Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Cuddy Naši kluci dostali tyhle. Jsou super, nemusí se vůbec tlačit a krásně sytě malují. Malují i po sobě a jde to snadno umýt. Jen teda ta cena je šílená, já bych jim je asi nekoupila. https://www.fruugo.cz/…54-499123710?…
@Míša213 píše:
Holky a máte někdo tu hru Ťik Ťak Bum? Tam si u ní asi taky pěkně rozšíří slovní zásobu, ne? Přemýšlím, že to koupím právě k Vánocům. U nás jede hodně obrázkové člověče nezlob se, černý Petr, dobble. Jinak pro predškoláka mám vybráno lego clasic, plus nějaké sady k tomu jako třeba tu sadu s kolama, policejní stanici atd. Knížku království prince bordelníčka, království čurbeskov jsem kupovala loni a dost ho to chytlo a nějaké ty albi knížky. Pirátskou loď. Nějaké auto Bruder, ty sbírá. Nějaké oblečení asi taky dostane. Dobble tlapková patrola. Jinak hodně kravin dávám do adventniho kalendáře, prvního dostanou každej albi koledy a společně betlém. Pak dávám autíčka, pastelky do vany, bomby do vody. Ty obr vejce mi nakoupil chlap v německu, jsou tam o polovinu levnější, ale asi je nenarvu do kalendáře, tak je dám buď vedle, nebo je dám k Mikuláši.
Tik, tak bum mame pro dospele. Ale je to celkem stres, takze to by pro me deti uplne nebylo. Mozna je jednodussi verze pro deti?
@Oriseka Jojo,je junior verze. Na kartě je třeba domeček a oni mají říct související slovo. To mi přijde dobré na rozšíření slovní zásoby.
Pastelky jsme měli také ty Stabilo Easy. Stopu měly fajn, ale ke zlepšení úchopu nepomohly.
@Cuddy píše:
Holky, jaké máte pro předškoláky pastelky? My měli Herlitz Trilino, ty byly výborné, ale chtěla jsem zmenu. Pak jsem koupila nějaké Maped a dítěti evidentně v ruce kloužou, takže je musí držet pevněji, což je nežádoucí. Teď pod strom dostane ty předražené Stabili Easy, dám jim ještě jednu šanci, ten uchop musí doladit a potřebují něco, na co nebude muset pro sytou stopu tlačit. A ořezávátko je také věda, asi nejlepe nám vyhovuje Faber-castel rybička.
Dohledala jsem ty pastelky
https://www.vytiskni.cz/…24ks-p39295/
@Oriseka píše:
Pani, koukam, co vse resis. Doma malujeme s temi, co zbyly po prvni tride a do druhe jsem koupila nove.
Kdyby měly děti již v předškolácich správný úchop, tak bych to neřešila a prostě něco koupila. Ale jsem klidnější, druhák měl úchop také horší, ve skutečnosti pořád s tím divnym úchopem kreslí, ale u psaní má úchop dobrý a píše krásně. Tak snad i druhý potomek na tom bude podobne.
@Amandine píše:
Pastelky jsme měli také ty Stabilo Easy. Stopu měly fajn, ale ke zlepšení úchopu nepomohly.
Nám právě u prvního také ne. Ale teď jim dám šanci u druhého.
@Cuddy My máme pastelky Stabilo Trio, Koh-i-Noor akvarely a Magic a Progresso. A pak asi milion dalších (dárky ze školky, výhry, kupované na dovolené…). Děti tlačily, na to byly fajn olejové barvy, tam se muselo jemně a barva krásně sytá. I ty Progressy mi přijdou syté (při tlačení se lámou). Akvarely také. Ty Stabilo Trio u nás taky v pohodě, ale naše děti spíš tlačí.
Mně přijde, že nejlepší úchop má syn nakonec u tenkých hladkých pastelek.
Jinak nevím, jestli to už neznáš, ale na ty slabé pastelky lze koupit nástavec, pak je pastelka silnější a trojhranná, případně ho lze vyrobit z moduritu. Takže pokud bys věděla o pastelkách, které vyhovují tuhou ale ne zpracováním, tak tohle je taky možnost.
https://www.megaknihy.cz/…artlake.html
U nás se touto po tomhle legu.. ona by chtěla teda tu super mega velký za 4500 tis… ale to mi přijde na jeden dárek moc protože jich musí mít přeci jen více než jeden plus je to přeci jen trochu velký.
Dnes si princezna tvořila, medvěd, zajíc, veverka a jelen v lese.
@ludmilaadamkova my máme tu drazší, ale původně tak drahá nebyla. Jen je to již raritní set, tak je cena dvojnásobná proti původní. Je moc pěkný, modulární a jednotlivé pokoje jsou propracované.
@Fiveone píše:
To my doma takto netvorime vubec. Deti si tedy tvori samy, co kde najdou, strihaji, lepi, ale bez mé asistence. Složitější věci at si dělají ve školce. Jinak to u nás bylo, že já jsem 10 minut věci chystala, ony pak chvíli tvořily a já pak zase uklízela. Tak to teď již vůbec nepodporuji.
@Cuddy píše:
To my doma takto netvorime vubec. Deti si tedy tvori samy, co kde najdou, strihaji, lepi, ale bez mé asistence. Složitější věci at si dělají ve školce. Jinak to u nás bylo, že já jsem 10 minut věci chystala, ony pak chvíli tvořily a já pak zase uklízela. Tak to teď již vůbec nepodporuji.
To u nás jsou i ochotní vše pak uklidit.
@Fiveone píše:
Krasny. Sama?