Prarodiče nefungují

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80179
16.2.16 12:12
@aleba píše:
já s tebou souhlasím! Je super když babičky pohlídají, vezmou děti na dovolenou,… ale není to jejich povinnost a když vidím své některé známé jak zejména tchýním nadávají do krav, protože jsou v důchodu, prachů dost ale radši cestují nebo chodí po brigádách, než aby obskakovali vnouče :nevim: Proboha zadků už se nautírali dost, hodně let obětovali rodině, a když se teď chtějí věnovat koníčkům, je to jejich právo
:palec: :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
16.2.16 12:30

@Anna766 @alisekR já myslím, že dědové to berou jako zábavu a návrat do mladých otcovských let, zablbnout si s vnoučaty, kdežto babičky to berou jako další výchovu a starost, proto se do toho tolik nehrnou, už mají „odpracováno“ na svých dětech
u nás by právě můj táta hlídat chtěl, ale skoro nemůže chodit a už mu to taky moc nemyslí, kdyby se mu vnučka rozběhla na hřiště nebo ještě hůř do silnice, tak ji nikdy nedoběhne, navíc hrozí, že otec/děda občas špatně stoupne z postele a padne na zem a není schopen se sám zvednout, tudíž jeho nabídky na hlídání fakt musím odmítat, tady jde skoro o život jemu i vnučce :?

na druhou stranu moje známá má děti když ne po kroužcích, tak o víkendech a prázdninách u prarodičů, starší je denně ve škole a mladší 3 dny v týdnu ve školce, tak si říkám, že tohle už je zase moc, vždy´t s dětmi skoro není - 4 večery v týdnu, to je fakt málo :nevim: já sama mám dceru doma o víkendu 24 h denně a všední dny od 16 nebo 17 h do cca 20.30 h., kdy jde spát a utíkají mi ty podvečery jak by to byla půlhodina :(
takže zase to přehánět s babičkama, dědama nebo koníčkama taky není pro mě, to zase radši budu plně soběstačná a dítě si užiju
navíc od léta budu dělit pozornost na půlku, tak jsem sama zvědavá, jestli každý odvoz dcery do školky nakonec ještě neobrečím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
16.2.16 12:39

@alisekR - mame to podobné. Jediná vnučka v rodině, tchanovci bydlí kousek od nás. Když si o hlídání nereknem, tak není. Někdy není ani tak, protoze maji milion známých, které potřebují vídat víc, než vnučku. Přitom ta rychle vyroste a to nejhezčí období prosvihnou. Jako rádi se s ni někde předvedou, když je kde. Ale jinak sami od sebe si ji na odpoledne vzali naposledy někdy v záři. :nevim: A to taky bylo řeči, jako se těší na kočárek apod. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
16.2.16 13:29
@Petrolka píše:
A co s tím budeš dělat? Zatloukat hřebíky? :mrgreen:

vytloukat klíny, pochybujeme-li se v té řemeslnické termnologii :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek