Přechylování jmen

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13010
28.4.22 18:28

@alejandra
no jasně

:mrgreen:

ale pozór, kdyby ste byla cizinka a přišla do Prahy hrát na chvilku tenis, okamžitě vám tam za to složité příjmení přilepí  – ová, a ani nemrknou

a mě to hlava nebere

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6484
28.4.22 18:30
@Borrealis píše:
@alejandra
no jasně

ale pozór, kdyby ste byla cizinka a přišla do Prahy hrát na chvilku tenis, okamžitě vám tam za to složité příjmení přilepí  – ová, a ani nemrknou

a mě to hlava nebere
:mrgreen: no mam 2 prijmeni, Spanele maji 2. Ja jsem chtela jen to prvni, ale neslo to, podle nejakeho zakona. Takze by si asi vylamali jazyk :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
10.5.22 13:49
@Ou píše:
Ať se každý jmenuje tak jak mu to vyhovuje a hlavně ať okolí řeší svoje vlastní problémy a ne to, jak se jmenuje někdo cizí.Všechno, doslova všechno je důležitější, než to jak se někdo pojmenuje.
:potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
10.5.22 13:55

Nepřechylování českého příjemní mi přijde strašný, trapný, viz třeba Emma Smetana a jí podobné.
A naopak minpridje hrozné, jak se vytváří paskvily z cizích příjemní a przní se lidem jména. Mně v zahraničí příjmení taky nikdo nezkracuje, když o mně mluví, oslovuje mě. Úplně mi rve uši, když slyším v televizi např. Obamová, Lopezová apod. Vždyť se tak nejmenují :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová