Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Velryba černá píše:
@Oriseka aktuálně mě snad i mrzí, že jsem si ho nenechala doma, akorát řešíme omluvenky, atd.
Kdyz to clovek dopredu nevi a taky by mohl byt zdravy a pak by to byla skoda.
@Fiveone píše:
Já mimo bot vše nakupuji přes internetový sekáč.
To já dřív taky, ale už to nejde. Prostřední je drobná, ale má dlouhé ruce a nohy, takže musí zkoušet, aby jí to nebo krátké a moc široké. Nejmladší je její opak. Takže teď už si musí většinu věcí zkoušet ![]()
@Velryba černá my takhle podobně jeli jeli loni. Prostřední byla v první. Byl to děs, ale letos dobré (ťuk tuk)
@Fiveone Tam jsem se ptala, sami nevědí. Závěr je prostě idiopatická generalizovaná epilepsie. Žádný syndrom, nebo něco takového nemá. Takže vlastně nevíme. Taky bych ráda znala odpověď a na něco se připravila.
@Netopirek Asi špatný odkaz, botky se mi neukázali. Ale my máme stejně decathlon daleko
Děkuji, já věřím, že to bude dobré, musí. No mě kamarádka na epi umřela, taky 2 děti doma.
@Netopirek Ty jsou moc hezké. Já vím, že mají eshop, objednávám tam oblečení. Ale boty musí vyzkoušet, má hodně širokou nohu a ještě plochou a ne nějaké mu sedí. To bych se bála objednat.
Tak u nás byl víkend krásný. V sobotu návštěva a hrabání listí na zahradě. V neděli dopoledne pršelo, ale odpoledne se vyjasnilo a bylo krásně, tak procházka parkem a dětské divadlo. Jinak dcerka dělala i předškolní úkoly a ejhle narazili jsme na limity, na kterých bude třeba intenzivně zapracovat, obvykle měla lehké úkoly nebo se to s ní dělalo pod vedením. Teď měla lehčí úkol, ale sekla se u rozpoznání jednoho obrázku a řev, že nemůže pokračovat dál, i přes vysvětlování, ať ten jeden obrázek vynechá a jde k dalšímu a dokončí úkol, že se k tomu posléze spolu vrátíme stále křik, no nic budeme muset na tom zapracovat… Těžší úkol ani nechtěla dokončit…
@Netopirek S dětmi do obchodu na boty a oblečení raději ani nechodím, vše objednám domů a raději pak vrátím. Ale třeba až budou větší to bude lepší.
@Míša213 přesně, se širokou nohou je to boj, my zase skončili u Jonapů a to jsme toho vyzkoušeli… Nakupovat ve sportu by se mi taky líbilo, už jen kvůli cenám a dostupnosti. Na nějaké obrázky na botě taky můžeme zapomenout, řešíme hlavně, aby byla noha široká v oblasti prstů a úzká u kotníku.
U nás byl víkend ve znamení intenzivního sportu. Dcera byla na soustředění juda, takže žádné předškolní aktivity, ale hezky tréninky zakončené zápasy. Jako nováček měla jen sumo judo, ale byla spokojená, bo si vysoutezila medaili a sladkosti. Jinak cvičila jsem i já s ní v neděli přípravný trénink, o sobotě manžel. V pátek já odpo včetně našeho synka (ale ten dělá víc blbosti než koutoule, pády, chvaty a honičky). Po neděli mě bolí cela horní část těla, protože jsem se do toho zazrala jak malé dítě. Prostě když máte možnost blbnout v kolektivu věkové smíšených deti, tak blbnete. Z tatami mám spálená kolena a prsty má nohou. Ale stálo to za to.
@PETRAKIM píše:
U nás byl víkend ve znamení intenzivního sportu. Dcera byla na soustředění juda, takže žádné předškolní aktivity, ale hezky tréninky zakončené zápasy. Jako nováček měla jen sumo judo, ale byla spokojená, bo si vysoutezila medaili a sladkosti. Jinak cvičila jsem i já s ní v neděli přípravný trénink, o sobotě manžel. V pátek já odpo včetně našeho synka (ale ten dělá víc blbosti než koutoule, pády, chvaty a honičky). Po neděli mě bolí cela horní část těla, protože jsem se do toho zazrala jak malé dítě. Prostě když máte možnost blbnout v kolektivu věkové smíšených deti, tak blbnete. Z tatami mám spálená kolena a prsty má nohou. Ale stálo to za to.
To věřím, já dělala judo jako dítě. Soustředění jsme měli jen přes léto alá tábor. Ale každý ráno běh 10km lesem, přes den několikrát na tatami. Bavilo mě to, chodila jsem na tréninky i s dlahou na ruce, jen jsem dělala pády pouze na jednu stranu. Přestala jsem chodit kvůli stěhování do pustiny.
Tak jsme dnes našemu predskolakovi koupila tašku pod stromeček, čímž jsem rozsekala mě pochyby o odkladu. Mám šanci ho sledovat při angličtině a pozornost je poměrně dobrá. Dle učitelek již mnohem víc komunikuje ve školce, s dětmi úplně normálně a komunikace s nimi se již také lepší. Z toho jsem měla strach.