Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:šmarjá, vaše starosti na mojí hlavu
Nevím kam to zařadit, je to trochu úsměvné..takže manžel kopnul dceři do hraček a já řekla že to nejsou jeho hračky, tak by je neměl ničit..Nicméně se z toho vyvinula docela velká debata, manžel tvrdí že malá nemá práva (docela mě nas.ral) našla sem si co má dítě za práva, našla sem jich dost ale nikde není psáno že hračky pokud je dostane od prarodičů, i nás že jsou její, manžel tvrdí že jsou naše jako domácnosti..mě to přijde teda hrozný to je jako když dostane od prarodičů peníze na svoje spoření tak je to naše?!Ale to odbíhám, hrozně by mě zajímalo jak to tedy je, zda se tu někdo z Vás věnuje právu a jestli má malá právo na svoje hračky, s tím že jsou to JEJÍ hračky a ne naše společny. Vím že je to aasi pro někoho blbost ale my se nemůžeme dohodnout a manžel si zase myslí že má pravdu, na internetu sem toho našla dost ale nikde ne přímou odpověd. Díky
@mgdln píše:
Tahle společnost se z těch všech práv jednou pokaká!
Zdravý rozum a srdce na správném místě by postačili.
Přesné ![]()
@Delaltctrl píše:
Přemýšlím z čeho vzniklo slovní spojení, když je někdo vylizanej…
Soudě podle tvých příspěvků tady, jsi byl hlavní aktér. Tvůj příspěvek jsem nahlásila adminovi, protože čeho je moc, toho je příliš.
@mgdln píše:
Přesně to mě napadlo. ![]()
@Janli píše:
Soudě podle tvých příspěvků tady, jsi byl hlavní aktér. Tvůj příspěvek jsem nahlásila adminovi, protože čeho je moc, toho je příliš.
Díky za udanj
To je dost detinske ze si manzel narokuje hracky
nicmene podle me jsou jeji ne? Treba kdyz dostanes od manzela mobil znamena ze je jeho? Asi taky ne, ze ![]()
Tyjo, tohle je naopak zajímavá diskuse.
Tedy, nebyla by, pokud by nevznikla „ze srandy“. Taky se podobně s manželem občas dohadujeme, sice ne o hračkách, ale to jen proto, že nás to ještě nenapadlo. A dohadujeme se vždycky v dobrém.
Před časem jsem k tématu četla zajímavost…: https://www.autoweb.cz/…astnit-auto/
Jinak k dotazu, zcela seriózně, samozřejmě: Já bych rozlišovala, jestli byla hračka koupená do domácnosti s tím, že ji bude využívat hlavně dítě, ale v budoucnu poslouží taky sourozenci (tzv. SJS - společné jmění sourozenců), případně návštěvě nebo nudícímu se rodiči zaměstnanému jinak telefonickým hovorem apod. Pak bych si dovolila tvrdit, že si manžel může v rámci náhody a nepozornosti občas i kopnout a hračky jsou tak trochu i jeho. Pokud ale kopnul do něčeho, co je dárek přímo pro konkrétní dítě, narušuje jeho vlastnické právo, možná i mravní výchovu, a je třeba mu nedat chladit pivo do lednice a k večeři schovat oblíbenou uzeninu. Možná dát trochu mýdla na kartáček na zuby.
A jak tu někdo zmiňoval důkaz sporem… tak podle mě by to správné reductio ad absurdum bylo, kdyby dítě zažalovalo rodiče, že ho nutil, aby půjčovalo hračky ostatním dětem nebo aby je uklízelo na nesmyslná místa a nedovolil mu, aby si svůj majetek nechalo ležet na jím zvoleném místě.
Víte, na co se těším? Až moje děti dorostou do puberty, dá-li příroda, a budou mi zakazovat jakkoli vstupovat a zasahovat do jejich pokoje nebo jim zabavovat počítač, mobil, tablet, (snad jen lehké) drogy apod. To budou teprve ty správné spory. ![]()
@mgdln píše:
Ano, postačí tam, kde je všechno v pořádku. Ale tam, kde je disfunkční prostředí, tak musí nastoupit litera zákona. Stačí si představit situaci, kdy otec alkoholik bere svým dětem věcné dary a zpeněžuje je, protože ty přece patří do společné domácnosti a on si potřebuje koupit alkohol. Zákon vždycky musí ochraňovat nejslabšího. Ty máš dneska nějaký špatný den? Většinou máš celkem normální smysluplný názory, ale dneska se nestačím divit. A to zakladatelka jen položila celkem nevinnou otázku, jak je to s majetkovými právy dětí...... ![]()
@Renca8 píše:Že by si mohl muž nárokovat moje podprsenky a já jeho boty o 5 čísel větší než moje
To je dost detinske ze si manzel narokuje hrackynicmene podle me jsou jeji ne? Treba kdyz dostanes od manzela mobil znamena ze je jeho? Asi taky ne, ze
Me by zajimalo, co delate s penezma, ktery dostanete za prodej detskeho majetku.
Oblecenim od miminka pocinaje po lego, domecky pro panenky, knihy…A netvrdte, ze za to vzdy diteti hned zase neco koupite. Priklad prodej treba zahradniho domku, u kvalitniho a nezniceneho klidne dostanete 1000-3000 kc. Takze vsechny zastankyne pece o detsky majetek to ukladaji detem na budoucnost
?
@jenny.fields píše:
Me by zajimalo, co delate s penezma, ktery dostanete za prodej detskeho majetku.Oblecenim od miminka pocinaje po lego, domecky pro panenky, knihy…A netvrdte, ze za to vzdy diteti hned zase neco koupite. Priklad prodej treba zahradniho domku, u kvalitniho a nezniceneho klidne dostanete 1000-3000 kc. Takze vsechny zastankyne pece o detsky majetek to ukladaji detem na budoucnost
?
Zase to dotahuješ do absurdna. Zakladatelka se dotázala a dostala odpověď, jak se na to dívá zákon. To je celé. A nevím, jak je to u vás, ale pokud už po dětech něco prodám, tak k tomu většinou přidám ještě pětkrát tolik a koupím jim něco dalšího. Potřeby mých dětí rostou exponenciální řadou a těch pár prodaných hadříků náklady opravdu nepokryje.,
Tvůj manžel je debil. Co chceš slyšet. Právo na hračky nemá. Ale každému normálnímu člověku je jasné, že je dobrý když dítě hračky má. SLouží k rozvoji mentálnímu i fyzickému. Diskutabilní je jejich množství.
No tak mas napsat zakopnout. Je rozdil kopnout a zakopnout. Kope se ucelne.