Předškolák 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ludmilaadamkova
12.11.23 19:25
@Anonymní píše:
Na to, že holky mají vlasy do pasu a ve školce už několik let po sobě neustále vši mají, tak jsem mile překvapená, že je donesly až teď - a má je jen ta starší. Ale trošku se bojím, jak to bude probíhat. Jsem ve zkušební době (podlední měsíc) a už teď jsem byla týden doma :roll: No nedá se nic dělat…

Dcera je chytla asi na táboře a měla to dost neb já to nepoznala. Silikonový olej nechat na hlavě co nejdéle zabalit do igelitu a ty potvory fakt všechny pochcipaji i hnidy se udusí. Navíc jak je to olejovaty tak všechno pak vyceces hřebínkem vsivackem.Jen pak musíš asi třikrát umýt pořádnou dávkou šamponu.

• Citovat
  • Upravit
22589
12.11.23 19:37
@bodlis píše:
@Oriseka pokud chce syn tvořit. Je moc šikovně pletení kumihimo. Je to kolečko a plete se z provázků a pod. Např. na stránce www.vycentrujse.cz. Zvládl to s malou dopomocí 4,5 letý vnuk a vnučka 5,5 zcela sama. Navíc to pomáhá levopravé spolupráci

Tohle uz jsem nekdy zkousela, ale uz si to nepamatuji, jak se to dela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
12.11.23 19:38
@Anonymní píše:
Se zblázním - minulý týden jsem byla s dcerou doma - kašel, dnes kontroluju druhé hlavu (přišel nám dnes mail od učitelky, že máme všichni zkontrolovat, že se objevily ve třídě vši) a tadááááá - má je tam. Takže zase další týden doma :roll: :lol: Naštěstí tam jsem našla jen dvě a neměla tam hnídy, ale… :zed: :lol:

Snad nás to s klukem mine, ale vlasy má tak 7 cm…stříhání je u nás total Hell :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
12.11.23 19:40
@berua13 píše:
To je moje noční můra, syn je měl dvakrát :zed:. Přeji ať se toho brzy zbavíte.

Jo a hlavu mu myjeme tak jednou za dva měsíce, mezitím tak jako promnu mokrou rukou, stříháme ho na ježka skoro dohola, ale roste mu to jako blázen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
626
12.11.23 19:49

@ludmilaadamkova Manžel si přeje tu Eiffelovku za 18 tisíc :lol: Ale naštěstí ne hned, protože je obrovská a netuším, kam bychom jí dali. Ale je pravda, že mi taky čas od času ukazuje staré sety a kolik stojí teď a docela zírám, že lego je i investice :lol: Prý se zhodnocuje průměrně 6 % za rok, to je o dost.

Ale s nemocnicí jsme to uhráli, nabídli jsme jí, jestli nechce radši tu novější a modernější a jasně, že jo. Takže problém vyřešen :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22589
12.11.23 19:51
@Bubla Bůčková píše:
Tak to byla macecha, ale dneska je to taky běžné, že rodina jede pryč do tepla, neslavi vůbec…třeba to těm dětem vynahradí na něčem jiném. Já ani popravdě nevím, jak to dnes ty malé hlavičky vnímají. My jdeme do Alberta a kolikrát si odnášíme puzzle tlapek, maxi kindervejce atd…to za nás nebylo, jen na ty Vánoce. Ale já miluju kupu dárků, jsem ta, co zabalí zvlášť šampon, kondicioner a hezkou krabičku papírových kapesníky, vánoční těstoviny…ale my si dáváme jen rodiče a ségra, že bCh toto kupovala tetam nebo prabbabickam to zas ne, v podstatě se kazdej rok vejdu do 10tisic, letos snad dokonce 7 :dance:

To jet do tepla, tak to mi prijde suoer, kdyz jsou jen 2 nebo maji deti velke. Ty male pripravit o kouzlo vanoc bych nechtela. Ja Vanoce taky miluju a rada davam i dostavam darky. Vse pekne po nocich zabalit a odnest do sklepa. Je to teda pekna fuska, ale stoji to za to. Pak i hodne peceme. Kluci milujou peceni-tvorbu i konzumaci, takze toho vetsinou delame dost. Ale jako bam nejaky plan, proste podle toho, hak se nam chce. Kluci uz rozvali testo, vykraji, vyrovnaji na plech, michaj testo. Takze ja uz hlavne obsluhuji troubu. Uz se tesi na zdobeni pernicku. To je zabava na 2 hodky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
12.11.23 19:52

@Oriseka taky jsem si to už nepamatovala, ale návody jsou na internetu a půjčila jsem si knížku v knihovně. Ono je to vlastně úplně jednoduché :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22589
12.11.23 19:59
@Cuddy píše:
@Bubla Bůčková tak jsme dnes byli v Letňanech v tom světelném parku. No teda, vstup za 1400 Kč a za hodinu a půl jsme byli pryč. Byli jste tam?

Uz jsem o tom slysela. Stoji to za to? My dnes utratili 200Kc za registraci k Velke Kunraticke(pro oba, ale starsi nebezel -je nemocny) a 40 Kc, kdyz jsem koupila neteri spekacek v cili lampionoveho pruvodu. To je takova levna zabava. Pruvod v kostymech a v cili stezka odvahy. Deti pak dostaly za projiti stezky svitici prstynek a nejake sladkosti, opekly si burta. Okoukli jsme vyzdobu. Asi tak taky zabava na 1,5 hodiny. Letos jsme byli na 2 takovy akcich. Vsude je to trochu jine, ale vzdy pekne. Nektery roky jsme stihli jit i 4×🤣.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30974
12.11.23 20:02

@Oriseka my bydlíme pár minut od toho, takže je to taková „povinnost“ v rámci všeobecného prehledu. Ale už tam určitě nepůjdeme, třeba s takovým Mirakulem je to úplně neporovnatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22589
12.11.23 20:12
@Anais Brno píše:
Vím, že jsi z Prahy, určitě taky najdeš nějaký rukodělný kroužek. Tady mají profi vybavenou dílnu, chodil tam od předškoláka, tvoří ze dřeva ( jak já říkám, pilka, kladívko. l, vrtačka, různé Pily, gravirivacka, 3d tiskárna).), pracují se skutečnými nástroji. Tvoří už většinou dle svého návrhu a fantazie. Nejlepší hračky jsou ty, co si vytvoří ;)

Snad neco sezenu pristi rok v ramci druziny. Ve skolce krouzky nejsou. Jako uvazovala jsem, ze ho nekam prihlasim, ale je to proste tezke vse skloubit a nezblaznit se. Takze kazde dite jen 1 krouzek, kam ho musim vozit. A letos chodi na Metodu dobreho startu=priprava do skoly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
12.11.23 20:13
@Oriseka píše:
Uz jsem o tom slysela. Stoji to za to? My dnes utratili 200Kc za registraci k Velke Kunraticke(pro oba, ale starsi nebezel -je nemocny) a 40 Kc, kdyz jsem koupila neteri spekacek v cili lampionoveho pruvodu. To je takova levna zabava. Pruvod v kostymech a v cili stezka odvahy. Deti pak dostaly za projiti stezky svitici prstynek a nejake sladkosti, opekly si burta. Okoukli jsme vyzdobu. Asi tak taky zabava na 1,5 hodiny. Letos jsme byli na 2 takovy akcich. Vsude je to trochu jine, ale vzdy pekne. Nektery roky jsme stihli jit i 4×🤣.

My vždycky v červnu objedeme X dětských dnů :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22589
12.11.23 20:20
@Hlaholice píše:
Ano, druhé je mladší. Ale myslím si, že i to starší na tyhle hračky prostě je. Možná je to tím, že si dokážou společně hezky vyhrát. Nebo je to dědičný, já dávala pryč panenky v šestnácti. Jako rozhodně se běžně stává, že se holka projíždí na kole nebo koloběžce a kluk vozí kočárek a stará se o miminko. Minule to miminko vozil venku nahý a vysvětloval mi, že má speciální kočárek, který má kolem sebe pole, aby miminku nebyla zima a přitom mohlo být pohodlně nahé. :zed: A třeba teď má hodně rád hraní na školu a na to si dcera vůbec nehraje. Tak k tomu používá mě, vždycky mi přinese plyšáky a dá mi instrukce, jaký který plyšák je, který chyběl minule na hodině, takže nezná odpovědi, který se má vyptávat na podrobnosti… Asi ho tyhle sociální hry opravdu baví.

U nas je to tim starsim sourozencem, ktery si takto skoro nikdy nehral. Mladsi se dost prizpusobuje tomu s kym je. Takze delaji spolu parkur, blbnou s kockou a hopiky, vyrabi, stavi z domina nebo s dupla. Taky si celkem spolu vyhraji, kdyz se zrovna nehadaji, ale nehrajou si tyto hry na neco. Vozit mimino, tak to by ho starsi sezral. Ale jinak je to pekne, jak to pises.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4993
12.11.23 20:30
@Bubla Bůčková píše:
Jo a hlavu mu myjeme tak jednou za dva měsíce, mezitím tak jako promnu mokrou rukou, stříháme ho na ježka skoro dohola, ale roste mu to jako blázen.

Syn má právě pěkný, vlnitý a hustý vlasy. Tak je mi líto ho stříhat na krátko. Dřív byl nakrátko, nesnášel mytí vlasů a i stříhání byl horor. Teď už dobrý, takže mu to nechávám delší… užívám si to, starší syn měl místo hlavy koleno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22589
12.11.23 20:32
@Bubla Bůčková píše:
My vždycky v červnu objedeme X dětských dnů :lol:

My taky, ale kdyz jsem byla na RD, tak jeste vic akci. Vitani leta, louceni s letem, detske dny, Den zeme, Velikonocni a Vanocni jarmark, masopust atd. Ale kolikrat chteji byt kluci uz taky doma nebo je nekdo z nas nachlazeny. Taky starsi ma zavody. Ted, co uz jsem v praci, tak uz se toho stiha min.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22589
12.11.23 20:53
@Anonymní píše:
Se zblázním - minulý týden jsem byla s dcerou doma - kašel, dnes kontroluju druhé hlavu (přišel nám dnes mail od učitelky, že máme všichni zkontrolovat, že se objevily ve třídě vši) a tadááááá - má je tam. Takže zase další týden doma :roll: :lol: Naštěstí tam jsem našla jen dvě a neměla tam hnídy, ale… :zed: :lol:

Ted jsme taky meli odvsivovaci akci, ale planuji dite dat normalne do skolky. Je odvsivene celkem 3krat za 3 dny. Nema zadne vsi a hnidu par jsme vycesali. Vse vyprane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí