Předškolák 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5889
13.11.23 14:05
@MaminkaMarket píše:
@Cuddy A někdy je dají do běžné ZŠ. A zvládnou ji se ctyrkama. Ale ty a tvoje děti asi z toho máte trauma.

Tak si vaz co máš a trochu soucitu. Každý máme něco. Ty jsi vybírat vejsku a ředitelský posty a my fabriku.

Ne každý plodí GENIE.

Chceš politovat? To jsi tu špatně, tady má spousta uživatelek dítě s mnoha dys, ADHD, VD, autismem atd… Ale všechny dělají co mohou v rozvoji dítěte a zároveň to berou jak to je. Neskončí z okna, pokud z dítěte nebude právník. Já znám slabiny svého syna, ale vím taky, v čem je dobrý, co ho zajímá a podporuji ho. V životě bych neřekla, že je prosťáček. Naopak se nálepkám vyhýbám, chci aby věděl, že šance má stejné, jako kdokoliv jiný. Jen pokud bude chtít být právník, tak bude více dřít. Nechám ho zkusit cokoliv, neříkám mu, že na něco nemá. Protože pak přijde někdo, kdo neví, že na to nemá a udělá to. Sebevědomí je důležitý faktor a podkopávání vlastním rodičem je smutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
13.11.23 14:12

@Fiveone Ona nechce politovat. Ona chce, abychom kvokaly nad tím, jak je její dítě úžasné. A začaly ji psát, co všechno zvládá oproti naším dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
13.11.23 14:13

@Fiveone když ho to nebaví a nezajímá těžko nutit.

Ano ty kroužky jsou věc druhá. Mě dítě by nedalo mít každý den dva kroužky, jet model sport, jazyky a kdovico.

A bohužel si rád hraje. Nebaví ho věda… Víme, že jen dělník. Ted si určitě uživatelky zhnusi a budou si hýčkat jak jejich dítě pocita rovnice a dají mu plyne číst Vergila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
13.11.23 14:15
@MaminkaMarket píše:
@Cuddy tak me dítě nikdy na VŠ nepůjde. My se modlime za běžnou ZŠ. Ani nevíš jak nám je. Jakým peklem si prochazime. Po škole chceme praktickou aspoň, ale spíš rovnou práce.Tak ať tve dítě přeskočí ZŠ a udělá si hned maturitu.
:roll:

TROLE ZALEZ

Pokud máš vůbec nějaký dítě přestaň se rouhat.. tvé starší diskuze se dají jednoduše dohledat.

Asi tě fakt nasr lo, že jsou děti nadanější než to tvoje - evidentně potřebuješ mít to nej dítě jinak prostě „něhraješ“ a te%d kolem sebe trolovitě kopeš.

Buď to víš a děláš to schválně nebo to nevíš a fakt jsi z toho ve stresu ( to opravdu potom lituju to dítě)

TO, jestli dítě v 4-5 letech čte nebo nečte, umí nebo neumí tamto či ono, nevypovídá vůbec nic o tom jak bude nakonec úspěšné ve studiu a už vůbec ne v životě.

Tady v této diskuzi jsou mormální slušné osoby, ta diskuze má nějaký smysl a téma. Doporučuju si kdyžtak založ svou trolící diskuzi na téma můj neschopný opožděný syn a tam si můžeš blbnout do aleluja a tady už nepruď.

Toto je můj poslední příspěvek k tobě.

Příspěvek upraven 13.11.23 v 14:23

• Citovat
  • Upravit
5335
13.11.23 14:17

@Hlaholice Tak to nevím, to jsem nezaznamenala. Ale podle toho co psala, je její dítě úplně normální předškolák. Jestli to není trol, tak je mi toho dítěte opravdu líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
13.11.23 14:19

@Míša213 ale vývojové opožděný a s nižším iq

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2035
13.11.23 14:24

Já mám tedy z okolí pocit, že s odkladovými dětmi je to pak průšvih v deváté třídě, najednou jim je 16 a pořád trčí na základce a už jim to tam jaksi není v tomhle věku příjemné… takže sice pro ten začátek v první třídě mají rodiče pocit, že odklad dětem pomohl s těmi začátky, ale ono se to vrací jako bumerang 🤔. Přitom ta devátá třída je důležitá kvůli přijímacím zkouškám a spousta dětí si to takhle pokazí jen kvůli tomu, že puberta a už se vidí někde jinde než na ZŠ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22567
13.11.23 14:40
@thalasan píše:
Hrabe ti? :think: jinak si to neumím vysvětlit

Je to trol a tady se pekne bavi. Holky nereagujte. Tohle nemuze myslet nikdo vazne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18668
13.11.23 14:44
@Amandine píše:
Změna tématu :) Posíláte své předškoláky na školku v přírodě? My ano, jde o 5 dní a 4 noci v ČR, asi 70 km od domova, ať se trochu otrká :)
Mimo domov spal zatím jen u babičky, ale nemá problém se přizpůsobit cizímu prostředí, umí si vše domluvit, zařídit.

Jj, u nás pojede stejne jak píšeš, jen těch kilaku je asi 200. Mají jet do Březové. Babičky nebo prespani u kamose je Ok a tady bude asi taky jen já s tom teochu bojuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5335
13.11.23 14:55

@hospodki Já ani nevím jestli u nás tohle pořádají. Máme jednotřídku na vesnici. Ale kdyby byla školka v přírodě tak ho pošlu. Bez nás to zvládá naprosto v pohodě, takže bych strach neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
13.11.23 14:57

@K92 Odklad má asi 23 % dětí. To už je dost k zamyšlení, zda jsou opravdu potřeba. A pokud ano, zda by to nechtělo tu první třídu pojmout nějak jinak. Nebo poslední rok školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22567
13.11.23 15:10
@Cuddy píše:
A proto by se měly ty odklady zakázat, aby byl ve třetí třídě normální ten jednorožec a „nediktovaly“ dětem nástup do škol ty zaostalé děti s odkladem, co budou šikanovat řádně nastoupené děti.

Zakazeme odklady a co udelas s detmi, co ho skutecne potrebuji? Budou opakovat prvni tridu nebo je budou potupne vracet zpet do skolky? Ne, odklady musi byt, ale nemusi jich byt moc. Jen ten, kdo skutecne potrebuje a ten rok navic mu pomuze. Deti s odkladem nemusi byt zaostale, ale treba jsou nemocne. To slovo zaostale mi prijde dost negativne zabarvene. Deti muzou mit odklad i z jineho duvodu nez „zaostalost“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
13.11.23 15:13
@Hlaholice píše:
@K92 Odklad má asi 23 % dětí. To už je dost k zamyšlení, zda jsou opravdu potřeba. A pokud ano, zda by to nechtělo tu první třídu pojmout nějak jinak. Nebo poslední rok školky.

Ono už jen fakt, že ke povědomí o tom že je spoustu odkladů a to „nutí“ rodiče dětí narozenéke konci školního roku k dalším odkladům.. aby „nebylo nejmladší“

Jako něco by s tím chtělo dělat. Bud snížit nároky na první trídu nebo nenechat rozhodnutí o odkladu na rodiči.

• Citovat
  • Upravit
22567
13.11.23 15:24
@Amandine píše:
Změna tématu :) Posíláte své předškoláky na školku v přírodě? My ano, jde o 5 dní a 4 noci v ČR, asi 70 km od domova, ať se trochu otrká :)
Mimo domov spal zatím jen u babičky, ale nemá problém se přizpůsobit cizímu prostředí, umí si vše domluvit, zařídit.

U nas skolky v prirode nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22567
13.11.23 15:40
@Hlaholice píše:

Je tech odkladu moc. Stacilo by tak cca 10%. Rozhoduji rodice. Poradny pisi podle rodicu. Ja nebudu mit s odkladem ani jedno dite, ale starsi je narozeny v zari a kdyby se narodil predcasne v srpnu, tak mu odklad dam. Takto jsem to nemusela resit, tak jsem to mela bez prace. Se synem v 1. tride byl jeden nevyzraly kluk. Rodice odklad nedali a byla to chyba. Celou prvni tridu se chudak trapil. Neunesl ani tac s jidlem, neunesl skolni tasku, nenaucil se cist a ani psat. Na konci prvni tridy byl na urovni predskolaka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí