Praha - známí si z nás dělají hotel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19131
21.3.16 14:15
@Amerielle píše:
Ty seš se vším hned hotová, ale uvědom si, že to není tak jednoduché. Ti lidi se urazí, když jim řeknu: „Sorry, ne. Najdi si hotel.“To je takové…takové blbé, no.

Proč by se urazili? Každej normální člověk tohle pochopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
21.3.16 14:16
@alenka84 píše:
Proč by se urazili? Každej normální člověk tohle pochopí.

presne, normalniho cloveka neurazi, ze ho nenechate prespat v garsonce a jestli se urazi, tak jeho problem.

• Citovat
  • Upravit
26574
21.3.16 14:17

@pampeliška189 To samý. :roll: Nechápu, co si lidi nechávají líbit a pak si stěžují, že trpí.

Děláte si to sami, snad jste proboha dospělí, když už máte děti.
Pokud se necháš využívat, tak tě lidi využívat budou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6605
21.3.16 14:17
@Amerielle píše:
Ty seš se vším hned hotová, ale uvědom si, že to není tak jednoduché. Ti lidi se urazí, když jim řeknu: „Sorry, ne. Najdi si hotel.“To je takové…takové blbé, no.

no a co ti na to máme tady napsat, nechceš aby u vás přespávali ale říct NE jim nechceš. Já osobně bych si soukromí narušovat nenechala. Ten meil mi přišel jako dobrej nápad, vysvětlíš to slušně a pošleš to všem, tím jim dojde, kolik jich je…stěžuješ si tady, jak ti to vadí ale vlastně s tím nechceš nic dělat protože máš strach aby se dotyční nenaštvali… a oni berou ohled na Vás??…

Příspěvek upraven 21.03.16 v 14:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.3.16 14:18

@Amerielle tak jde spíš o to léto, kdy je to pro ně dovolená, ale to, že to dovolená pro nás není si prostě neuvědomují.
To rači psát pčímo nebudu :lol:
Jinak s tím mejlem, hromadný asi ne, ale vysvětlila bych jim to při poptávce.
To, že se naštvou znám taky. Manžel dostal mejl od kamaráda, kterého neviděl sto let a jen co se dozvěděl, že sem ostatní jejich kámoši jezdí, nebo jely, tak hned, že chce taky s rodinou, po normální slušném vysvětlení, že tam a tam je to celkem levné a hezké se už neozval.
Tohle mi nevadí, já mám taky najednou spoustu kamarádek co by sem chtěli přijet, přitom v kontaktu nějak nejsme.
ale spíš mě to mrzí u rodiny, že si tohle neuvědomují a poslat tátu s rodinou do kempu, na to nemám :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
21.3.16 14:21
@Amerielle píše:

No a na lístek na akci mají, ale na hotel ne? No to je pak ale jejich problém. Každej by se měl přikrývat takovou peřinou, na jakou má.
Prostě řekni, že nejste noclehárna a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
21.3.16 14:24
@Amerielle píše:

No a co, že se urazí… alespoň od nich bude mít člověk klid, někdo, kdo se urazí, že je člověk nechce nechat okupovat 1+nic tak není kamarád a je tedy jedině dobře, když už jezdit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
21.3.16 14:26
@Amerielle píše:
Máte pravdu, holky. Fakt. Asi jsem opravdu hodná, až jsem blbá.

Já, když si to zpětně všechno uvědomuju, tak si dokonce vzpomínám na dvě kámošky ze střední školy, se kterými se sice obvykle tak jednou ročně sejdem, ale to je vše. A ty taky navrhly, že by u nás přespaly. A když jsem se nějak vymluvila, tak mi ta jedna vyčetla: „Ty nás tam snad nechceš nebo co.“

No nechtěla jsem. Chtěli se prostě jet opít do Prahy a udělat si výlet. Ti lidi nechápou, že je to pro toho druhého starost navíc. Potom ten bratr (to je kapitola sama o sobě) a vůbec - bylo toho víc.

Takhle to dál fakt nejde. Normálně jim řeknu, že máme garsonku a není kde přespat. To je asi nejjednodušší řešení. Třeba ten brácha řekl, že by mu nevadilo ani kdyby spal na zemi:zed:

Příspěvek upraven 21.03.16 v 14:25

No tak na to bych mu řekla, že mně by teda vadilo, když mi někdo spí v ložnici ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
21.3.16 14:28

@Amerielle „Ty nás tam snad nechceš nebo co.“ Ale to je typická manipulativní věta. Prostě jen řekni… Sorry, nejde to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.3.16 14:29

@Amerielle proč jim neřekneš jasně, že máte 1+kk, že není kam? :nevim: tohle by mi ani nenapadlo, pokud kámoši nemají min 3+1, tak bych se u nich v životě nechystala přespat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
21.3.16 14:30

Tak zkus říct, že jste zrovna v tu dobu pryč, jedete někam za známýma atd. Vysvětli, že na víkendy jezdíte pryč, třeba ke známým na chatu. Nebo se vymluv na nemoc, neteče voda, máte rozkopaný záchod atd. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.3.16 14:31

@Maddi-Jane tak ono je to prostě někdy trapný říct svému tátovi, aby šli do kempu, když za tebou přijede na návštěvu takovou dálku. Kdo to nezažil nepochopí! kor, když mi tu už bydlíme nějaký ten pátek, tak si tu vyděláváme a je to pro nás levnější, pro ně je to dražší dovolená si tu koupit jídlo apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
21.3.16 14:32

@pampeliška189 něco podobného v rodině máme taky. Nakonec to vyřešili, že rodičům připravili mapu kde jim vyznačili atrakce, restaurace. S tím, že oni přijdou z práce v tolik a tolik a že chtějí klid, společné aktivity budou podnikat o víkendu. Sice se rodič nejdřív urazili, ale když na ně otočili, že oni taky chtějí mít po práci klid tak jim to docvaklo a je klid. Ale samo od sebe to asi nikomu nedojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
21.3.16 14:32
@Amerielle píše:
Když já nesnáším, když mě ti lidi dostanou do takové pozice…jakože JÁ jsem ta špatná.

Třeba teď ti mladí, ta rodina od přítele. Přítel jim napsal, že se ještě uvidí, co a jak bude do té doby. A oni mu na to napsali:

„No myslím, že můžeš být v klidu. Já tam na tu akci asi stejně nepojedu.“

Rozumíte, co mi vadí, ne? Ta věta „Můžeš být v klidu.“…jako kdyby dávali najevo, že my jim dáváme najevo, že jsou pro nás přítěž. Po takové větě se člověk cítí opravdu jako otrapa, který nechce nechat přespat rodinu.

Tak se do takové pozice nenech vmanipulovat. Připadáš si snad jako ta špatná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
21.3.16 14:33
@pampeliška189 píše:
@Maddi-Jane tak ono je to prostě někdy trapný říct svému tátovi, aby šli do kempu, když za tebou přijede na návštěvu takovou dálku. Kdo to nezažil nepochopí! kor, když mi tu už bydlíme nějaký ten pátek, tak si tu vyděláváme a je to pro nás levnější, pro ně je to dražší dovolená si tu koupit jídlo apod.

No tak pokud za mnou přijede táta/rodiče jednou dvakrát za rok na týden, tak tam nevidím problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová