Právní stav a rodiči

Napsat příspěvek
Velikost písma:
TRG
5511
16.8.18 18:22

Hele, teď ve srandě, snad se tě to nedotkne. :)
Pozvi na návštěvu notáře s razítkem a knihou. Připravte papír, že tě matka vyděďuje. Spolu s notářem s ní popíjejte. Až bude matka dost napitá, papír jí dej, notář potvrdí podpis. Ty pak k tomu dopíšeš, že to bereš na vědomí, taky to podepíšeš, notář to potvrdí. Necháš to uložené někde u advokáta nebo u toho notáře, domů sobě i matce pořídíš ověřené kopie a bude to!
A teď fakt… Jsou to hrozný situace… Držím palce, ať se ti podaří přerušit kontakt a nějak úspěšně se s tím vyrovnat. Přijde mi dobré, že myslíš takhle dopředu. Možná je to zrovna aktuální, protože jste si něco právě řekly / udělaly (nebo teda ona tobě). Jak se k tomu staví rodina? Je na něčí straně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
16.8.18 18:32

@Alice001 Teď to nijak nevyřešíš. Vlastně pokud žádné dítě ještě nemáš, tak neřeš otázky typu kdyby byly… až tato situace nastane, nemusíš matce dítě dávat ke kontaktu. Ona pak může dát žádost na soud a ten posoudí… což je samozřejmě špatné řešení. Takže pokud ty neudržuješ žádný kontakt se svojí matkou, tak se přece ani nemusí dozvědět, že máš dítě a nic nebude řešit. Nebo pokud ty s ní nějaký kontakt udržuješ, tak bych, až to dítě budeš mít, zvolila občasné návštěvy pod tvým dohledem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.8.18 18:41
@TRG píše:
Hele, teď ve srandě, snad se tě to nedotkne. :)
Pozvi na návštěvu notáře s razítkem a knihou. Připravte papír, že tě matka vyděďuje. Spolu s notářem s ní popíjejte. Až bude matka dost napitá, papír jí dej, notář potvrdí podpis. Ty pak k tomu dopíšeš, že to bereš na vědomí, taky to podepíšeš, notář to potvrdí. Necháš to uložené někde u advokáta nebo u toho notáře, domů sobě i matce pořídíš ověřené kopie a bude to!
A teď fakt… Jsou to hrozný situace… Držím palce, ať se ti podaří přerušit kontakt a nějak úspěšně se s tím vyrovnat. Přijde mi dobré, že myslíš takhle dopředu. Možná je to zrovna aktuální, protože jste si něco právě řekly / udělaly (nebo teda ona tobě). Jak se k tomu staví rodina? Je na něčí straně?

Děkuji. :kytka: Ano, je to aktuální, bohužel mojí mladší sestru (18 let) zase opilá vyhodila z bytu a musela jsem s ní dnes právě k matce zajít pro věci a její čerství výuční list, který jí nechtěla dát, dokud jí nepošle 1500 korun zpět - alimenty od matky pro ní za srpen (rodiče jsou rozvedení, až do nedávná žila sestra u otce v jeho primární péči, ale chtěla maminku, což chápu, já ji kdysi také chtěla). :zed: Samozřejmě byla opilá a agresivní. Zní to šíleně, vím, bohužel je asi z toho chlastu už psychicky nemocná, já nevím, přes rok až do dneska jsem jí neviděla. Prostě nechci riskovat, že tenhle blázen, který zničil naší rodinou, někdy uvidí moje děti. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.8.18 18:45
@Tiger-lily píše:
@Alice001 Teď to nijak nevyřešíš. Vlastně pokud žádné dítě ještě nemáš, tak neřeš otázky typu kdyby byly… až tato situace nastane, nemusíš matce dítě dávat ke kontaktu. Ona pak může dát žádost na soud a ten posoudí… což je samozřejmě špatné řešení. Takže pokud ty neudržuješ žádný kontakt se svojí matkou, tak se přece ani nemusí dozvědět, že máš dítě a nic nebude řešit. Nebo pokud ty s ní nějaký kontakt udržuješ, tak bych, až to dítě budeš mít, zvolila občasné návštěvy pod tvým dohledem. :nevim:

Nene neudržuji, až dnes jsem se s ní musela setkat a strašně mě to vzalo. Ale s některými příbuznými a známými se vídá ona i já, ale zvlášť. ;) Takže nějaké vazby jsou, skrz které občas vyzvídá, kde pracuji, a tak dále. Navíc jsme z města, kde každý zná každého. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511
16.8.18 19:49

@Alice001 Hrozný. My máme v rodině něco podobného, naštěstí to není moje ani manželova maminka. Vím, jak to umí s dětmi zamávat, i když jsou už dospělé. Viděla jsem, jak to s nimi mává asi tak od jejich 6 let. Ono když to tak vezmeš, tak závislost - třeba na alkoholu - je už sama o sobě psychická nemoc. Chápu tvůj postoj a je podle mě správný. Akorát je celkově těžké se psychicky vyrovnat s takovou matkou. Ale podle toho, jak píšeš, mi přijde, že to děláš dobře. ;) Možná bych v nějaké volné chvíli zkusila zavolat do nějakých „krizových center“ věnujícím se alkoholismu a zeptat se jich, co by ti poradili. Trochu se vypovídat a taky zjistit, jaký navrhují postup v takových situacích. Třeba se dozvíš, že soudy v takovém případě styk neschvalují a budeš mít trošku klid. Nebo ti doporučí si něco připravit, nějak se k tomu postavit apod. Podle mě je dobře, že to řešíš ještě než děti vůbec čekáš. O starost méně později. Je to vážný problém, které je dobré mít podchycený. Teda, to není nic proti @Tiger-lily - to já jen že mě by takový postoj uklidnil a až bych se s budoucím manželem o dětech bavila, nestrašilo by mi to v hlavě. Někomu by zase udělalo líp to řešit, až na to bude ten pravý čas a ta situace nastane. Situace se do té doby může všemožně změnit, těch variant je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
16.8.18 20:57

@TRG Právě že postup je takový, že ona nezmůže teď nic. Jedině až se bude babička domáhat kontaktu s vnoučetem, může si to (babička )podat na soud, který zhodnotí jestli a jaký kontakt dají. Vyhovět jí samozřejmě soud nemusí, pokud se prokáže, že by kontakt s babičkou nebyl ve prospěch dítěte. Takže opravdu to řešit teď nelze. Ani s tím vyděděním to není tak jednoduché, jak píšeš v příspěvku nahoře. To opravdu nelze tak jednoduše. Bohužel, zcela zpřetrhat rodinné vazby je velmi těžké a i když je ta představa pro zakladatelku děsivá, musí jedině doufat v to, že ožralá matka kontakt s dítětem vyžadovat nebude, případně se zmůže jedině na pár keců a nebude se ničeho domáhat soudně a i kdyby, tak že neuspěje. :nevim:

Příspěvek upraven 16.08.18 v 20:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
16.8.18 20:59
@Alice001 píše:
Nene neudržuji, až dnes jsem se s ní musela setkat a strašně mě to vzalo. Ale s některými příbuznými a známými se vídá ona i já, ale zvlášť. ;) Takže nějaké vazby jsou, skrz které občas vyzvídá, kde pracuji, a tak dále. Navíc jsme z města, kde každý zná každého. :zed:
:hug: :hug: Ty se hoď do klidu, chápu, že tě rozhodilo nepříjemné setkání s ní. Ale neboj se zbytečně něčeho, co není. ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
16.8.18 21:19

@pannda čtěte pořádně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511
16.8.18 22:43

@Tiger-lily … A soud se samozřejmě potáhne, takže dítě už bude chodit a možná i mluvit, než poprvé uvidí babičku za dozoru matky. Jestli vůbec. A to je vlastně asi ta nejhorší varianta. Souhlas, že reálně se nic podniknout nedá. Mně se na tom líbí ta psychická příprava. :) A vydědění jsem řešila, vím, že je to problém, znám ty podmínky a stejně by to fungovalo spolehlivě asi jen na to dědictví. Hlavně, zakladatelka rozhodně nenaplňuje znaky vyděditelného dítěte. Ale byl to vtip. ;) Představ si notáře, co jde chlastat s alkoholičkou, aby potvrdil její podpis. :lol: Líbí se mi, že zakladatelka se rozhodla odstřihnout (co je tady příběhů, jak to některé děti svých špatných rodičů nezvládají) a napadla ji situace, kdy by se jí matka mohla vrátit zpátky a přemýšlí, co s tím. Což o to, nic moc asi, ale bude připravená. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511
16.8.18 22:46

Ono TEORETICKY: Zakladatelko, odstěhuješ se třeba s mužem dál, budeš se bavit jen s příbuznými, kteří to tvojí matce nevytvoří, kde pracuješ a že jsi těhotná, matce se už neozveš a matka hlavně za pár let může být úplně jinde… To dáš. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
16.8.18 22:54

Dědictví se můžeš vzdát. Děti jí ukazovat nemusíš, ona si může podat žádost k soudu, a soud zhodnotí že je alkoholička a nestarala se a buď jí nedá žádný kontakt (řešila jsem to s jedněmi lidmi, tak vím), nebo max v nejhorším případěněco jako jedna návštěva na dvě hod. jednou za měsíc či dva za vaší přítomnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.18 22:56

V případě, že soud náhodou nařídí návštěvy požádej, aby byly za dohledu soc. pracovnice.

• Citovat
  • Upravit
35438
17.8.18 08:05

@TRG :think: I notáři jsou různá… :D No a nevím, jestli jí matka krom zjiš´tování, co dělá, jinak neubližuje, tak proč opouštět prostředí, kde má partnera, jeho rodinu, zbytek své rodiny, kamarády, přece nebude vyklízet prostor ona? Až se jí dítě narodí, tak by bylo nejlepší, aby jí opravdu cca 2× za rok sama navrhla, že se setkají. Pak by babka nemohla uspět ani u toho soudu, co by víc chtěla? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.8.18 08:36

@TRG @Tiger-lily @pst007
Děkuji Vám všem. :kytka:
Můj partner tu má rodinu a já žádnou ostudu nedělám, tak nemám důvod tu všechno opouštět.:) Už to jen chci mít všechno vyřízené, když to zatím nejde, tak to bohužel nejde a bude se to řešit až za pár let. Rozhodně se poradím ještě s nějakým právníkem a nějakou tou krizovou linkou nebo psychologem. Každopádně můj otec má skvělou novou ženu, tak moje děti mít babičku určitě budou. :hug:

Ještě jednou děkuji. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
20.8.18 19:21
@Tiger-lily píše:
@TRG :think: I notáři jsou různá… :D No a nevím, jestli jí matka krom zjiš´tování, co dělá, jinak neubližuje, tak proč opouštět prostředí, kde má partnera, jeho rodinu, zbytek své rodiny, kamarády, přece nebude vyklízet prostor ona? Až se jí dítě narodí, tak by bylo nejlepší, aby jí opravdu cca 2× za rok sama navrhla, že se setkají. Pak by babka nemohla uspět ani u toho soudu, co by víc chtěla? :nevim:

Nooo, u toho aby zakladatelka sama navrhla setkání bych váhala. To už totiž bude znamenat pro soud, že babička a vnučka mají vztah. Pokud ten vztah nebude žádný, nedává to ani půdu pro nějaký prospěch vztahu vnučce. Navíc pokud by zakladatelka u soudu chtěla říct, že se bála jaký efekt bude mít vztah alkoholičky s vnučkou, zeptali by se proč na návštěvy vůbec původně přistoupila. Tohle je šíleně ošemetné. Chápu ten úmysl „aby se vlk nažral a koza zůstala celá“, ale vlci jsou někdy překvapivě nenažraní a ještě se to může otočit proti zakladatelce.

Já okolo alkáčů vyrůstala a děti vnímají víc, než se jim dává k dobru. Za mě alkoholičku, a ještě k tomu tak vyšinutou, radši komplet odstřihnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová