
21.3.16 14:50

Je to jen vyčůranost, protože dát 500,– za přespání (nevim za kolik se dá přespat v Praze) je pro ně prostě moc.

Mě by hanba fackovala, někomu zavolat, že u něj přespim, pokud to nejsou mý rodiče:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
21.3.16 14:52

Proste říct ne, na mě to zkoušela kolegyně, měla možnost nekde prespavat 5 min od prace 100 kc, ale chtela ke me, ja si platila najem a ze je nekdo vychcanej, tak to teda ne, jinak v Praze je plno hostelu, na vaclavaku za 200 na noc a hezky to tam je, jsou jen lidi vychcany :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
21.3.16 14:53
@Amerielle píše:
No slečna z přítelovi rodiny nám tu akci hlásí hodně měsíců dopředu, takže je takové těžké se na cokoliv vymluvit. :mrgreen:

jaky vymlouvani. Normalne bych ji rekla, ze vzhledem k malinkosti bytu uz u sebe nikoho prespavat nenechavate a ze ma takhle alespon dost casu si neco v Praze najit…

• Citovat
  • Upravit
21.3.16 14:55

@jenny.fields tak aby se jim to vyplatilo, tak jedou vždy plný auto, takže vždy v 5ti. naši jsou rozvedený tudíž, pak je máma s rodinou a pak manželova rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
21.3.16 14:57

Já bych teda do 1+kk nechtěla nikoho. Ani toho nejbližšího rodinného příslušníka. Mám svůj režim, abych se bála, že budu v noci chrápat, jsem zvyklá spát třeba bez pyžama. Prostě ne.

Jsem hodně submisivní člověk, ale tady bych si to nedala líbit. Zbav se pocitu, že tě všichni vidí jako špatnou - no a co, nikdy se nezavděčíš všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
21.3.16 15:09
@Veronika2015 píše:
Proste říct ne, na mě to zkoušela kolegyně, měla možnost nekde prespavat 5 min od prace 100 kc, ale chtela ke me, ja si platila najem a ze je nekdo vychcanej, tak to teda ne, jinak v Praze je plno hostelu, na vaclavaku za 200 na noc a hezky to tam je, jsou jen lidi vychcany :lol:

Mluvíš mi z duše. Mě by vůbec nenapadlo někoho otravovat s dotazem, jestli u něho můžu přespat. Od toho jsou snad hotely. Nakonec to v tom malém bytě musí být nepříjemné pro obě strany - žádné soukromí, nepohodlné spaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
21.3.16 15:36

@ivašot.
Presne tak :palec: ja kdyz byla na tahu, tak jen abych se vyspala ve svým, tak sem dala 2000 za taxi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
21.3.16 16:44
@Maddi-Jane píše:
Tady se ale nebavíme o tátovi, tady se bavíme o kamarádech…tátu bych samozřejmě do kempu neposílala…

nastavit pravidla. Klidně i finanční. Když jedeme ke známé na chatu, jezdí jí tam průběžně plno známých, tak chce 50 Kč za osobu na den. Pořád je to pakatel, ale v součtu to pokryje různé výdaje. Já bych prostě narovinu řekla, že ano, můžou tu být, ale pokud jich je víc, nebudu jim dělat poskoka. Poradím, pomůžu, i uvařím-za jejich asistence, pošlu je na nákup atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
21.3.16 17:08
@hofka píše:
nastavit pravidla. Klidně i finanční. Když jedeme ke známé na chatu, jezdí jí tam průběžně plno známých, tak chce 50 Kč za osobu na den. Pořád je to pakatel, ale v součtu to pokryje různé výdaje. Já bych prostě narovinu řekla, že ano, můžou tu být, ale pokud jich je víc, nebudu jim dělat poskoka. Poradím, pomůžu, i uvařím-za jejich asistence, pošlu je na nákup atp.

My si v létě pronajímáme chatu (přes agenturu) a když si povídáte s majitelem, je to všude stejný. Mají výmluvu pro rodinu a „kamarády“ proč nemohou chatu půjčit - nikoho nenapadne ani zaplatit spotřebované energie, natož podílet se na údržbě… takže by jim vlastně museli dotovat dovču :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
21.3.16 17:37
@Amerielle píše:
A co jim říkají?
že mají smlouvu s agenturou a chatu jim proto nemohou půjčit 8)
divili jsme se, že pronajímají přes agenturu, když je to fajn lokalita a docela nízká cena (určitě by pronajali i přes inzerát)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
21.3.16 23:07

@Amerielle
1.sedla bych na net a vyhledala cca 10 levných možností ubytování různě po Praze
2. při příští žádosti o ubytování bych netrapnila výmluvami a narovinu řekla např. " Sorry, ale začalo to už být pro nás neúnosné a dohodli jsme se, že už neubytováváme, ALE mám pro vás nabídku (které se nedá odolat :mrgreen: )na ubytování, pokud nechcete hledat sami, chcete to poslat?"
3. vyřízeno :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6006
22.3.16 12:57

@Amerielle Chápu, že je Ti trapné a nepříjemné říkat ne, ale budeš se to muset naučit. Za sebe bych dotyčným naprosto slušně a pravdivě vysvělila, že kamarádů/rodinných příslušníků máte hodně a že i vy si někdy potřebujete odpočinout, ať se nezlobí. Pokud vás dotyční mají rádi, pochopí to, i když je to třeba trochu zamrzí. Hlavně jim to řekni na rovinu a nevymlouvej se, je to zbytečné a navíc se pak do těch výmluv budeš zbytečně zamotávat.

Jinak myslím, že by Ti možná pomohlo přečíst si knihu Nenechte sebou manipulovat (Isabelle Nazare-Aga)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6006
22.3.16 14:42

@Amerielle Právě proto bych s nimi jednala na rovinu. Jestli Tě mají opravdu rádi, pochopí to. Podle mě rodina/kamarádi prostě nevědí, že ta frekvence přespávání je pro vás neúnosná ani že jich je tolik, protože mají pocit, že tam vlastně přespí jen jednou. Také kamarádům z řad studentů nemusí být jasné, že po práci chcete mít někdy klid. A dám Ti jednu praktickou radu - nevím, jestli máte rozkádací gauč. Pokud ano, doporučuji koupit místo něj nějaký který nelze rozložit :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.16 15:01
@Alinal píše:
@Amerielle Právě proto bych s nimi jednala na rovinu. Jestli Tě mají opravdu rádi, pochopí to. Podle mě rodina/kamarádi prostě nevědí, že ta frekvence přespávání je pro vás neúnosná ani že jich je tolik, protože mají pocit, že tam vlastně přespí jen jednou. Také kamarádům z řad studentů nemusí být jasné, že po práci chcete mít někdy klid. A dám Ti jednu praktickou radu - nevím, jestli máte rozkádací gauč. Pokud ano, doporučuji koupit místo něj nějaký který nelze rozložit :lol:.

Jj, my jsme při zařizování schválně dělali vše tak, aby bylo případné přespání extra nepohodlné. Když chce někdo přespat, sdělíme mu podmínky (nemáme to uzpůsobeno, takže leda na nafukovačce a v místnosti kde bude i náš pes (kdyby byl jinde, tak by štěkal - je tam zvyklý). A on ten hotel je nakonec prima :-) Všichni to chápou. Hotelové služby ve svém domě nabízí moje matka a dokonce se při jedné asi 8 členné týdenní návštěvě cítila dotčená, že jí nejdu pomoct - dělat servis pro rodinu (kterou ani moc neznám)… jaký si to uděláš… 8)

• Citovat
  • Upravit
22.3.16 16:20

@Amerielle a to je tak těžký říct, že máte jen jednu mistnost a že jsi prostě nadržená jak stepní koza v ovulaci?
Jen hlavně ať se vám nic nestane, ono by se mohlo stát, že se na vás každej vyprdne. Pak můžeš spytovat svědomí kde se stala chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová