Předškolák 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5320
7.11.23 21:08

@K92 My často bereme DDstep. Syn má i široký kotníky, takže někdy sedí perfektně. DDstep jedeme od prvních bot. Ale taky se mi už podařilo sehnat ve sportu širokou. Na nějaký obrázky on naštěstí není, takže je mu fuk co má na noze :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22498
8.11.23 18:14

Dnesni vytvarka. Pak jsme jeste strihali a hrali pexeso. Ted dela pohadkove Hadanky na cestach od kvida. Predskolak je nejaky ochraptely, tak premyslim, jestli ho dam zitra do skolky. Mluvi, ale ten hlas je nekdy takovy nakrapnuty. Tak cca 1 do hodiny zakasle. Jinak mu nic neni. Asi ho dostalo dnesni plavani. Co myslite, dali byste do skolky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
8.11.23 18:42
@Oriseka píše:
Dnesni vytvarka. Pak jsme jeste strihali a hrali pexeso. Ted dela pohadkove Hadanky na cestach od kvida. Predskolak je nejaky ochraptely, tak premyslim, jestli ho dam zitra do skolky. Mluvi, ale ten hlas je nekdy takovy nakrapnuty. Tak cca 1 do hodiny zakasle. Jinak mu nic neni. Asi ho dostalo dnesni plavani. Co myslite, dali byste do skolky?

Pokud je nakřápnutý, nechala bych alespoň jeden den doma, aby ho ve školce nedorazilo nějaké prskající dítě. Pak by to mohlo být na delší dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22498
8.11.23 18:45
@Fiveone píše:
Pokud je nakřápnutý, nechala bych alespoň jeden den doma, aby ho ve školce nedorazilo nějaké prskající dítě. Pak by to mohlo být na delší dobu.

Diky za nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3173
9.11.23 09:01

@Oriseka Už ti to nepomůže, protože jsi se musela rozhodnout. Ale já mám od včera děti taky doma, dle učitelky intenzivně kašlou, no nevšimla jsem si, ale co mám dělat, tak jsme museli včera k doktorce pro OČR, poslechla je a jsou naprosto čistí, mám koupit něco bylinkového… No občas asi zakašlou, ale já to už ani nevnímám, protože mladší dítko na jaře kašlalo čtyři měsíce a skončilo v srpnu - první měsíc jsem to řešila intenzivně s doktorkou, proklepnutý odshora až dolů a na nic se nepřišlo, tak jsem to přestala řešit a vnímat…
Jinak si uděláme hezký den, už svítí sluníčko, tak vyrazíme asi do lesa, posbíráme listy, šišky a odpoledne z toho něco vyrobíme a samozřejmě ještě pohrabeme listy na zahradě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
9.11.23 09:45
@Oriseka píše:

Já už dávám, chodil tyden s kašlem 1-3× hodina, učitelka nic neříkala, v šatně jsme nebyli sami. A po týdnu je ok. S nudlema doma nechám, ale ještě na ně letos nedošlo 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
9.11.23 09:47
@Finkaa píše:
@Oriseka Už ti to nepomůže, protože jsi se musela rozhodnout. Ale já mám od včera děti taky doma, dle učitelky intenzivně kašlou, no nevšimla jsem si, ale co mám dělat, tak jsme museli včera k doktorce pro OČR, poslechla je a jsou naprosto čistí, mám koupit něco bylinkového… No občas asi zakašlou, ale já to už ani nevnímám, protože mladší dítko na jaře kašlalo čtyři měsíce a skončilo v srpnu - první měsíc jsem to řešila intenzivně s doktorkou, proklepnutý odshora až dolů a na nic se nepřišlo, tak jsem to přestala řešit a vnímat…
Jinak si uděláme hezký den, už svítí sluníčko, tak vyrazíme asi do lesa, posbíráme listy, šišky a odpoledne z toho něco vyrobíme a samozřejmě ještě pohrabeme listy na zahradě.

Nám pomohl Auerius, jen jsem si zavolala, pres nejhorší se dostal o víkendu plus zrovna pak po a UT hlídala babička a pak prostě chodil. Unudleny děti nevidam, kaslajici ano, ono je to kolikrát po viroze na 2 týdny nebo obecně- doma se začalo topit tak z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22498
9.11.23 12:16
@Finkaa píše:

Ve skolce prave nic nerikali. To bych ho urcite nechala doma. Nakonec jsem ho tam dala a nevolali, tak asi dobry. Kdyztak ho necham zitra doma. To ma manzel HO. U me je celkem problem, abych v praci chybela (ale ta vyplata tomu neodpovida). Nastesti mame hlidaciho dedecka, ale uz ma tech vnoucat dost, tak ho nechci vyuzivat zbytecne. Hlida casto i segry deti. Moje jen pri nemoci a nastesti to nechyta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5320
9.11.23 12:29

