Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
S vikendovym prespanim samotného bratra bych fakt problém neměla. Naopak by mi bylo trapne, kdybych ho odmítla.
@Amerielle píše:
Ahojky, tak známí už nic, což je fajn. Ráda bych napsala, že už je klid, ale bohužel…bratr přítele chce přijet a přespat o víkendu teď v listopadu. Přítel aby řekl něco: Hele tady se to fakt nedá, tak se vykrucoval větami: Uvidíme, co do té doby bude…Ten brácha není blbej, ví, že kdyby to bylo jen na příteli, tak tam přespí. Teď když mu to přítel odmítne, tak to zase bude na mě. Že já jsem ta zlá holka od bráchy, která ho tam nechce.
Vyžere si to přítel. Já tu na noc nikoho nechci a tak ať si to vyřeší. Jen mě se. e, že budu za tu špatnou zas já, protože chlap nedokázal říct NE rovnou.Přítel že prej neví, co mu říct a co říct, když se zeptá PROČ tu nemůže přespat. No pro slepičí kvoč.
To jako vážně?? Fakt nevydejcháš přítomnost bráchy svýho chlapa?? Podotýkám, že mám v praze minigarsonku a když mi napsal kamarád, že mu bouchlo spaní v Praze (škola mu nezajistila kolej), jestli by u mě nemohl zakempit na gauči, neměla jsem s tím sebemenší problém. Přátelství se tomu říkáš, víš?
@Amerielle píše:
Ahojky, tak známí už nic, což je fajn. Ráda bych napsala, že už je klid, ale bohužel…bratr přítele chce přijet a přespat o víkendu teď v listopadu. Přítel aby řekl něco: Hele tady se to fakt nedá, tak se vykrucoval větami: Uvidíme, co do té doby bude…Ten brácha není blbej, ví, že kdyby to bylo jen na příteli, tak tam přespí. Teď když mu to přítel odmítne, tak to zase bude na mě. Že já jsem ta zlá holka od bráchy, která ho tam nechce.
Vyžere si to přítel. Já tu na noc nikoho nechci a tak ať si to vyřeší. Jen mě se. e, že budu za tu špatnou zas já, protože chlap nedokázal říct NE rovnou.Přítel že prej neví, co mu říct a co říct, když se zeptá PROČ tu nemůže přespat. No pro slepičí kvoč.
ale vypadá to, že přítel by bráchu na noc chtěl, takže proč by to měl řešit on? A jasně, že on neví, co mu říct, proč tam nemůže přespat, když on ani moc netuší, proč by to nešlo… protože si myslí, že by to asi šlo, ne?
Nechat přespat bratra jednu noc snad nikoho nezabije, ne? Známí jsou známí, ale bratr je snad něco víc… kdyby přišel manžel s tím, že u nás má přespat jeho sestra, tak bych ani nepřemýšlela a jen bych nachystala peřinu…
@Regina Hero píše:
ale vypadá to, že přítel by bráchu na noc chtěl, takže proč by to měl řešit on? A jasně, že on neví, co mu říct, proč tam nemůže přespat, když on ani moc netuší, proč by to nešlo… protože si myslí, že by to asi šlo, ne?
Nechat přespat bratra jednu noc snad nikoho nezabije, ne? Známí jsou známí, ale bratr je snad něco víc… kdyby přišel manžel s tím, že u nás má přespat jeho sestra, tak bych ani nepřemýšlela a jen bych nachystala peřinu…
Asi tak. Treba nam zakladatelka ten duvod objasni?
Chodej do prace? Chodej, tak at si na slevomatu koupej vikend v hotelu nebo si najdou spani na airbnb a vyjde je to treba i na 400,– za noc coz je prd. Rekla bych ne, ty jim taky nelezes domu prespavat
Odmitla bych vsechny krome rodiny, ale s tim, ze se nebudes starat o jidlo. Je to proste rodina a mit rodinu neni samozrejmost. Svoji sestru bys take odmitla? Nikdy nevis kdy budes potrebovat jeho pomoc a on se k vam s klidem otoci zady. Jasne zalezi jake jsou vztahy.
Proč pořád řešíš, jestli budeš za špatnou? Mně by to bylo úplně jedno. Prostě do 1+kk si neumím vůbec představit, že by se mi kýbloval někdo další, byť by to byl přítelův brácha. Tak řekni, že jednou provždy tam prostě nikdo přespávat nebude, diskutovat o tom nehodláš a je to. Nejsi přece povinná zdůvodňovat, proč na pár metrech čtverečních nechceš spát s někým cizím. To že jemu tam nevadíš je mi jasný
, ale tobě to vadí a hotovo. Tohle není o tom, že je třeba nějaký stav nouze, to věřím, že bys ho tam nechala, tohle je vychcanost, že jedu do Prahy, tak co bych si něco hledal, když je tam brácha. Chlapi prostě uvažujou jinak.
@AndelaCerna @Amerielle Holky, přeji Vám mít děti a řešit jejich hlídání. Až třeba budete chtít jít večer s manželem do kina, děti onemocní a vy budete muset jít do práce, nebo budou jen letní prázdniny a vy nebudete mít 8 týdnů dovolené.
Aby se vám pak toto chování ke svým nejbližším nevrátilo jak bumerang…vždyť přeci existují paní na hlídání a nestojí to majlant a o prázdninách se dá dítě odvelet na letní tábory…
@Amerielle Opravdu mi to nevadí a v případě rodiny nějaké jednorázové přespání považuji za samozřejmost.
Asi jsi moc zhýčkaná - žila jsem několik let na koleji, kde mi vedle hlavy v 1+0 spaly 3 cizí holky (občas i víc). O koupelnu, záchody, kuchyňku a společenskou místnost jsem se dělila s dalšími cca 40 lidmi - a kupodivu jsem to vše přežila bez újmy. ![]()
@Amerielle píše:
To se řekne: brácha od přítele přespí.Ale pro mě to znamená: rozložit gauč, vytáhnout peřiny a povléct je čistým povlečením…pak to povlečení vyprat, postarat se o jídlo, spát s někým (pro mě cizím) v jedné místnosti. Sdílet s tím člověkem koupelnu/záchod který máme dohromady… Ohlížet se na to, že on chce večer spát, zatímco já bych byla ještě vzhůru a naopak.
Pokud vám to nevadí, jste teda dobré.
na záchod snad chodíte každý zvlášť, ne? Rozložit gauč a povléct peřiny může tvůj přítel, když je to pro jeho bratra, jídlo řešit nemusíš, stačí říct, že si má nakoupit, že doma nic nemáte… ohledně spaní se asi návštěva bude muset přizpůsobit domácím, to bych taky moc neřešila… vyprat povlečení je asi to poslední, co bych řešila… a když to není pravidelně každý týden dvakrát, tak mi ten humbuk kolem přijde fakt zbytečný… a není to přece cizí člověk, je to bratr tvého partnera, tvůj švagr…
@Amerielle Upřímně, pokud se jená o přespání jednou za měsíc až několik měsíců, tak bych to cos popsala fakt neřešila… jako chápu, že naštve ho tam mít každý týden. A tedy pokud u vás nikdo jiný nepřespává, tak není ani důvod převlékat peřiny, ne?
@Amerielle Není to o tom cítit se jako zajatec, ale o tom, že chci pomoct (u blízkých lidí by to měla být samozřejmá věc) a udělám to ráda.
Pokud to vidíš tímto způsobem, chtělo by se to nad sebou trochu zamyslet, protože brácha prostě k tvému příteli patří, ať se ti to líbí nebo ne. Bude pro něj vždy jeden z nejbližších lidí a ty jako jeho partnerka to holt budeš muset respektovat. Pokud ne, s největší pravděpodobností se ti stane, že si budeš hledat nového přítele.
Ono jde vždycky o to, jaká je člověk nátura, já mám třeba svoje soukromí ráda a dělit se pravidelně o pokoj s někým, koho nemusím, by mi vadilo ukrutně. U lidí, které má člověk rád se to narušení soukromého prostoru snáší výrazně lépe.
A jak tu někdo argumentoval těma kolejema, to mi přijde trochu něco jiného. Taky to mám za sebou a člověk to nějak přežil, ale bylo mu 20, nemusel za každou cenu každé ráno vstávat do háku a nedostatek soukromí byla daň za levné ubytování. Platit si drahý privát a muset se uskromňovat, by mě štvalo už tenkrát- teď už bych na to vůbec nebyla zvědavá. Čímž neříkám, že bych to párkrát do roka pro klid v rodině nepřežila- pokud ovšem párkrát je opravdu párkrát, ne častokrát.
@malinika píše:
@Amerielle Není to o tom cítit se jako zajatec, ale o tom, že chci pomoct(u blízkých lidí by to měla být samozřejmá věc) a udělám to ráda.
Pokud to vidíš tímto způsobem, chtělo by se to nad sebou trochu zamyslet, protože brácha prostě k tvému příteli patří, ať se ti to líbí nebo ne. Bude pro něj vždy jeden z nejbližších lidí a ty jako jeho partnerka to holt budeš muset respektovat. Pokud ne, s největší pravděpodobností se ti stane, že si budeš hledat nového přítele.
Jde o to jestli bratr opravdu potřebuje „pomoct“ nebo je jenom pohodlný a nechce se mu hledat a platit ubytování jinde, když si vyrazí do Prahy
. Pomoc příbuzným bych chápala třeba v situaci, kdy musí v Praze třeba k doktorovi, pak mi připadá samozřejmé nabídnout přespání.
S tím narušením soukromí zakladatelku docela chápu. Máme poměrně velký byt a stejně se mi spí hůř, když u nás někdo přespává. Uznávám, že jsem prostě divná ale je to tak a ve svém věku to nehodlám už nijak lámat přes koleno.
@Amerielle píše:
Chce přijet za bráchou a pokecat s ním. No…jak říkám…asi to přetrpím. Pro tentokrát.
Tak to bych asi taky zkousla. Já to brala tak, že chce přijet do Prahy zapařit a k Vám dorazí k ránu pod obraz.