Předškolák 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30964
11.11.23 21:56

@Amandine @berua13 no tak to ti naši rozcapenci by si vybrali opravdu velkou část věci. No a jsou tři, tak to krotim, protože kam to dávat, že? I když letos jsem se tedy nekrotila já, v HP je těch figurek hodně. Zase ale opravdu si krásně hrají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24354
11.11.23 21:56

Jaké hry vaše předškolní děti baví a jaké zvládnou?

Náš hraje Carcassonne, asi od 4 let, plnohodnotně, Ubongo (to porazí I dospělého), zjednodušené Dostihy a sázky. Pak klasika člověče, Jožin z Bažin, Prší, pexeso (v tom není moc dobrý).

Pak mi přijdou super SmartGames, máme víc vydání od nich. Podporují logické myšlení.

Máme taky hru Kluster, spojování magnetů, úplně jednoduché ale bojí se to hrát kvůli tomu zvuku :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30964
11.11.23 21:58

@Amandine pexeso, prší, kvarteto, Černého Petra, Carcassonne a Monopoly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24354
11.11.23 21:59

@Cuddy taky mám tři děti a byt, nikoli skladiště :) Samy děti uznávají, že si s těmi hračkami moc nehrají. Víceméně jen lego. A toho už mám fakt spoustu sad.

Ale asi nejsem úplně etalon komerčních Vánoc :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30964
11.11.23 22:02

@Amandine z Lega jsem rozpačitá. Ano, dokud je postavena ta původní sada, tak si s tím hrají, ale jinak ne, takže to již nekupujeme. Z čeho staví moc pěkně je buď Duplo a nebo magnetická stavebnice Magna Tiles.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4975
11.11.23 22:03
@Cuddy píše:
@Amandine @berua13 no tak to ti naši rozcapenci by si vybrali opravdu velkou část věci. No a jsou tři, tak to krotim, protože kam to dávat, že? I když letos jsem se tedy nekrotila já, v HP je těch figurek hodně. Zase ale opravdu si krásně hrají.

Když si s tím pak hrají, tak je to super, to bych taky kupovala. Syn si teď moc nehraje, stačí mu ty jeho plánky s trolejbusy a různé provázky, ze kterých si staví obrazce apod.
Ale on je prostě jinej no…
Dneska třeba katastrofa když jsem s ním dělala grafomotoriku, uvolňovací cviky mu jdou, ale zkoušeli jsme podpis… vůbec to nezvládá.
Asi to souvisí s jeho vývojovou dysfazii, má jí hodně těžkou. Bojím se, aby ho vzali na běžnou základní školu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24354
11.11.23 22:07

@Cuddy taky prvně postaví podle origo návodů. Za pár dnů rozeberou a staví z toho už volnou tvorbu. Zrovna dnes vydyndali v Albertu Lego 745 dílků, no jeli podle manuálu jak fretky, za chvíli bylo hotovo. Fajn jsou ty řady Lego Creator 3 v 1.
Mně spíš tečou nervy, jak se ty malé dílky někde stále válí, máme mimčo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
11.11.23 22:10
@Zluta_pastelka píše:
@vanilková zmrzlina Čtené pohádky většinou nemá ráda. Občas (jakože dost výjimečně) se nechá přesvědčit na nějakou v angličtině, protože angličtinu miluje, ale stejně stačí mírně krizová situace a už to chce odložit (někdo se zatváří naštvaně, někdo někoho honí apod). Toleruje knížky o Kamilce a básničky. Ale většinou taky čteme encyklopedie, případně hůř - návody od různých přístrojů a deskových her. To jen tak na okraj, že encyklopedie jsou ještě celkem fajn čtivo :lol:

Tyhle strachy taky máme doma, funguje na to něco?  :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
11.11.23 22:11
@Cuddy píše:
Holky, co kupujete k Vánocům? Já mám zatím tašku a penál, pak od Matella postavičky/panenky Harryho Pottera a nějak další nápady nemám. Co vy?

Mikroskop :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
11.11.23 22:15
@Oriseka píše:
Predskolak: 2×kreativni sada z Lidlu, taska do skoly+penal+lahev+box na svacinu+pytlik na telak, minecraft-tricko, pyzamo, teplaky, hrnek, osuska a pohadkova knizka
Druhak: encyklopedie a pak vse minecraft: 2×triko, mikina, teplaky, pyzamo, prosteradlo, deka, osuska, cepice
Mozna jim k tomu koupim treba to obr kindervajcko. Manzel jim chtel koupit jeste kolonozku, ale me to prijde jako blbost do bytu a ze nemusi mit kazdy predrazeny kram :nevim:.

Ty bys to v jedny diskuzi tady asi schytala za tolik mekkejsu a užitečných dárků ;) kolonozku neznam. KINDER obr jsem ted taky videla v Bille, taky jsem po tom koukala :lol: Já už mám vše objednáno i papír 10 metrovej z Kiku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24354
11.11.23 22:17

U našeho mladého teď frčí převody jednotek. Že dvě hodiny jsou 7200 sekund, že 150 cm je metr a půl atd. Metry-kilometry, gramy-kilogramy. Dopočítává, kolik dní zbývá do konce roku. Čte cenovky v obchodech tak, že zaokrouhluje. Řešil, že by chtěl vidět bankovku 5000,– Kč, řekli jsme mu že bohužel bankomat je nevydává. Tak vypočítával různé kombinace, jak by mohlo těch pět tisíc vyjet v jiných bankovkách. To bylo docela psycho to kontrolovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30964
11.11.23 22:21
@Bubla Bůčková píše:
Mikroskop :pankac:

Super tip!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
11.11.23 22:23
@Amandine píše:

Náš hraje Carcassonne, asi od 4 let, plnohodnotně, Ubongo (to porazí I dospělého), zjednodušené Dostihy a sázky. Pak klasika člověče, Jožin z Bažin, Prší, pexeso (v tom není moc dobrý).

Pak mi přijdou super SmartGames, máme víc vydání od nich. Podporují logické myšlení.

Máme taky hru Kluster, spojování magnetů, úplně jednoduché ale bojí se to hrát kvůli tomu zvuku :oops:

Zajímavé téma. Náš u ničeho nevydrží nebo nehraje podle návodu Takže u nás v podstatě jen puzzle :roll: měli jsme takový krátký člověče na 6 políček a stejně to nedal Pexeso hraje na mobilu no…a třeba to ubongo ho vůbec nabavilo. Strategie, logika…chtělo by to no. Teď jsem koupila ty opice padající aspoň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
11.11.23 22:25
@Amandine píše:

Máme taky hru Kluster, spojování magnetů, úplně jednoduché ale bojí se to hrát kvůli tomu zvuku :oops:

A dodám že jae miluju deskový a utíká u nich čas. Dostihy nebo dámu bych s ním hrála hodiny nebo aspoň to Prší…chjo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24354
11.11.23 22:26

@Bubla Bůčková každý na tohle není no…můj synek je takový ten typický chytrolín… ale třeba zase stoluje jak prasátko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí