Předškolák 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22532
5.11.23 12:05
@Netopirek píše:
My jedeme na nákupy. Předškolačka nám že všeho vyrostla, a zimní boty pro dvě mladší. Už teď z toho mám osypky

My vloni dostali minecraft zimni boty a predskolak v nich odchodil vetsinu minule zimy, prestoze mu byly velke, takze ty bude mit i letos. Jine si stejne nevezme. Nevim v cem bude chodit druhak, protoze prakticky vsechny detske snehule s obrazkem konci velikosti 35. To uz je problem i v teniskach sehnat neco na suchy zip. Nakupy jsou vzdy o nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
5.11.23 12:06
@Míša213 píše:
@Oriseka Hele nestěžuji si. Teď už je to o hodně lepší, než to bylo na začátku. Léky zabrali, takže když není jó vypjatá situace, nebo horečka, tak záchvat nemá. Dokáže zlobit úplně stejně jako ten starší. Mezi sebou se taky pěkně mydlí :lol: Jen se musí holt dodržovat nějaký pravidla a hlídat režim. Naopak nás to jako rodinu hodně posílilo.

Dokážu si to představit. Můj prvňák má od začátku roku ukončenou léčbu, rok byl úplně bez léků, předtím se snižovala dávka postupně. Záchvaty měl naštěstí pouze dva a jednou měl při horečce takové projevy( vyplazoval furt jazyk apod..). Ale ty záchvaty měl těžké( i se zástavou dechu, jeden venku a jeden přímo v nemocnici pár hodin po prvním). Nejvíce mu pomohl režim, možnost odpočinku kdykoliv a omezení všech obrazovek(což mělo dopad i na sourozence, protože jednomu sento hůř vysvětluje, že oni můžou). Dnes ho jen občas bolí hlava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
5.11.23 12:07
@Netopirek píše:
My jedeme na nákupy. Předškolačka nám že všeho vyrostla, a zimní boty pro dvě mladší. Už teď z toho mám osypky

Já mimo bot vše nakupuji přes internetový sekáč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5327
5.11.23 12:53

@Fiveone Taky má syn epilepsii, jo? Je super, že je bez léků už. To mě mrzí teda, zrovna děti musí mít takové problémy. Taky vás straší pubertou? Prý se to při ní může zhoršit. A do školky ho vzali, nebo si ho taky musela mít doma? Jo ten režim je hodně důležitý prý, snažíme se ho hodně dodržovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5327
5.11.23 12:59

@Fiveone Se zástavou dechu si to nedokážu představit, syn měl „jen“ se ztrátou vědomí. Ale za to třeba 30× denně. Psychicky je to hodně náročné viď? Ja myslela, že skončím na psychiatrii. Tak snad už budete mít na dobro pokoj od té mrchy. Držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
5.11.23 13:08
@Míša213 píše:
@Fiveone Taky má syn epilepsii, jo? Je super, že je bez léků už. To mě mrzí teda, zrovna děti musí mít takové problémy. Taky vás straší pubertou? Prý se to při ní může zhoršit. A do školky ho vzali, nebo si ho taky musela mít doma? Jo ten režim je hodně důležitý prý, snažíme se ho hodně dodržovat.

Watanabův syndrom, jaký druh epilepsie je u vás? S ohledem na charakteristiku tohoto syndromu se puberty nebojím. Je typický velmi silnými záchvaty, ale zároveň časem mizí(nejpozději ve 12). Do školky ho vzali, ale víceméně byl furt doma. Často ho bolela hlava. Několikrát mi kvůli tomu volali i ze školky. Teď je prvňák v IV, takže se učí doma a bolesti hlavy už má jen občas. Měl ložisko v čelním laloku a zároveň to bylo spojené s únavou. Záchvaty dostával krátce po probuzení. Ve větším kolektivu asi únava přicházela rychleji a tak i bolesti hlavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5327
5.11.23 13:43

@Fiveone Teda,to jste si teda taky hodně zkusili a určitě ještě zkoušíte. Ale je určitě dobrá ta prognóza, že to zmizí. Chudák malej, je mi ho líto, takhle trpět :hug: U nás se neví o jaký druh se jedná, všechny testy byli v pořádku, ani genetika nic neukázala, MR čistá. Nikdo mi vlastně nedokázal říct, proč se to děje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
5.11.23 14:03
@Míša213 píše:
@Fiveone Teda,to jste si teda taky hodně zkusili a určitě ještě zkoušíte. Ale je určitě dobrá ta prognóza, že to zmizí. Chudák malej, je mi ho líto, takhle trpět :hug: U nás se neví o jaký druh se jedná, všechny testy byli v pořádku, ani genetika nic neukázala, MR čistá. Nikdo mi vlastně nedokázal říct, proč se to děje.

Zkus se zeptat přímo na neurologii. Nám to sdělili tam. MR má taky za sebou. Mně přišlo skvělý vědět o co jde přesně. Pak člověk ví, co může čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
5.11.23 14:27

Hezký den, mám také předškoláka/odklaďáka. Aktuálně „navštěvuje“ přípravnou třídu. V uvozovkách proto, že tam byl od počátku školního roku přesně osmkrát (častá nemocnost). Snad nebude vadit, když se občas začtu, jak to máte vy ostatní.

• Citovat
  • Upravit
22532
5.11.23 15:10
@Velryba černá píše:
Hezký den, mám také předškoláka/odklaďáka. Aktuálně „navštěvuje“ přípravnou třídu. V uvozovkách proto, že tam byl od počátku školního roku přesně osmkrát (častá nemocnost). Snad nebude vadit, když se občas začtu, jak to máte vy ostatní.

Tak to je opravdu casto nemocny. Chudak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
5.11.23 15:57

@Míša213 určitě to bude dobré. Kamarádka má epilepsii. Krom toho, že nemůže mít řidičák a nesmí na některé akce. Žije bez omezení. Má i dvě děti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
5.11.23 15:59

@Míša213 do decathlonu koupili jsme tyhle https://www.decathlon.cz/…_/R-p-307322?…

A teda už to byl lov velikostí. Ty co holky mají už skoro vyprodané

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
5.11.23 16:01

@Oriseka rak moje druhačka má je 33. A obrázky naštěstí nepotrebuje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
5.11.23 16:02

Jo a u nás umí všechny děti vázat tkaničky, takže naštěstí nejsme v obuvy moc omezení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
5.11.23 16:36

@Oriseka aktuálně mě snad i mrzí, že jsem si ho nenechala doma, akorát řešíme omluvenky, atd.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML