Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@AndelaCerna @Amerielle Holky, přeji Vám mít děti a řešit jejich hlídání. Až třeba budete chtít jít večer s manželem do kina, děti onemocní a vy budete muset jít do práce, nebo budou jen letní prázdniny a vy nebudete mít 8 týdnů dovolené.
Aby se vám pak toto chování ke svým nejbližším nevrátilo jak bumerang…vždyť přeci existují paní na hlídání a nestojí to majlant a o prázdninách se dá dítě odvelet na letní tábory…
@Amerielle Opravdu mi to nevadí a v případě rodiny nějaké jednorázové přespání považuji za samozřejmost.
Asi jsi moc zhýčkaná - žila jsem několik let na koleji, kde mi vedle hlavy v 1+0 spaly 3 cizí holky (občas i víc). O koupelnu, záchody, kuchyňku a společenskou místnost jsem se dělila s dalšími cca 40 lidmi - a kupodivu jsem to vše přežila bez újmy. ![]()
@Amerielle píše:
To se řekne: brácha od přítele přespí.Ale pro mě to znamená: rozložit gauč, vytáhnout peřiny a povléct je čistým povlečením…pak to povlečení vyprat, postarat se o jídlo, spát s někým (pro mě cizím) v jedné místnosti. Sdílet s tím člověkem koupelnu/záchod který máme dohromady… Ohlížet se na to, že on chce večer spát, zatímco já bych byla ještě vzhůru a naopak.
Pokud vám to nevadí, jste teda dobré.
na záchod snad chodíte každý zvlášť, ne? Rozložit gauč a povléct peřiny může tvůj přítel, když je to pro jeho bratra, jídlo řešit nemusíš, stačí říct, že si má nakoupit, že doma nic nemáte… ohledně spaní se asi návštěva bude muset přizpůsobit domácím, to bych taky moc neřešila… vyprat povlečení je asi to poslední, co bych řešila… a když to není pravidelně každý týden dvakrát, tak mi ten humbuk kolem přijde fakt zbytečný… a není to přece cizí člověk, je to bratr tvého partnera, tvůj švagr…
@Amerielle Upřímně, pokud se jená o přespání jednou za měsíc až několik měsíců, tak bych to cos popsala fakt neřešila… jako chápu, že naštve ho tam mít každý týden. A tedy pokud u vás nikdo jiný nepřespává, tak není ani důvod převlékat peřiny, ne?
@Amerielle Není to o tom cítit se jako zajatec, ale o tom, že chci pomoct (u blízkých lidí by to měla být samozřejmá věc) a udělám to ráda.
Pokud to vidíš tímto způsobem, chtělo by se to nad sebou trochu zamyslet, protože brácha prostě k tvému příteli patří, ať se ti to líbí nebo ne. Bude pro něj vždy jeden z nejbližších lidí a ty jako jeho partnerka to holt budeš muset respektovat. Pokud ne, s největší pravděpodobností se ti stane, že si budeš hledat nového přítele.
Ono jde vždycky o to, jaká je člověk nátura, já mám třeba svoje soukromí ráda a dělit se pravidelně o pokoj s někým, koho nemusím, by mi vadilo ukrutně. U lidí, které má člověk rád se to narušení soukromého prostoru snáší výrazně lépe.
A jak tu někdo argumentoval těma kolejema, to mi přijde trochu něco jiného. Taky to mám za sebou a člověk to nějak přežil, ale bylo mu 20, nemusel za každou cenu každé ráno vstávat do háku a nedostatek soukromí byla daň za levné ubytování. Platit si drahý privát a muset se uskromňovat, by mě štvalo už tenkrát- teď už bych na to vůbec nebyla zvědavá. Čímž neříkám, že bych to párkrát do roka pro klid v rodině nepřežila- pokud ovšem párkrát je opravdu párkrát, ne častokrát.
@malinika píše:
@Amerielle Není to o tom cítit se jako zajatec, ale o tom, že chci pomoct(u blízkých lidí by to měla být samozřejmá věc) a udělám to ráda.
Pokud to vidíš tímto způsobem, chtělo by se to nad sebou trochu zamyslet, protože brácha prostě k tvému příteli patří, ať se ti to líbí nebo ne. Bude pro něj vždy jeden z nejbližších lidí a ty jako jeho partnerka to holt budeš muset respektovat. Pokud ne, s největší pravděpodobností se ti stane, že si budeš hledat nového přítele.
Jde o to jestli bratr opravdu potřebuje „pomoct“ nebo je jenom pohodlný a nechce se mu hledat a platit ubytování jinde, když si vyrazí do Prahy
. Pomoc příbuzným bych chápala třeba v situaci, kdy musí v Praze třeba k doktorovi, pak mi připadá samozřejmé nabídnout přespání.
S tím narušením soukromí zakladatelku docela chápu. Máme poměrně velký byt a stejně se mi spí hůř, když u nás někdo přespává. Uznávám, že jsem prostě divná ale je to tak a ve svém věku to nehodlám už nijak lámat přes koleno.
@Amerielle píše:
Chce přijet za bráchou a pokecat s ním. No…jak říkám…asi to přetrpím. Pro tentokrát.
Tak to bych asi taky zkousla. Já to brala tak, že chce přijet do Prahy zapařit a k Vám dorazí k ránu pod obraz.
@ivašot. píše:
Jde o to jestli bratr opravdu potřebuje „pomoct“ nebo je jenom pohodlný a nechce se mu hledat a platit ubytování jinde, když si vyrazí do Prahy. Pomoc příbuzným bych chápala třeba v situaci, kdy musí v Praze třeba k doktorovi, pak mi připadá samozřejmé nabídnout přespání.
Ano, i toto beru jako pomoc. Proč bych ho nechala hledat ubytování někde jinde a ještě za to platit, když ho můžu nechat přespat u nás. A bylo by mi jedno, za jakého důvodu přijede. Jestli zapařit a nebo k doktorovi.
@Amerielle píše:
To ne, jede vyloženě za bráchou - mým přítelem. Takže bude celou dobu s náma.
Ahojky, a co to udělat tahkle: přítel ať řekne bráchovi - hele, máme doma málo místa a chceme soukromí, mít větší byt, tak to neřeším. Takže jestli chceš přijet a chceš mě vidět, zařiď pro nás dva ubytování a zaplať ho. ![]()
Jestli to je přítelův brácha, a nechce u vás přespávat každý víkend, tak jednou za čas bych to zřejmě vydýchala, i když bych ho zrovna nemusela. ![]()
@Amerielle píše:
To ten můj nikdy neudělá. Protože bráška by se hned urazil. On je strašně urážlivej.
Tak je to chlap nebo baba (ten brácha)? Se prý urazí, ať se urazí, si musí zvykat fakan, že né pokaždé bude po jeho, když si hvízdne.
Ten tvůj chlap asi taky nebude nic moc, když neumí říct bráchovi, že tam spát nebude.
@Amerielle píše:
Bratr bydlí v díře na ubytovně.
Tak už je jasné, proč se ti furt cpe do baráku. A co změnit ubytovnu na lepší bydlení? To ho nenapadlo? ![]()