Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@ludmilaadamkova píše:
https://www.megaknihy.cz/…artlake.htmlU nás se touto po tomhle legu.. ona by chtěla teda tu super mega velký za 4500 tis… ale to mi přijde na jeden dárek moc protože jich musí mít přeci jen více než jeden plus je to přeci jen trochu velký.
https://www.zbozi.cz/…v-heartlake/
Pekny, ale ta cena
.
@Oriseka píše:
Krasny. Sama?
Téměř, s jedním stromem jsem jí pomohla, aby věděla jak pracovat s tuší( hlavně z obavy, aby to nebylo všude). Dala jsem jí listy, lepidlo, jakési bambulky z papírnictví, které připomínají zvířata. Chtěla tam dát i jednu, která připomíná zebru, to jsem jí řekla, že ta se tam moc nehodí.
Muj predskolak dnes bezel Velkou Kunratickou. Takove pekne ceny tam dostali vsechny male deti.
@Oriseka píše:
Pekny, ale ta cena.
Koupím ji to menší za 1700 to ještě jde.. do těch 2500 to jsem ještě ochotná akceptovat.
Vysvětlovala to Cudd že je to ted vzácnější edice už tak je to dražší… jinak se dají sehnat o dost levnější.
Já se s dcerou podívám ještě po nějakých setech co zdrovna nejsou sběratelské a třeba na mě vykoukne něco levnějšího za přátelštější cenu. ![]()
Příspěvek upraven 12.11.23 v 14:16
@Fiveone píše:
Téměř, s jedním stromem jsem jí pomohla, aby věděla jak pracovat s tuší( hlavně z obavy, aby to nebylo všude). Dala jsem jí listy, lepidlo, jakési bambulky z papírnictví, které připomínají zvířata. Chtěla tam dát i jednu, která připomíná zebru, to jsem jí řekla, že ta se tam moc nehodí.
Sikovana. Hezky napad. Muj to taky po sobe uklidi a pak to jeste jednou uklidim ja, protoze to neudela poradne. Stetce umyte, ale opatlane umyvadlo, ale me to zas tak neva.
@Oriseka píše:
Sikovana. Hezky napad. Muj to taky po sobe uklidi a pak to jeste jednou uklidim ja, protoze to neudela poradne. Stetce umyte, ale opatlane umyvadlo, ale me to zas tak neva.
U nás je to podobné, taky to musim kontrolovat, ale nevadí mi to.
@ludmilaadamkova píše:
Koupím ji to menší za 1700 to ještě jde.. do těch 2500 to jsem ještě ochotná akceptovat.
To je rozumne a udela taky radost a zbydou penizky i na jine veci. Ja si vzdy rikam, ze nekupuji drahe darky, ale ono se to taky nascita. Hlavne, jak to kupuji postupne od zari, tak pak vzdycky v prosinci koukam, kolik toho mam. Nakonec neco treba jeste schovam na svatek.
@Oriseka píše:
To je rozumne a udela taky radost a zbydou penizky i na jine veci. Ja si vzdy rikam, ze nekupuji drahe darky, ale ono se to taky nascita. Hlavne, jak to kupuji postupne od zari, tak pak vzdycky v prosinci koukam, kolik toho mam. Nakonec neco treba jeste schovam na svatek.
Takhle.. pokud by chtěla jen jeden dárek a byla by větší a opravdu by to bylo něco co by moc chtěla nemám problém.. ale ona chce bambilion věcí. Kdyby dostala jen jeden dárek bylo by to pro ni chudé… jako ona pak dostane dárky od dalších členů rodiny.. ale to je až pak.
Byly jsme dnes v hračkářství a vybíraly jsme dárek pro kamarádku.. jako mile mě překvapilo, že úplně v poho vzala fakt, že dárek jen pro kamarádku a vše co si bude přát at si nechá v hlaviččce a napíšeme Ježíškovi. Jako jo zkusila to. Ale vzala to v klidu, že jsme tentokrát nekoupily pro nic vůbec nic.
@ludmilaadamkova píše:
Takhle.. pokud by chtěla jen jeden dárek a byla by větší a opravdu by to bylo něco co by moc chtěla nemám problém.. ale ona chce bambilion věcí. Kdyby dostala jen jeden dárek bylo by to pro ni chudé… jako ona pak dostane dárky od dalších členů rodiny.. ale to je až pak.Byly jsme dnes v hračkářství a vybíraly jsme dárek pro kamarádku.. jako mile mě překvapilo, že úplně v poho vzala fakt, že dárek jen pro kamarádku a vše co si bude přát at si nechá v hlaviččce a napíšeme Ježíškovi. Jako jo zkusila to. Ale vzala to v klidu, že jsme tentokrát nekoupily pro nic vůbec nic.
To me tady dostala jedna diskuze, kde uzivatelka psala, ze deti dostanou pod stromecek poukaz na skolu v prirode a pak uz jen nejakou drobnost za 500. To mi prislo fakt smutny. Kdyz si predstavim, ze cely prosinec temi Vanoci deti zijou a pak dostanou jen tohle+nejake darky od pribuznych. U nas taky dostanou jeste darky od tety a babicky s dedou, ale to je druhy den a uz jsou to teda jen 2 darky. Staci to. Ale ze by v prosinci dostali poukaz na SVP, co bude za par mesicu a treba lego za 500 je mala krabicka.
@Oriseka Právě hlavně ona nechápe že to lego stojí skoro 5 tis a kolik je to peněz.. je to prostě jeden dárek. Když jí kloupím lego za tisícovku podobné bude to pro ni na stejné urovni. K tomu nějaké pěkné šaticčky pro princeznum tvoření, knížku a nějakýho plyšáka a bude happy.
Jinak pro začínající čtenáře doporučuji tuto knihu. Čtenář ji přečte rychle, má krátké texty a hodně obrázků. Ale má i hezký příběh. Syn si jí teď vytáhl doma z knihovny.
Já mám k Vánocům pro děti zatím jen jednu společenskou hru a jednu knížku o lidském těle. Ale určitě budu pořád ještě dost kupovat hračky. Mám v plánu koupit stetoskop a nějaký další věci k lékařské výbavě (mají toho dost poničeného a poztráceného, jak to mají dlouho a hrají si s tím často), potom kuchyňku Peppa Pig, česací hlavu, korálky… To je vše teda spíš pro holku, ale kluk si s tím bude hrát taky. Pak plánuji ještě buď dětské Monopoly nebo Dostihy a sázky. Potom uvažuji nad vědeckou sadou, Voltíkem a nějakou kreativní sadou. Magnetická písmenky. Pokud seženu, tak nějakou knížku pro začátečníky vhodnou pro čtení genetickou metodou (syn začal teď trochu číst a chce dál trénovat). Obě děti si přejí nějaké autíčko, dcera má jasnou představu, klukovi je to jedno, ale nějaké auto chce taky, nejlépe na ovládání. Potom nějaké malé panenky a Igráčky. A ručníky s oblíbenou postavičkou. A ještě chci takové ty pěnové meče, co je mají ve Wiki. A omalovánky s oblíbenou postavou, bloky, čtvrtky. Nějaké příslušenství k panence - miminku.
Budu přebírat hračky v pokojíku, tak uvidím, kolik toho vyhodím. Každopádně syn si pořád ještě přeje hračky. Líbila by se mu mikrovlnka, mixér, pračka a podobné věci, tak asi dostane i něco takového.
@Hlaholice píše:
Já mám k Vánocům pro děti zatím jen jednu společenskou hru a jednu knížku o lidském těle. Ale určitě budu pořád ještě dost kupovat hračky. Mám v plánu koupit stetoskop a nějaký další věci k lékařské výbavě (mají toho dost poničeného a poztráceného, jak to mají dlouho a hrají si s tím často), potom kuchyňku Peppa Pig, česací hlavu, korálky… To je vše teda spíš pro holku, ale kluk si s tím bude hrát taky. Pak plánuji ještě buď dětské Monopoly nebo Dostihy a sázky. Potom uvažuji nad vědeckou sadou, Voltíkem a nějakou kreativní sadou. Magnetická písmenky. Pokud seženu, tak nějakou knížku pro začátečníky vhodnou pro čtení genetickou metodou (syn začal teď trochu číst a chce dál trénovat). Obě děti si přejí nějaké autíčko, dcera má jasnou představu, klukovi je to jedno, ale nějaké auto chce taky, nejlépe na ovládání. Potom nějaké malé panenky a Igráčky. A ručníky s oblíbenou postavičkou. A ještě chci takové ty pěnové meče, co je mají ve Wiki. A omalovánky s oblíbenou postavou, bloky, čtvrtky. Nějaké příslušenství k panence - miminku.
Budu přebírat hračky v pokojíku, tak uvidím, kolik toho vyhodím. Každopádně syn si pořád ještě přeje hračky. Líbila by se mu mikrovlnka, mixér, pračka a podobné věci, tak asi dostane i něco takového.
A to druhe dite je mladsi, ze? Pak si asi hraji s hrackami vic. Mikrovlnka, pracka, lekarsky kufrik, tak na to seda prach pod posteli.
@Oriseka píše:
A to druhe dite je mladsi, ze? Pak si asi hraji s hrackami vic. Mikrovlnka, pracka, lekarsky kufrik, tak na to seda prach pod posteli.
I takový by tam byl? Dceru taky nebaví ty z hračkářství, ale používat skutečné obvazy apod., to ji baví.
Chápu… Jako dávat za jedno lego pro červstvě pětileté dítě skoro 5 tis, už mi přijde přestřel. Za polovinu b mi to přišlo OK.