Předškolák 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4990
13.11.23 11:11
@MaminkaMarket píše:
@Cuddy Tak vím, někdo je jen prostě takový prosťáček… Asi stejně budu mít syna na špatných známkách. A asi i bude mít komplexy když zjistí jak na tom je…

No a tak bude mít horší známky… svět se nezboří. Bude mít třeba šikovné ruce, vyučí se a bude spokojený. Každý nemůže být inženýr.
Mrzí to, chápu to… mám to taky.
Starší syn je taky „pouze“ vyučený elektrikář…no ale je to hodný a spokojený kluk. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
13.11.23 11:18

@berua13 Snad ano, ale přečti pár stránek zpět co popisují, že děti umí. I se ptají, zda jsou zralí na školu, když umí číst. Každy druhý příspěvek je, že díte čte a počítá… Jenže mě přijde drsný učit to dítě, když nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
13.11.23 11:20

@berua13 to je pravda, určite děti tu zmíněné by ani nemuseli na první stupeň. Rodiče už teď můžou je učit na přijímačky na VŠ, ví, že tam půjdou a základka je jen formalita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5333
13.11.23 11:34

@berua13 Pouze vyučený elektrikář? Ty jsou dnes placeni zlatem, renovujeme barák a sehnat elektrikáře je nadlický výkon. Žádný nemá čas. Když je kluk šikovný, leckdy si vydělá víc, než kdejaký inženýr. Jasně je to na úkor těžší práce. Ale ty řemeslníci prostě chybí a ne každý musí jít na VŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
13.11.23 11:39

Tak třeba ty děti se uplatní i když nejsou chytré… Ale občas se utěšuji, že třeba předchozí generace neuměla číst před školou a něco dokázala. Tady ty děti jsou schopné už jít rovnou do seste třídy. Maji GENIE, vědce…

Ale u nás se dostal jen na ZUŠ. Ale aby měl denně kroužek, to ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5333
13.11.23 11:48

@MaminkaMarket Co pořád blázníš? Spousta dětí neumí číst před školou. I tady psalo jen pár maminek, že děti umí číst. A psala tady pani ze školy, že to není ani dobré, děti to záměrně učit. Když maji zájem, proč ne. Ale proč je teď učit něco, když se to mají učit až ve škole. Moc to hrotíš. Přestaň syna nervovat něčím, co se bude teprve učit ve škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
13.11.23 11:56

@MaminkaMarket tak já mám vnučku v první třídě, než tam šla znala jen některý velký písmena, uměla se tiskace podepsat, poznala první a poslední hlásku ve slově a vytleskala slabiky. Ale když jsme se zeptali jaká písmenka jsou třeba ve slabice MA tak řekla, že je tam M A neurčila. Napocítala do 20, nesčítala a neodčítala. Je narozená koncem května a ve školce navrhovali odklad. Ale poradna ho naštěstí nepotvrdila. Teď patří ve škole mezi nejlepší, vše krásně zvládá. Čte slabiky a jednoduchá slova, rozloží slovo na písmena, sčítá a odčítá do 5, občas s prstama. A hlavně škola jí baví, protože je to pro ní nové a nenudí se tam. A moc se těší až bude umět číst všechno.

Příspěvek upraven 13.11.23 v 12:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
13.11.23 12:02

@Bubla Bůčková Já vybírám podle toho, co může škola dětem nabídnout. Hledám školu, kde bude v popředí něco jiného než „akademické znalosti“, protože to beru jako něco, co se může v pohodě naučit doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
13.11.23 12:21

@bodlis To mi zní, že by zvládal i ten můj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
13.11.23 12:25

Ještě drtim hodiny. To musí umět jak když bičem mrska. V tom je pozadu co čtu. Dítě by mělo čas chápat a můj neumi pracovat s hodinami typů co bude za hodinu a půl a tak.
Teď pochopil souvislost mezi digi a rucickovymi. Že den má 24 hodin a to ukazuje digital. Naopak ručičkové mají 12, tudíž pak jedou druhé kolo, takže 13, 14. Takže jedna odpoledne a 13 hodin je totéž. Tohle chápe aspoň. I ty minuty, digi mi přečte.

No a neumí sám pracovat s penězi, nakupovat a sečíst na kartě zůstatek… Ale tady jsme město a já se bojím ho pustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
13.11.23 12:32
@MaminkaMarket píše:
Ještě drtim hodiny. To musí umět jak když bičem mrska. V tom je pozadu co čtu. Dítě by mělo čas chápat a můj neumi pracovat s hodinami typů co bude za hodinu a půl a tak.
Teď pochopil souvislost mezi digi a rucickovymi. Že den má 24 hodin a to ukazuje digital. Naopak ručičkové mají 12, tudíž pak jedou druhé kolo, takže 13, 14. Takže jedna odpoledne a 13 hodin je totéž. Tohle chápe aspoň. I ty minuty, digi mi přečte.No a neumí sám pracovat s penězi, nakupovat a sečíst na kartě zůstatek… Ale tady jsme město a já se bojím ho pustit.

Hrabe ti? :think: jinak si to neumím vysvětlit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
13.11.23 12:34

@thalasan děti to ale umí. Řekneš je 18 hodin, za dvě jdeš spát a ví, že ne to ve 20 hodin. Však si to přečti i tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
13.11.23 12:34
@MaminkaMarket píše:
Teď pochopil souvislost mezi digi a rucickovymi. Že den má 24 hodin a to ukazuje digital. Naopak ručičkové mají 12, tudíž pak jedou druhé kolo, takže 13, 14. Takže jedna odpoledne a 13 hodin je totéž. Tohle chápe aspoň. I ty minuty, digi mi přečte.No a neumí sám pracovat s penězi, nakupovat a sečíst na kartě zůstatek… Ale tady jsme město a já se bojím ho pustit.

Hodiny se učí až v první třídě a spousta dětí je zvládne až ve 3. třeba skvěle. Viděla jsem chlapa, který chtěl po pětiletém abecedu q když se spletl, rak vybouchnul. Už tu abecedu říkal se strachem. Dej si pozor, ať nemáš přehnané nároky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
13.11.23 12:42
@MaminkaMarket píše:
:roll: :roll: :roll:
  • Citovat
  • Upravit
2932
13.11.23 12:44
@MaminkaMarket píše:
@thalasan děti to ale umí. Řekneš je 18 hodin, za dvě jdeš spát a ví, že ne to ve 20 hodin. Však si to přečti i tady.

Pokud nejsi troll a vše je pravda, tak doporučuji najít si psychologa, tvoje rozpoložení je opravdu už za hranou. Ten pocit méněcennosti dítěti privodis ty tvým chováním. A to vůbec nechápu co myslíš tím spočítat si zůstatek na kartě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí