Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Amerielle píše:
Oni jsou rodina víš jak…takže to prostě berou tak, že jako rodina jim to půjčíme, ale prostě…nepřipadá vůbec v úvahu.Jsem se to dozvěděla před pár minutama a jsem z toho nějaká taková přepadlá a vyšokovaná. Úplně mě to rozhodilo.
Pokud jsou ještě k tomu tak drzí, že si myslí, že jim to půjčíte automaticky, tak bych černé svědomí vůbec neměla. Byt není knížka. Neboj se říct, jak to chceš ty. Kdybys tedy už chtěla mlžit (i když já bych to nedělala), řekla bych, že v tu dobu budou v bytě probíhat nějaké úpravy (kamarád maluje apod.) ![]()
@Amerielle píše:
Ptali se mamky.
No a co? To je jejich problém a problém tvé mamky, dokud se nezeptají přímo, tak bych dělala, že o ničem nevím.
Drzost nekterych lidi je neskutecna. K nam se taky kdysi chteli pozvat nejaci znami pribuznych z Ostravy, ktere ani nezname. Jeli do Prahy na nejake zavody nebo soutez a chtelo se jich ubytovat asi osm nebo devet lidi. Tenkrat jsme sice bydleli v docela velkem byte (120 m2), ale i tak by se kapacitne nikam neulozili, to je ovsem neodradilo a ze pry nevadi, ze si vezmou karimatky a spacaky
, no odpalkovali jsme je.
@Amerielle píše:
Ptali se mamky.
a ta řekla, ať si do domluví s vámi, že?:-)
@Amerielle Tak my jsme naopak radi, kdyz nam nekdo v dobe nasi nepritomnosti hlida dum, casto toho vyuzivame. At uz nekdo z rodiny nebo kamaradi. Takze mne by dotaz neprisel nijak nevhodny. Pokud by ti to bylo neprijemne, tak jim to slusne rekni.
@Amerielle píše:
@Hanka1 Děs. Co jste jim řekli?@hofka prý se jen ptali mamky, jestli by to šlo…asi se nás ještě zeptají…těžko říct
Je to ale nepříjemná situace. Ne že bych je neměla ráda, ale tohle by mi prostě bylo nepříjemné. Oni to snad pochopí.Uvidíme.
Takže o byt požádali tvou mamku kdo? Jako bratránek? Nebo tetička z třetího kolena?
Ale za mě máš 2 možnosti:
1. buď řekneš na rovinu, že byt nepůjčujete jen tak, takže ať se nezlobí ale hostelů je po Praze plná prdela.
2. řekneš, ano, půjčím, ale zadarmo to nebude. Jelikož mne dovolená něco stojí, chci za ten týden co u mne budete 4 tisíce.
A vsadím se, že do toho nepůjdou.
Navíc, oni by ti svůj byt půjčili na týden, když v něm nebudou? ![]()
@Cuddy píše:
@Amerielle Tak my jsme naopak radi, kdyz nam nekdo v dobe nasi nepritomnosti hlida dum, casto toho vyuzivame. At uz nekdo z rodiny nebo kamaradi. Takze mne by dotaz neprisel nijak nevhodny. Pokud by ti to bylo neprijemne, tak jim to slusne rekni.
Takhle: v domě si vymezíš jeden pokoj včetně kuchyně, kde se ti lidé budou zdržovat. Ale do ložnice a do soukormých věcí ti asi nepolezou (budeš mít zamčeno). Zase toto je fajn, že ti někdo pohlídá barák, ale v 1+1 fakt není co hlídat.
@hudečice píše:
Takhle: v domě si vymezíš jeden pokoj včetně kuchyně, kde se ti lidé budou zdržovat. Ale do ložnice a do soukormých věcí ti asi nepolezou (budeš mít zamčeno). Zase toto je fajn, že ti někdo pohlídá barák, ale v 1+1 fakt není co hlídat.
Ne, skutecne si nevymezim jeden pokoj, kde dovolim lidem se pohybovat. Do soukromych veci nepolezou, protoze jim proste verim a nedela se to. A v loznici nam dokonce spi. Evidentne jsme divni.
@Cuddy Nejste divní… kamarádka takhle dokonce rozesílala mail, neb potřebovala pohlídat zvířectvo, kdo si chce udělat dovolenou k nim.
@Amerielle píše:
Každý je nějaký. Ano, pro mě je to superdivné, ale pokud Ti to neva..
Tak pokud by se te preci jen zeptali, tak jim to rekni, ze by ses bohuzel necitila prijemne, kdyby byl nekdo v byte za tve nepritomnosti, ale ze budes rada, kdyz prijedou na navstevu kdykoli jindy, kdyz budete doma. Je to rodina, pokud mate dobre vztahy, tak to prijmou jako fakt bez nejakych negativnich nalad.
@Amerielle píše:
@hudečice
No, ptali se mamky, zda by to šlo. Ale mě se zatím nezeptal nikdo, takže nic. Kdyby se zeptali, řeknu jim, že ne.
Takže oni se ptají mamky, protože ta by jím hned řekla ANO. Co si budeme povídat. Ale je to byt tvůj a tvého přítele. Takže pokud ani on nechce, je to jasné.
Chtějí dát mamce předzvěst, že se budou chtít vtirnout do bytu v Praze k vám. Pokud zavolají, jednoduše řekni, že byt sice bude volný ale nepřeješ si, aby v něm kdokoliv přespával. Ani za peníze, ani zadarmo. Tvé soukromí, tvé rozhodnutí. Tečka.
Já si teda vůbec neumím představit, že by se mě někdo zeptal (nebo mojí mamky), jestli bych někomu z příbuzenstva nepůjčila byt, když budu na dovolený
To je prostě lezení do soukromí, ať bych věřila tim lidem sebevíc, tak ne… Nechápu, že tohle vůbec někoho napadne. Naprosto chápu tvé zděšení ![]()
@Amerielle píše:
@Cuddy @hudečiceTak tak…Oni jako u mamky asi jen mapovali terén.Včera mě to ale rozhodilo pěkně no.
Si piš, to byla předzvěst, protože oni ví, že se ti mamka hned pochlubí, s čím přišlo za ní příbuzenstvo.
Až ti budou volat, tak se jich zeptej, proč se ptali tvé mámy, která s tvým bydlením nemá nic společnného.
A máte ten byt pronajatý? To by vůbec nepřicházelo v úvahu už z tohoto důvodu, ne?