@Oriseka Tak to máte dobrý, nám hlídal děda v září, hodinu když jsem musela s mladším na vyšetření. Do teď se léčí se zápalem plic a to měl syn jen obyčejnou virózu. Ty dětský bacily jsou zlo. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22498
9.11.23 15:07
@Míša213 píše:
@Oriseka Tak to máte dobrý, nám hlídal děda v září, hodinu když jsem musela s mladším na vyšetření. Do teď se léčí se zápalem plic a to měl syn jen obyčejnou virózu. Ty dětský bacily jsou zlo. :cert:

Jj. Dedecek to nastesti nechyta. Je takovy odolny. Je to asi jediny stesti, protoze jinak bych se asi musela stat zenou v domacnosti. To je kazdou chvili neco. Ted uz je to teda lepsi, ale prvni rok skolky mladsiho byl uplny peklo. Staci, ze to chytam ja a bohate teda staci, co marodim kvuli sobe. Kdybych mela chybet jeste kvuli nemocem deti, tak uz nema cenu do prace vubec chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22498
9.11.23 17:37

Dnesni tvoreni ze Slunicka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
10.11.23 06:58

Holky můžu sem položit dotaz ohledně jedné věci týkající se předškoláctví? Ono by to bylo na samostatnou diskuzi, ale přijde mi že v poslední době už se jen všichni slítnou je to na nic.

Jak to vaše děti zvládají ráno v šatně? Gabča když není rozjívená, ale zároveň není rozespalám, je schopná vše naprosto zbládnout sama včetně složení si věcí daní do přihrádek na věšák vyndání pití.. umí to pohoda.
Ale jakmile je nějak rozdivočená v extrémně dobré náladě nebo naopak unavená atd tak je to peklo.

Když je rozjívená, řeší milion věcí kolem, třeba že projde kolem kuchařka, tak řeší že má zlatej zub že ho viděla a jelikož má i tetování, tak jestli to vlastně není pirátka… no a paní kuchařka ji jednou dokonce že je pirátka odkývala. Tak vždycky když přijde do škollky tak, tak to řeší. Do toho se ptá co to tam voní za jídlo (z kuchyně) co budou mít k obědu. Do toho přidjou další rodiče z dětma tak samozřejmě komunikace s dětma (Alenka má hustej novej batůžek) Elenka má svítící boty. Adámek jí řekne nazdar Gábino a to nesnáší dyž jí někdo řekne Gábino. Takže na něj začne vrčet já nejsem Gábina! Jsem Gábinka. Totálně roszříštěná pozornost, až mě vždycky napadne, jestli nemá ADHD. Svléknout všechny vrstvy uložit do přhrádek a na věšák přezout boty bačkůrky.
Samozřejmá já celou dobu připomínám boty dolů, soustřeď se, povíte si to nahoře, teď nad tím nepřemýšlej, spěcháme, šup, atd…

Nebo naopak když je unavená tak se seká a jen tak sedí a kouká do blba. Někdy prostě nevydrřím a komplet ji obsloužím jak 3 leťáka.

Nebo někdy je úplně mimo mluvím na ni a nevnímá mě a vždycky prý nad něčím přemýšlela.

Tak jsem se chtěla zeptat, jak jsou na tom vaše děti se soutředěností, když je kolem hodně rušivých vjemů a mají dělat nějakou činnost ( asi nejlepší příklad ta šatna)
JInak tohle mám jako hlavní důvod proč jsem se rozhodla předčasně nezaškolovat. Třeba za ty dva roky se jí tohle zlepší.

Příspěvek upraven 10.11.23 v 07:20

• Citovat
  • Upravit
4975
10.11.23 07:15
@ludmilaadamkova píše:
Jpůly můžu sem poožit dotaz ohledně jedné věci týkající se předškoláctví? Ono by to bylo na samostatnou diskuzi. ale přijde mi že v poslední době už se jen všichni slítnou je to na nic.

Jak to vaše děti zvládají sráno v šatně? Gavča když není rozjívená ale zároveň není rozespalá je schopná vše naprosto zbládnout sama včetně složení si věcí daní do přihrádek na věšák vyndání pití.. umí to pohoda.
Ale jakmile je nějak rozdivočená v extrémně dobré náladě nebo naopak unavená atd tak je to peklo.

když je rozjívená řeší milion věcí kolem, třeba že projde kolem kuchařka, tak řeší že má zlatej zub že ho viděla a jelikož má i tetování, tak jestli to vlastně není pirátka… no a paní kuchařka ji jednou dokonce že je pirátka odkývala. Tak vždycky když přijde do škollky tak, tak to řeší. Do toho se ptá co to tam voní za jídlo (z kuchyně) co budou mít k obědu. Do toho přidjou další rodiče z dětma tak samkozřejmě komunikace s dětma (Alenka má hutej novej batůžek) Elenka má svítící boty. Adámek jí řekne nazdar Gábino a to nesnáší dyž jí někdo řekne Gábino. Takže na něj začne vrčet já nejsem Gábina! Jsem Gábinka. Totálně roszříštěná pozornost až mě vždycky napadne jestli nemá ADHD. Svléknout všechny vrstvy uložit do přhrádek a na věšák přezout boty bačkůrky.
Samozřejmá já celou dobu připomínám boty dolů, soustřeď se, povíte si to nahoře, teď nad tím nepřemýšlej, spěcháme, šup, atd…
Nebo naopak když je unavená tak se seká a jen tak sedí a kouká do blba. Někdy prostě nevydrřím a komplet ji obsloužím jak 3 leťáka.

Nebo někdy je úplně mimo mluvím na ni a nevnímá mě a vždycky prý nad něčím přemýšlela.

Tak jsem se chtěla zeptat jak jsou na tom vaše děti se soutředěností když je kolem hodně rušivých vjemů a mají dělat nějakou činnost ( asi nejlepší příklad ta šatna)
JInak tohle mám jako hlavní důvod proč jsem se rozhodla předčasně nezaškolovat. Třeba za ty dva roky se jí tohle zlepší.

Tak nějak jak u vás. Někdy se komplet převlékne na to šup. A někdy sedí jak pecka a kochá se vším kolem. A to už mu je šest.
Ale má to tak určitě víc dětí, v šatně stále slyším „oblíkej se, boty, kalhoty“ :mrgreen:
A někdy pomáhám i tomu šestileťákovi… když chvátám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
10.11.23 07:21
@ludmilaadamkova píše:
Jpůly můžu sem poožit dotaz ohledně jedné věci týkající se předškoláctví? Ono by to bylo na samostatnou diskuzi. ale přijde mi že v poslední době už se jen všichni slítnou je to na nic.

Jak to vaše děti zvládají sráno v šatně? Gavča když není rozjívená ale zároveň není rozespalá je schopná vše naprosto zbládnout sama včetně složení si věcí daní do přihrádek na věšák vyndání pití.. umí to pohoda.

když je rozjívená řeší milion věcí kolem, třeba že projde kolem kuchařka, tak řeší že má zlatej zub že ho viděla a jelikož má i tetování, tak jestli to vlastně není pirátka… no a paní kuchařka ji jednou dokonce že je pirátka odkývala. Tak vždycky když přijde do škollky tak, tak to řeší. Do toho se ptá co to tam voní za jídlo (z kuchyně) co budou mít k obědu. Do toho přidjou další rodiče z dětma tak samkozřejmě komunikace s dětma (Alenka má hutej novej batůžek) Elenka má svítící boty. Adámek jí řekne nazdar Gábino a to nesnáší dyž jí někdo řekne Gábino. Takže na něj začne vrčet já nejsem Gábina! Jsem Gábinka. Totálně roszříštěná pozornost až mě vždycky napadne jestli nemá ADHD. Svléknout všechny vrstvy uložit do přhrádek a na věšák přezout boty bačkůrky.
Samozřejmá já celou dobu připomínám boty dolů, soustřeď se, povíte si to nahoře, teď nad tím nepřemýšlej, spěcháme, šup, atd…

Tak jsem se chtěla zeptat jak jsou na tom vaše děti se soutředěností když je kolem hodně rušivých vjemů a mají dělat nějakou činnost ( asi nejlepší příklad ta šatna)

Nejstarší byl pomalý, vše mu trvalo. Stejbé to bylo i po odkladu v přípravné třídě, tam bylo i nějaké vyrušování(občasné neregistrování konce přestávky a běhání dál po třídě apod.). Druhý je opak, velmi rychlý, na vše reaguje, vzorný, ještě vše připomíná ostatním. První poruchu pozornosti má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
10.11.23 08:20

@ludmilaadamkova U nás ráno problém nebývá, má hodně energie a do školky se těší. Taky je to malá školka, málokdy se tam sejde víc dětí, kuchařka tam necourá už vůbec, takže těch potenciálních rušivých vlivů není tolik.

Odpoledne je to trochu horší, protože je unavená. To se občas seká - ale nejen v šatně, klidně i doma v kontaktu jeden na jednoho.

Kdybych to měla shrnout - okolím se nechá vyrušit opravdu málokdy, ale zřejmě to dělá i to, že je zvyklá na mladšího sourozence. Doma je to dost často tak, že skládá lego a okolo létají plyšáci a skáče brácha a ona jim se stoickým klidem uhýbá a pracuje si na tom, na čem potřebuje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí