Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je to jen vyčůranost, protože dát 500,– za přespání (nevim za kolik se dá přespat v Praze) je pro ně prostě moc.
Mě by hanba fackovala, někomu zavolat, že u něj přespim, pokud to nejsou mý rodiče:)
Proste říct ne, na mě to zkoušela kolegyně, měla možnost nekde prespavat 5 min od prace 100 kc, ale chtela ke me, ja si platila najem a ze je nekdo vychcanej, tak to teda ne, jinak v Praze je plno hostelu, na vaclavaku za 200 na noc a hezky to tam je, jsou jen lidi vychcany ![]()
@Amerielle píše:
No slečna z přítelovi rodiny nám tu akci hlásí hodně měsíců dopředu, takže je takové těžké se na cokoliv vymluvit.
jaky vymlouvani. Normalne bych ji rekla, ze vzhledem k malinkosti bytu uz u sebe nikoho prespavat nenechavate a ze ma takhle alespon dost casu si neco v Praze najit…
@jenny.fields tak aby se jim to vyplatilo, tak jedou vždy plný auto, takže vždy v 5ti. naši jsou rozvedený tudíž, pak je máma s rodinou a pak manželova rodina.
Já bych teda do 1+kk nechtěla nikoho. Ani toho nejbližšího rodinného příslušníka. Mám svůj režim, abych se bála, že budu v noci chrápat, jsem zvyklá spát třeba bez pyžama. Prostě ne.
Jsem hodně submisivní člověk, ale tady bych si to nedala líbit. Zbav se pocitu, že tě všichni vidí jako špatnou - no a co, nikdy se nezavděčíš všem.
@Veronika2015 píše:
Proste říct ne, na mě to zkoušela kolegyně, měla možnost nekde prespavat 5 min od prace 100 kc, ale chtela ke me, ja si platila najem a ze je nekdo vychcanej, tak to teda ne, jinak v Praze je plno hostelu, na vaclavaku za 200 na noc a hezky to tam je, jsou jen lidi vychcany
Mluvíš mi z duše. Mě by vůbec nenapadlo někoho otravovat s dotazem, jestli u něho můžu přespat. Od toho jsou snad hotely. Nakonec to v tom malém bytě musí být nepříjemné pro obě strany - žádné soukromí, nepohodlné spaní.
@ivašot.
Presne tak
ja kdyz byla na tahu, tak jen abych se vyspala ve svým, tak sem dala 2000 za taxi ![]()
@Maddi-Jane píše:
Tady se ale nebavíme o tátovi, tady se bavíme o kamarádech…tátu bych samozřejmě do kempu neposílala…
nastavit pravidla. Klidně i finanční. Když jedeme ke známé na chatu, jezdí jí tam průběžně plno známých, tak chce 50 Kč za osobu na den. Pořád je to pakatel, ale v součtu to pokryje různé výdaje. Já bych prostě narovinu řekla, že ano, můžou tu být, ale pokud jich je víc, nebudu jim dělat poskoka. Poradím, pomůžu, i uvařím-za jejich asistence, pošlu je na nákup atp.
@hofka píše:
nastavit pravidla. Klidně i finanční. Když jedeme ke známé na chatu, jezdí jí tam průběžně plno známých, tak chce 50 Kč za osobu na den. Pořád je to pakatel, ale v součtu to pokryje různé výdaje. Já bych prostě narovinu řekla, že ano, můžou tu být, ale pokud jich je víc, nebudu jim dělat poskoka. Poradím, pomůžu, i uvařím-za jejich asistence, pošlu je na nákup atp.
My si v létě pronajímáme chatu (přes agenturu) a když si povídáte s majitelem, je to všude stejný. Mají výmluvu pro rodinu a „kamarády“ proč nemohou chatu půjčit - nikoho nenapadne ani zaplatit spotřebované energie, natož podílet se na údržbě… takže by jim vlastně museli dotovat dovču ![]()
@Amerielle píše:že mají smlouvu s agenturou a chatu jim proto nemohou půjčit
A co jim říkají?
@Amerielle
1.sedla bych na net a vyhledala cca 10 levných možností ubytování různě po Praze
2. při příští žádosti o ubytování bych netrapnila výmluvami a narovinu řekla např. " Sorry, ale začalo to už být pro nás neúnosné a dohodli jsme se, že už neubytováváme, ALE mám pro vás nabídku (které se nedá odolat
)na ubytování, pokud nechcete hledat sami, chcete to poslat?"
3. vyřízeno ![]()
@Amerielle Chápu, že je Ti trapné a nepříjemné říkat ne, ale budeš se to muset naučit. Za sebe bych dotyčným naprosto slušně a pravdivě vysvělila, že kamarádů/rodinných příslušníků máte hodně a že i vy si někdy potřebujete odpočinout, ať se nezlobí. Pokud vás dotyční mají rádi, pochopí to, i když je to třeba trochu zamrzí. Hlavně jim to řekni na rovinu a nevymlouvej se, je to zbytečné a navíc se pak do těch výmluv budeš zbytečně zamotávat.
Jinak myslím, že by Ti možná pomohlo přečíst si knihu Nenechte sebou manipulovat (Isabelle Nazare-Aga)
@Amerielle Právě proto bych s nimi jednala na rovinu. Jestli Tě mají opravdu rádi, pochopí to. Podle mě rodina/kamarádi prostě nevědí, že ta frekvence přespávání je pro vás neúnosná ani že jich je tolik, protože mají pocit, že tam vlastně přespí jen jednou. Také kamarádům z řad studentů nemusí být jasné, že po práci chcete mít někdy klid. A dám Ti jednu praktickou radu - nevím, jestli máte rozkádací gauč. Pokud ano, doporučuji koupit místo něj nějaký který nelze rozložit
.
@Alinal píše:
@Amerielle Právě proto bych s nimi jednala na rovinu. Jestli Tě mají opravdu rádi, pochopí to. Podle mě rodina/kamarádi prostě nevědí, že ta frekvence přespávání je pro vás neúnosná ani že jich je tolik, protože mají pocit, že tam vlastně přespí jen jednou. Také kamarádům z řad studentů nemusí být jasné, že po práci chcete mít někdy klid. A dám Ti jednu praktickou radu - nevím, jestli máte rozkádací gauč. Pokud ano, doporučuji koupit místo něj nějaký který nelze rozložit.
Jj, my jsme při zařizování schválně dělali vše tak, aby bylo případné přespání extra nepohodlné. Když chce někdo přespat, sdělíme mu podmínky (nemáme to uzpůsobeno, takže leda na nafukovačce a v místnosti kde bude i náš pes (kdyby byl jinde, tak by štěkal - je tam zvyklý). A on ten hotel je nakonec prima
Všichni to chápou. Hotelové služby ve svém domě nabízí moje matka a dokonce se při jedné asi 8 členné týdenní návštěvě cítila dotčená, že jí nejdu pomoct - dělat servis pro rodinu (kterou ani moc neznám)… jaký si to uděláš… ![]()
@Amerielle a to je tak těžký říct, že máte jen jednu mistnost a že jsi prostě nadržená jak stepní koza v ovulaci?
Jen hlavně ať se vám nic nestane, ono by se mohlo stát, že se na vás každej vyprdne. Pak můžeš spytovat svědomí kde se stala chyba.