Právo dítěte na hračky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
7.11.18 06:51
@Delaltctrl píše:
Stavebko ke ošetřeny speciálním zákonem. A hračky se tam nevztahují.

No ano ty chytrá hlavičko, stavebko je ošetřeno zákonem, protože tam rodiče běžně dítěti spořili a pak jeho majetek používali pro své potřeby, tak to holt zákonem upravili. A protože jsi chytrá hlavička, tak tam vidíš paralelu. Používali nebo brali si něco, co bylo darováno dítěti, a bylo to časté, tak to upravili zákonem. Hračky jsou také darovány dítěti, takže dle logiky jsou jeho. Jen jaksi masivně nikdo nebere dítěti hračky a nepoužívá je pro svůj prospěch, jestli vůbec kdy kdo zpochybnil vlastnictví hraček dítětem, takže světe div se, hračky do zákona zákonodárci nedali. Ještě je něco, zlato, co bys potřeboval vysvětlit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33860
7.11.18 07:17
@Anonymní píše:
Já to potřebuji vědět abych vyhrála spor :lol: ne opravdu mě to začalo zajímat zda to tak je ?! nepřijde mi normální aby dítě v podstatě nic nevlastnilo ,když mi manžel ještě dodatkem řekl že hračky co koupíme my jsou naše..to mi přijde taky jako blbost,takže mě to prostě jen zajímá z právního hlediska jak to tedy je

Takže rodič co nahází hračky do pytle a chystá se je vyhodit, protože dítě si jich neváží a jen je všude válí a rozhazuje, se vlastně dopouští protiprávního jednání protože se chystá vyhodit věci co mu nepatří :mrgreen: Logicky jsou hračky dítěte, protože mu je někdo koupil, daroval. Zas bych to tolik nehrotila, snad do té bedny nekopl naschvál, nebo ano? Hlavně si dávej pozor o čem mluvíš před dítětem. Aby se ti jednou nestalo že řekneš na něco ne a dítě tě utluče argumentem že má taky práva a zavolá na linku bezpečí :mrgreen: Ono fakt stačí používat normálně rozum a neřešit hlouposti. To nikam nevede :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
7.11.18 07:27

Ano jsou to dceřiny hračky. Dostala jsou jeji. Manžel by se dceři měl omluvit, už jen proto, že jí tim jde příkladem. Pokud se neomluví bude si dcera myslet, že to tak je správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41416
7.11.18 07:45
@terinka4444 píše:
No ano ty chytrá hlavičko, stavebko je ošetřeno zákonem, protože tam rodiče běžně dítěti spořili a pak jeho majetek používali pro své potřeby, tak to holt zákonem upravili. A protože jsi chytrá hlavička, tak tam vidíš paralelu. Používali nebo brali si něco, co bylo darováno dítěti, a bylo to časté, tak to upravili zákonem. Hračky jsou také darovány dítěti, takže dle logiky jsou jeho. Jen jaksi masivně nikdo nebere dítěti hračky a nepoužívá je pro svůj prospěch, jestli vůbec kdy kdo zpochybnil vlastnictví hraček dítětem, takže světe div se, hračky do zákona zákonodárci nedali. Ještě je něco, zlato, co bys potřeboval vysvětlit?

Nebude to na něho moc složitý? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
7.11.18 08:56
@Keyllah píše:
Nebude to na něho moc složitý? :think:

ne, on je milý hodný pán. A když je žena poslušná, tak poslouchá, co říká nebo píše. Já jsem v noci přemýšlela a rozhodla jsem se, že budu milá a poslušná. Tak mu hezky poslušně odepisuju, trpělivě vysvětluju, to on má rád, tak předpokládám, že se zamyslí. A když se zamyslí, tak jako chytrý šikovný muž to určitě pochopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
7.11.18 08:57
@sarik.7 píše:
@TopSecret píše:
Usmevne? 8o 8o
Jako kopat diteti do hracek je usmevne.?

No ja uz se radsi nicemu nedivim… [/citace

Chtěla sem podat vysvětlení ale u Vás se asi nebudete ničemu divit … :think: :P :lol:

No. Se nemuzes divit, kdyz si to napsala, tak jak si to napsala. Mela si to jinak formulovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2013
7.11.18 13:44
@terinka4444 píše:

Mohla bys mi dát svůj psychologický profil a pak už nic vysvětlovat nemusíš… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
7.11.18 14:05
@Anonymní píše:
Nevím kam to zařadit, je to trochu úsměvné..takže manžel kopnul dceři do hraček a já řekla že to nejsou jeho hračky, tak by je neměl ničit..Nicméně se z toho vyvinula docela velká debata, manžel tvrdí že malá nemá práva (docela mě nas.ral) našla sem si co má dítě za práva, našla sem jich dost ale nikde není psáno že hračky pokud je dostane od prarodičů, i nás že jsou její, manžel tvrdí že jsou naše jako domácnosti..mě to přijde teda hrozný to je jako když dostane od prarodičů peníze na svoje spoření tak je to naše?!Ale to odbíhám, hrozně by mě zajímalo jak to tedy je, zda se tu někdo z Vás věnuje právu a jestli má malá právo na svoje hračky, s tím že jsou to JEJÍ hračky a ne naše společny. Vím že je to aasi pro někoho blbost ale my se nemůžeme dohodnout a manžel si zase myslí že má pravdu, na internetu sem toho našla dost ale nikde ne přímou odpověd. Díky

Ahoj, cetla jsem diskuzi a jen chci napsat, ze ja mam taky rada podobne debaty s protejskem, s manzelem jsme obcas narazili na ruzne pohledy na stejnou vec a vzdycky nas bavilo o tom diskutovat. Je to trochu trenink na mozkovnu a taky na argumenty a je to dobra zabava. Ja navic nesnasim, kdyz mi chlap vse odkyve, tak kdyz se mi podarilo „vyhrát“, ten pocit byl bozi :palec: Takze fandim a ani me nenapadlo, ze kopnul schvalne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
7.11.18 18:45
@Janli píše:
Ano, postačí tam, kde je všechno v pořádku. Ale tam, kde je disfunkční prostředí, tak musí nastoupit litera zákona. Stačí si představit situaci, kdy otec alkoholik bere svým dětem věcné dary a zpeněžuje je, protože ty přece patří do společné domácnosti a on si potřebuje koupit alkohol. Zákon vždycky musí ochraňovat nejslabšího. Ty máš dneska nějaký špatný den? Většinou máš celkem normální smysluplný názory, ale dneska se nestačím divit. A to zakladatelka jen položila celkem nevinnou otázku, jak je to s majetkovými právy dětí...... 8o

Janli, jde o to, že se všechno řeší od konce. Normální by bylo zaměřit se na otce alkoholika, dostat ho zpátky a ne jen právně upravovat co napáchá a navíc touto optikou pohlížet na ostatní lidi a tím jim komplikovat život. To je klasické vytírání vody v patrech pod bytem, kde stále teče voda a nikdo nejde ten kohout zastavit.
V případech, kdy skutečně nelze kohout zavřít, je třeba řešit vše individuálně a ne plošně (viz. povinná předškolní docházka apod.)

Ono je právě mnohdy třeba dotáhnout to do absurdit, aby bylo vidět, jak nesmyslné klece na sebe chystáme.

Absurdní je třeba i zákon o spoření dětem, kdy rodiče ze svého platu odkládají na účet dítka penízky. Myšlenka je bohulibá, nachystat mu něco do startu. Jenže, jednoho krásného dne se něco pokazí, dlouhodobá nemoc, úraz, rodina vyhoří nebo přijdou o auto a místo toho, aby použili takto uspořené rezervy a tím zajistili normální chod domácnosti pro celou rodinu, dostanou se kvůli takovýmto šíleným zákonům do velkých problémů.

S takovou to bude za chvíli vypadat následovně:
„Milý Pepíčku, přeji ti vše nejlepší k tvým narozeninám. Tady jsem si koupila nové dětské kolo a teď ti ho půjčím. Buď tak laskav, používej ho rozumně a buď na něj opatrný, ať mi ho moc nezničíš.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
7.11.18 19:15
@terinka4444 píše:
No a další mě napadlo, když dítěti já založím stavební spoření a já mu tam budu dávat mé peníze, a babička mu tam sem tam daruje 500, stejně jsou to peníze výlučně dítěte a já na ně nesmím bez povolení soudu sáhnout, přestože jsem to já založila a já tam posílala peníze. Je to jeho majetek, jednou jsem mu to dala, je to jeho. Stejně jako hračky.

To není pravda: https://www.mesec.cz/…ou-nemusite/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.18 23:57

Dotaz mi prijde v pohode, taky se obcas dostaneme do ruznych debat, a to ze zakladatelka popsala situaci jak k debate doslo je normalni. Ty co maj potrebu delat soudy, tak at se na to vykaslou sem prispivat.

• Citovat
  • Upravit
7527
13.11.18 10:12
@Anonymní píše:
Dotaz mi prijde v pohode, taky se obcas dostaneme do ruznych debat, a to ze zakladatelka popsala situaci jak k debate doslo je normalni. Ty co maj potrebu delat soudy, tak at se na to vykaslou sem prispivat.

No vidíš a mě ta situace normální nepřijde, i mě se občas stane, že zakopnu o hračku, muži to samé, ale že bychom se napominali že máme dávat pozor že to jsou hračky dítěte a následně vedli takovou diskusi, že bych šla a založila vlákno na emiminu, to fakt ne…to mi prostě z mého úhlu pohledu opravdu normální nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
13.11.18 20:47
@terinka4444 píše:
takže když mi moje maminka koupí jako dárek parfém, tak je dle logiky tvého muže taky její? Když někomu něco dám, tak je to snad jeho, ne? Manžel bude asi mimoň, ne? Nebo až mi dá manžel nějaký šperk, tak mi ho bude nosit dcera bez ptaní, protože je to přeci věc do domácnosti. Tvůj muž je exot. Pravděpodobně nikde nenajdeš zákon, že hračky, co dostane dítě jsou jeho, protože člověka, který by to zpochybňoval svět neviděl. Apropos ale, sousedky exmanžel koupil jejich synovi playstation. Sousedka později koupila tablet a syn si prý s tím playstationem nehrál, tak ho matka vzala a prodala a za peníze mu dle jejích slov koupila něco jiného. Otec to pak řešil při soudu o výživné a soudce řekl, že na to neměla právo mu to prodávat, že to bylo syna a ne její. Ale další důsledky z toho nevyvozoval, jen že příště nemá prodávat synovo věci. Takže ano, hračky jsou dcery. A tvůj manžel ať si koupí Bachovy kapky na uklidnění.

a to by ses divila, ale presne tuhle diskuzi vedl muj tata, kdyz s brachou triskala o zed puberta a sprajcl se. Uz nevim presne, co tomu vyroku predchazelo, ale predpokladam, ze bracha se branil nejakemu vychovnemu opatreni typu: „jestli se nezacnes chovat normalne, tak ti zabavime pocitac a i jine veci, na kterych ti zalezi“. Bracha se ohrazoval, ze na to nemaj pravo, nebot pocitac je JEHO. Tata byl jineho nazoru, konec koncu za nej dal penize a ne malo. Bracha protiargumentoval tim, ze to byl DAR a tim se to stava jeho majetkem.

Nacez tata brachu upozornil, ze aby to byl dar podle zakona, tak by na nej musela byt darovaci smlouva a bracha by mel zaplatit dan z daru. Ted nevim, jestli se zakonna situace nejak nezmenila… mam pocit totiz, ze ano, ze tam je nejaky strop, do ktereho se nemusi platit dan nebo jak to je. Ale podle tehle logiky by tedy veci koupene rodici nadale patrily rodicum, kteri mohou z vychovnych duvodu vec opet odebrat a decko nemuze absolutne nic.

Ostatne, to se i bezne deje… protoze kdyby vec opravdu diteti patrila, tak mu ji nemuzete vzit, ci ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
13.11.18 20:47

No a hlavně je zas perla, jak se tu každý chytá něčeho zcela mimo kontext. Dotaz je jasný, má dítě právo, nebo nemá. A tady už se opět analyzuje inteligence onoho muže, ženy, jejich vztah (samozřejmě bídný), nuda v jejich životě, dokonce je z toho pro spoustu žen patrno, že maj málo problémů, dítě nevhodné vzory, padají tipy kopnout do chlapa či mu nafackovat, no to je mi ale večírek!
Pak se divme, že splečnost je ve stavu, v jakém je. Elaboráty místní většiny jsou ve většině případů zcela mimo realitu. Otázka je, zda lze emimino považovat za vzorek mající relevantní vypovídající hodnotu.
Mimochodem, chytrá každá první, ale odpověď, právně platnou (jediná, na kterou se paní ptala), stejně nikdo nedal.
Zakladatelko, jen se bav, k oduševnělé debatě s mužem ti tu napadalo ještě trocha srandy bokem : )
Já vždycky tvrdím, že mít problém, je úplně běžná, přirozená věc. Otázkou však je, CO se z něj udělá. Tak považte, že zakladatelka má problém. Co z něj udělali doma - nic. Co tu z něj děláte vy, z obyčejného dotazu, je k zamyšlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20859
23.11.18 16:17

Smazala jsem urážlivý příspěvek a na něj navazující.

Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová