Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Fiveone píše:
I takový by tam byl? Dceru taky nebaví ty z hračkářství, ale používat skutečné obvazy apod., to ji baví.http://www.detskykufrik.cz/…opem--cerny/
Hezky
. Syna ted toto vubec nebere. Chce porad jen tvorit, vyrabet. S lekarskym kufrikem, prackou, mikrovlnkou si hral, kdyz mu byli 3 roky. Kazde dite je jine a bavi ho jiny veci. Ale verim, ze opravdicky kufrik muze byt pro nektere deti zajimavejsi.
@Oriseka píše:
Hezky. Syna ted toto vubec nebere. Chce porad jen tvorit, vyrabet. S lekarskym kufrikem, prackou, mikrovlnkou si hral, kdyz mu byli 3 roky. Kazde dite je jine a bavi ho jiny veci. Ale verim, ze opravdicky kufrik muze byt pro nektere deti zajimavejsi.
Na tvoření je i prvňák. Ten i hezky kreslí. Mezi dárky bude mít bužírky a zkusí si pak plést přívěšky a náramky. Pokud ho to bude bavit, zkusí třeba i náramky přátelství.
@ludmilaadamkova píše:
Chápu… Jako dávat za jedno lego pro červstvě pětileté dítě skoro 5 tis, už mi přijde přestřel. Za polovinu b mi to přišlo OK.
To jste mi teda neudělaly radost… taky tu nemocnici máme v plánu, asi nemám problém to zaplatit, loni dostala ten velký Elzin hrad za podobnou cenu, ale chci, aby to za to stálo, že je to raritní set mě u hračky moc netankuje ![]()
@Fiveone píše:
Na tvoření je i prvňák. Ten i hezky kreslí. Mezi dárky bude mít bužírky a zkusí si pak plést přívěšky a náramky. Pokud ho to bude bavit, zkusí třeba i náramky přátelství.
Tak to je sikovny. To ja si pamatuji, ze jsme pletli tak v 5.tride. Meho predskolaka taky bavi uzlovat a motat, ale ty naramky me nenapadly. Myslis, ze to zvladne i takto male dite?
@Zluta_pastelka píše:
To jste mi teda neudělaly radost… taky tu nemocnici máme v plánu, asi nemám problém to zaplatit, loni dostala ten velký Elzin hrad za podobnou cenu, ale chci, aby to za to stálo, že je to raritní set mě u hračky moc netankuje
Bohužel.. jsou set od lega přes 20 tis ( star wars) a to nejsou kousky co se prodávají na dražbách ale normálně sety… muz má poměrně dost věcí od lega.. tak mi ani nechtěl říkat kolik ho to stalo.
@Oriseka píše:
Tak to je sikovny. To ja si pamatuji, ze jsme pletli tak v 5.tride. Meho predskolaka taky bavi uzlovat a motat, ale ty naramky me nenapadly. Myslis, ze to zvladne i takto male dite?
To uvidíme, bužírky tak těžké nejsou. To zvládne i prvňák, zda to bude i na něco dalšího se pak uvidí.
@Zluta_pastelka píše:
To jste mi teda neudělaly radost… taky tu nemocnici máme v plánu, asi nemám problém to zaplatit, loni dostala ten velký Elzin hrad za podobnou cenu, ale chci, aby to za to stálo, že je to raritní set mě u hračky moc netankuje
No.. podle mě by ta cena odpovídala opravdu těch 2500 zase tak velké to lego není.
@Fiveone píše:
Téměř, s jedním stromem jsem jí pomohla, aby věděla jak pracovat s tuší( hlavně z obavy, aby to nebylo všude). Dala jsem jí listy, lepidlo, jakési bambulky z papírnictví, které připomínají zvířata. Chtěla tam dát i jednu, která připomíná zebru, to jsem jí řekla, že ta se tam moc nehodí.
To bych nedělala, nechávám syna uvažovat i out of box ![]()
@Oriseka pokud chce syn tvořit. Je moc šikovně pletení kumihimo. Je to kolečko a plete se z provázků a pod. Např. na stránce www.vycentrujse.cz. Zvládl to s malou dopomocí 4,5 letý vnuk a vnučka 5,5 zcela sama. Navíc to pomáhá levopravé spolupráci
@Oriseka píše:
Muj predskolak dnes bezel Velkou Kunratickou. Takove pekne ceny tam dostali vsechny male deti.
Jej holky vy jste se rozepsaly
S dárky pro děti k Vánocům pořád tápu. Nějaké hry mám sice ve skříni už víc jak půl roku, ale asi tam ještě zůstanou - teď vůbec nic nechtějí hrát, což mě mrzí, já mám stolní hry ráda. Asi vytáhnu jen Jeníčka a Mařenku od Granny, no možná i Smolíčka pacholíčka, ale to je taková nostalgie pro mě. Jinak vůbec netuším, mé děti tedy minimálně předškolačka má zcela nereálné představy o dárcích, pro ní je Ježíšek všemocný a její fantazie je bujná, tak fakt nevím co ji dáme… Mladší chce opravdickou hasičskou hadici co stříká, no nechci mít vytopený byt, takže asi taky bude zklamán… Letáky jim dávat nechci, to by vybrali skoro vše a stejně by si s tím už druhý den nehráli, tak stále doufám, že mě něco osloví…
@Cuddy Předškolačka má už další sadu pastelek Stabilo Easy start a jo úchop se zlepšil, i když myslím, že teď v tom věku už je to vcelku jedno, je už přeci jen rozumnější a líp chápe své tělo, takže i u běžné pastelky, když ji řeknu, ať drží správně, chytí ji správně, to před víc jak rokem nebyla moc schopná… Ale prostě musí se jí to pořád připomínat, protože ji je to jedno a i tu Stabilo drží sama od sebe špatně, jen na začátku bylo pro ni jednodušší pojmou, co po ni chci dítky těm výřezům. Ale za mě ty pastelky jsou tak akorát tlusté a mají hezkou stopu. Třeba Kohinoor Triocolor Jumbo, jsou už dost široké, i když taky hezky kreslí a Fabre Castell Jumbo jsou zase i užší než Stabilo, taky kreslí hezky a asi by byly super ty Jumbo Grip, ale ta cena ![]()
@Oriseka píše:
To me tady dostala jedna diskuze, kde uzivatelka psala, ze deti dostanou pod stromecek poukaz na skolu v prirode a pak uz jen nejakou drobnost za 500. To mi prislo fakt smutny. Kdyz si predstavim, ze cely prosinec temi Vanoci deti zijou a pak dostanou jen tohle+nejake darky od pribuznych. U nas taky dostanou jeste darky od tety a babicky s dedou, ale to je druhy den a uz jsou to teda jen 2 darky. Staci to. Ale ze by v prosinci dostali poukaz na SVP, co bude za par mesicu a treba lego za 500 je mala krabicka.
Tak to byla macecha, ale dneska je to taky běžné, že rodina jede pryč do tepla, neslavi vůbec…třeba to těm dětem vynahradí na něčem jiném. Já ani popravdě nevím, jak to dnes ty malé hlavičky vnímají. My jdeme do Alberta a kolikrát si odnášíme puzzle tlapek, maxi kindervejce atd…to za nás nebylo, jen na ty Vánoce. Ale já miluju kupu dárků, jsem ta, co zabalí zvlášť šampon, kondicioner a hezkou krabičku papírových kapesníky, vánoční těstoviny…ale my si dáváme jen rodiče a ségra, že bCh toto kupovala tetam nebo prabbabickam to zas ne, v podstatě se kazdej rok vejdu do 10tisic, letos snad dokonce 7 ![]()
@Hlaholice píše:
Já mám k Vánocům pro děti zatím jen jednu společenskou hru a jednu knížku o lidském těle. Ale určitě budu pořád ještě dost kupovat hračky. Mám v plánu koupit stetoskop a nějaký další věci k lékařské výbavě (mají toho dost poničeného a poztráceného, jak to mají dlouho a hrají si s tím často), potom kuchyňku Peppa Pig, česací hlavu, korálky… To je vše teda spíš pro holku, ale kluk si s tím bude hrát taky. Pak plánuji ještě buď dětské Monopoly nebo Dostihy a sázky. Potom uvažuji nad vědeckou sadou, Voltíkem a nějakou kreativní sadou. Magnetická písmenky. Pokud seženu, tak nějakou knížku pro začátečníky vhodnou pro čtení genetickou metodou (syn začal teď trochu číst a chce dál trénovat). Obě děti si přejí nějaké autíčko, dcera má jasnou představu, klukovi je to jedno, ale nějaké auto chce taky, nejlépe na ovládání. Potom nějaké malé panenky a Igráčky. A ručníky s oblíbenou postavičkou. A ještě chci takové ty pěnové meče, co je mají ve Wiki. A omalovánky s oblíbenou postavou, bloky, čtvrtky. Nějaké příslušenství k panence - miminku.
Budu přebírat hračky v pokojíku, tak uvidím, kolik toho vyhodím. Každopádně syn si pořád ještě přeje hračky. Líbila by se mu mikrovlnka, mixér, pračka a podobné věci, tak asi dostane i něco takového.
Wow, to bude radosti ![]()
@Oriseka píše:
Hezky. Syna ted toto vubec nebere. Chce porad jen tvorit, vyrabet. S lekarskym kufrikem, prackou, mikrovlnkou si hral, kdyz mu byli 3 roky. Kazde dite je jine a bavi ho jiny veci. Ale verim, ze opravdicky kufrik muze byt pro nektere deti zajimavejsi.
Pračka, tonsi budu muset vygooglit
u nás kolem 2 let frcel mini vysavač ![]()
@Bubla Bůčková píše:
To bych nedělala, nechávám syna uvažovat i out of box
To já taky, nechávám je klidně i kreslit fialové stromy, ale stejně tak se někdy učí, že některé věci tak prostě jsou.