Prarodiče nefungují

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kobliha51
15.2.16 14:47
@KPKristy píše:
ti omezenější ho cpou všude nejspíš proto, že to je jediné, čím se můžou prezentovat, bohužel :mrgreen:
:pankac: :pankac: :pankac: Trefné. A to ještě, kdo ví jestli. :cert: :cert:
Jen o tom zatím neví
  • Citovat
  • Upravit
46669
15.2.16 14:49
@Kobliha51 píše: :pankac: :pankac: :pankac: Trefné. A to ještě, kdo ví jestli. :cert: :cert:
Jen o tom zatím neví

Máš pravdu, možná jsou omezenější a ještě se ani nemají čím chlubit :jazyk:

Ale abych stále jen neplevelila - zakladatelko, moje rada zněla - dejte to dohromady s tou paní, co ráda zavařuje a se synem nemá dobrý vztah. Adoptujte si babču :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
15.2.16 14:52
@brko píše:
Smarja, tak si ten centimetr nech odoperovat :roll: :lol:

na to stačí ten zastřihávač na doutníky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9034
15.2.16 14:52

No koukám, že je to tak všude, nejdřív všichni vykládají, jak se na vnoučata těší a jak se těší, že si je budou půjčovat a pak nic… :( u našich to celkem jde, i když to taky nedosahuje intenzity, kterou předem deklarovali, hlavně mamka, ale to je spíš dílem jejích kamarádek a jejich rad, jak se nenechat od mladých vtáhnout. :zed: Ale nestěžuju si.
Zato tchýně a tchán, to by vydalo na román. O vnoučata mají zájem potud, pokud je můžou někde načančaná předvést a ukázat, v tom je baba tchýňovitá odbornice…a tím to asi tak hasne…přitom jsou to jediná vnoučata, co mají. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
15.2.16 14:54
@Kobliha51 píše:
Chlapi na nic jinýho nemyslí, to ještě nevíš? Akorát nevím, proč to péro cpou všude. Vždyť se mu můžou věnovat bez přispívání na mimino. Tady to stejně nikoho nezajímá. :pocitac: :pocitac: :zed: :zed:

takže jako já nemám nárok na moje smutky, se svěřit :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85404
15.2.16 14:58
@Anonymní píše:
To jsem prave chtela jeste dodat, ze ja takova nebudu a pro vnoucata vsechno. Jinak je to strasne smutny, tolik nefungujicich vztahu.

Taky jsme sami, ja - manzel a dcera. Dedecek by teda i fungoval, ale je daleko a tchyne nejevi zajem. Zajem ale jevi napriklad matka od naseho kamarada, pokazdy se tesi, az dojdeme na navstevu :-) a my se taky tesime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148989
15.2.16 15:01
@Anonymní píše:
Jezis, tak ja su ted smutna a ty sem tahas pero svoje. :?

Asi pro nic jinyho nežije no, nic si z toho nedělej. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
15.2.16 15:02
@Anonymní píše:
Ahoj, prisla jsem se sem vyplakat. Dneska jsem se bavila s jednou pani, ze jezdi na chatu, bere si i vnoucata. Sbira ruzne plody z prirody a zavaruje, dela marmelady, pecene caje. Sama to nespotrebuje a rozdava to. Jeji syn uz to ani od ni nechce atak. Trosku bylo poznat, ze s nim nema uplne bezva vztah. No nicmene, my nikoho takoveho nemame.. Me vychovavala babicka, rodice jsou alkoholici, nestykam se s nimi. Co ja bych dala za takovou babicku, ktera by nas rozmazlovala. Nemame nic. Ach jo.

To by si mela precist ta, co tady nedavno resila, ze jeji mama nema ty spravne vychovne metody pro jeji nenarozene dite.
Ale jinak existuje projekt, neco ve stylu adoptuj si babicku, dedecka. To mi prijde super, kdyz se najdou lidi co se vzajemne potrebujou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148989
15.2.16 15:03

@alisekR všude to není, ja pro svou vnučku žiju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
15.2.16 15:05
@pohledzdruhestrany píše:
takže jako já nemám nárok na moje smutky, se svěřit :cert:

Určitě můžeš. Někde tam, kde chlapi probírají péra. Plevelíme. Určitě máte někde slet ptáků. :pankac:

• Citovat
  • Upravit
72725
15.2.16 15:05
@Anonymní píše:
Ahoj, prisla jsem se sem vyplakat. Dneska jsem se bavila s jednou pani, ze jezdi na chatu, bere si i vnoucata. Sbira ruzne plody z prirody a zavaruje, dela marmelady, pecene caje. Sama to nespotrebuje a rozdava to. Jeji syn uz to ani od ni nechce atak. Trosku bylo poznat, ze s nim nema uplne bezva vztah. No nicmene, my nikoho takoveho nemame.. Me vychovavala babicka, rodice jsou alkoholici, nestykam se s nimi. Co ja bych dala za takovou babicku, ktera by nas rozmazlovala. Nemame nic. Ach jo.

existují agentury, které zprostředkovávají „prarodiče“.. co to zkusit takhle? :think: nebo máte v okolí někoho opuštěného, kdo přijme droubnou pomoc a třeba se bude revanšovat zájmem :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1164
15.2.16 15:08

Jen pro uklidnění zakladatelky (a taky se potřebuju nad tím vybrečet :mrgreen: ):
tchýně celá léta brečela, že její děcka mají přes třicet a ona se vnoučat ne a ne dočkat :? teď má 3 vnoučata, 4. na cestě, ale ona nemá čas :nevim: musí pracovat, aby měla z čeho žít (solidní důchod i byt má, nikoho krom sebe neživí, 50% její stravy tvoří produkty zdarma ze zahrádky své sestry, kosmetiku nepoužívá) :zed: čas na vnučku má jen jeden den v týdnu na 2 hodiny, a to zrovna v době, kdy mi to prostě leze do mého společného programu s dcerou, takže teď jako skvělou novinku zavedla, že dojde 1 x za měsíc k nám domů zvonit zcela neohlášeně v sobotu kolem poledne :pocitac: (ale to prý skončí, začne prý jezdit zase na zahradu :lol: :roll: )
moji rodiče naopak skoro nevylézají z bytu, ale moje matka je psychická troska a ona si na hlídání netroufá :roll:, děda by si na hlídání troufal, ale nevládne fyzicky ani psychicky, bohužel :zed:

dost mě to štve, protože dcera k prarodičům by chtěla, ale musím jí vysvětlovat, že jedna babka nemá čas a ta druhá hlídat nechce :zed: :,( kloučka, kterého čekám, prarodiče uvidí netuším kdy - naši do porodnice nedojedou a tchýně bývá v létě pryč 8)

nicméně naučila jsem se být v péči o dítě soběstačná, navíc děti rostou fakt rychle, tak je vlastně fajn, že mi je nikdo nikam neodvádí, ale sama ve stáří budu myslet na svoje skvělé věnující se prarodiče a hodlám si je vzít za vzor!
takže nefungující prarodiče zkrátka na světe existují a je třeba to brát spíš jako odstrašující ukázku sama pro sebe do budoucna :think: nic víc s tím asi stejně nezmůžeme, když z jejich strany není vůle ke změně :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
15.2.16 15:21
@Anonymní píše:

Taky nikoho nemame. :nevim: jako jasne, kdyz to vidim kolem sebe, tak to sem tam zamrzi..ale co se da delat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
15.2.16 15:34

Taky neznáme funkční babičky a dědečky. Dáváme to (stejně není jiná možnost). Jak jsem slyšel, není to jejich povinnost a mají svůj život. (Tedy nelze s tím než souhlasit.) Dost mě to mrzí kvůli dětem. Nepoznají to co já (děda byl naprosto super). Jen doufám, že nepočítají s tím, že někdy pomohu já (taky mám svůj život). Je to smutné ale je to tak. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2199
15.2.16 15:38

Ok, taky se přidám, moji rodiče 700km daleko a stejně už jim je hodně takže by nehlídali ( bála bych se děti svěřit) a mužova mamka moc nemá zájem, starší ji miluje a ráda by za ní jela, ale vím, jak moc by jsme byli na obtíž tak nejedeme…nejezdíme. Když se vypravíme 2× ročně, tak mne vždy švagrovka upozorňuje že je to pro ní náročné a ať vaříme něco hodně jednoduchého - jako bych si já potrpěla na svíčkové nebo co…švagrovka je sama a stejně se nenabídne že by přijela - musí se to složitě domlouvat, taky se jí moc nechce…tak jsme tady pro sebe a líto je mi to taky ale nic s tím nenadělám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová