Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@ludmilaadamkova píše:
Jinak u nás se se školkou na plavání ani na lyžák nejezdí…Co mají předškoláci tak je jednou měsíčně školička - jdou do školy a mají tam hodiny.
A na jaře budou mít kůrsi bruslení na koleckovych bruslích.
Potom v první třídě je kurs plavání. Lyžování, bruslení ( na ledě) a pravidla silničního provozu.
Příspěvek upraven 13.11.23 v 19:40
Jaké brusle koupit? Uvazuju u těch 4 koleček, nebo v dekaci mají takový jedno kolečko vepředu a 2 vzadu. Kluk moc balanc nedává. No uvidíme po tom lyzaku.
@bodlis píše:
Nevím jak u vás probíhá lyžařský kurz, ale u nás chodí předškoláci někam na umělý svah, je to uvnitř budovy. Nevím přesně jak to tam funguje, protože můj vnuk je podzim í a tak bude předškolák až za rok.
U nas se normalne jezdi na kopec. Hodina autobus+2 hodiny lyzovani s instruktorem. Jezdi na pome. Svacina mezi temi 2 hodinami a jsou ve vyhrivanem stanu, takze se zas zahreji. Pak zas hodinu zpet a pozdejsi obed kolem 13hodiny v MS. Syn si za ten tyden zlepsil hodne. Naucil se po padu srovnat sam lyze a sam se zvednout, jezdit ve vlacku za sebou, srovnat a odnest si sam lyze. Celkem jsem koukala, jak se zlepsil. Pak jsme jeli na jarnaky a sjel cervenou v pohode.
@Oriseka píše:
Syn chodi uz druhym rokem. Je to fajn. Trochu predrazene, ale byva na dopravu dotace. Kazdy tyden 45min v dopolednich hodinach. Soukromym autobusem dojedou az pred bazen. Zatim samostatne neplave, ale vody se neboji.
Za 2 roky a neplave..asi jsem v tomto byla náročná
jenže prostě trnout u každého bazénu, chjo ![]()
@Oriseka píše:
Lyzak v MS se nam taky libil. Letos jsme kluka prihlasili znovu, ale teda bez prespavani. Na obed jsou zas ve skolce. Jmenuje se to Hrave lyzovani.
To máme stejný kurz ![]()
@Oriseka píše:
U nas se normalne jezdi na kopec. Hodina autobus+2 hodiny lyzovani s instruktorem. Jezdi na pome. Svacina mezi temi 2 hodinami a jsou ve vyhrivanem stanu, takze se zas zahreji. Pak zas hodinu zpet a pozdejsi obed kolem 13hodiny v MS. Syn si za ten tyden zlepsil hodne. Naucil se po padu srovnat sam lyze a sam se zvednout, jezdit ve vlacku za sebou, srovnat a odnest si sam lyze. Celkem jsem koukala, jak se zlepsil. Pak jsme jeli na jarnaky a sjel cervenou v pohode.
My na lyže nejezdime, tak to by bylo fajn. Já bCh se s ním někde klidně mrcasila na modrý, jestli ho to chytne ![]()
@Cuddy píše:
@Oriseka nemyslím to nijak negativně. Pár děti odklad potřebuje, ale děti s různými VD bude pár procent, určitě ne 10 natož 25. Hodně rodičů volí odklad právě kvůli strachu, aby dítě nebylo nejmladší se spolužáky staršími o 2 roky. Ale dle české legislativy tam patří ty čerstvé šestileté, ty jsou tam v správně.
Potrebuji to tak ty 3-4 deti z 25, ale kdyz to zakazes, tak oni se budou fakt trapit. Pro me by to, ze bude dite nejmladsi duvod k odkladu nebyl. Prijde mi to i zvlastni duvod. Takovy nelogicky.
@MaminkaMarket píše:
My našemu říkáme, že není chytrý. A připravili jsme ho, že půjde do pomocné. My ale máme dítě silné opožděné. Nebudu psát o něm, je prostě mimo. PPP nás čeká.Nebude se mu nikdo v pomocné smát. Jenže on číst nechce. A ukažte mi děcko, které neumi číst a jde do školy. Leda do blbsule
@MaminkaMarket píše:
My už ho učíme, že půjde makat do fabriky. Co může od života čekat. Vždyť neumí z matikx skoro ani ťuk. Kdepak výpočty rovnice, převody.
Doufám, že je to nějaký zvrácený humor. Protože jinak to už zavání psychickým týráním.
@MaminkaMarket píše:
@Amandine hele a když teda nás génia a zvládá učivo komplet celé základky a najíždí na vysokou neumí R?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Hlavně, té ti čte, umí učivo celé základky. Ale neumíš ho naučit základ
On je vtip ale v tom, že ty děti to nikdo záměrně neučí, ony k tomu čtení i dalším věcem ty děti došly samy. Prostě jim to seplo.
Pokud je tvé dítě takové, jak jsi ho popisovala v předchozích diskusích, tak se ti tyhle tvé urejpané kecy vrátí.
Jo a smiř se s tím, že ten vývoj stejně nijak zásadně neovlivníš, takže namáhat se učit tvé dítě číst nebo násobit, je zbytečné. Dokud na to nebude připravený, tak to stejně nezvládne. Až připravený alespoň trochu bude, tak to s ním třeba vydřeš. Ale smiř se s tím, že IQ mu díky tomu nestoupne a připravenost na školu také ne.
@Oriseka píše:
Potrebuji to tak ty 3-4 deti z 25, ale kdyz to zakazes, tak oni se budou fakt trapit. Pro me by to, ze bude dite nejmladsi duvod k odkladu nebyl. Prijde mi to i zvlastni duvod. Takovy nelogicky.
Záleží, jak nejmladší. Pokud by byl nejmladší mezi svým ročníkem, tedy děti by byly max o rok starší, tak ok. Ale ty 2 roky jsou již dost. Nás předškolák chodí teď s dítětem, které je o pár dní mladší než nás druhák. Zářijové dítě s odkladem. Zdravé dítě bez nějakých VD, bez asistentky, nepochopila jsem, proč má odklad.
@Oriseka mně právě překvapilo, že loni 10 lekcí stalo 900 Kč. Nicméně mají v dochozí vzdálenosti několik bazénů, tak položka za dopravu odpadá.
@Cuddy píše:
Záleží, jak nejmladší. Pokud by byl nejmladší mezi svým ročníkem, tedy děti by byly max o rok starší, tak ok. Ale ty 2 roky jsou již dost. Nás předškolák chodí teď s dítětem, které je o pár dní mladší než nás druhák. Zářijové dítě s odkladem. Zdravé dítě bez nějakých VD, bez asistentky, nepochopila jsem, proč má odklad.
Dcera je v polovině srpna. Chodila do třídy i s dítětem reálně o 2 roky starším (počátek září s odkladem). Problémy s tím opravdu neměla.
@Bubla Bůčková píše:
No jakože vybíras soukromou a stejně se pak nedostanete. U nás jsou plné i školky za 12 tisíc. Ale je to zajímavé téma ty soukromé školy. Já si to představuju, že se tam prostě tolik neučí a což za mě není špatně, není potřeba znát všechny čeledi blanokridlych atd, ale asi to bude I o práci doma nebo celkových možnostech rodiny. Když pak jde po střední do tatovy firmy, tak asi je to burt. Ještě jsem neslyšela konkrétní příklad práce po studiu na takovém typu školy, kde se můžeš učit B Když se ostatni učí A a všechna ta individualita. Vůbec si to nedokážu představit, ale za mě se toho učí ty děti prostě méně, ale samozřejmě kvalitně a dostatečně. Otázka pak právě ty střední školy atd no.
V rodine mame celkem negativni zkusenost se soukromou skolou. Dobre chapu, proc tam to dite dali, ale nebylo to ve vysledku zrovna stastne. Taky to byl ten duvod, ze by bylo na normalni zakladce nestastne. Velka nevyhoda je i samotne kazdodenni dojizdeni x km autem. Pak skolne a vse drazsi. Vyzadovali ucast rodicu na ruznych seminarich za dalsi tisice+straveny cas. Cekalo se, az dite se bude chtit neco se ucit, takze on se chtel ucit matiku, ktera ho bavila a sla mu a tam byl hodne dopredu. Ale nechtel se ucit cist, takze se neucil cist a ve 3.tride to neumel. Porad se tam zvysoval pocet deti ve tride a taky tam postupne dali vic postizenych deti. Nakonec toho meli rodice uz dost a dali dite na normalni malou skolu, kde bylo ditko maximalne spokojeno a usetrili tak 15tisic mesicne (uz je to tak 5 let zpet).
@Sluníčko1511 píše:
Můžu se taky vtirnout, když už to tu máte krásně zajeté? syn v březnu bude mít 6 a už nám chybí jen ř, tašku dostane k narozeninám
Vitej.
@Bubla Bůčková píše:
Za 2 roky a neplave..asi jsem v tomto byla náročnájenže prostě trnout u každého bazénu, chjo
Tak to plavani ve skolce je spis o tom zvykani na vodu. Chodi 2.rokem, takze rok a kousek. Spis je to o tom, ze se boji pustit. Jinak uz by plaval. V lete chtel proste do bazenu jen s takovou nafukovaci kacenou. Rikal, ze si ji vezme za zenu
.Tak o co jde. Myslim, ze pristi leto uz plavat bude.
@Bubla Bůčková píše:
My na lyže nejezdime, tak to by bylo fajn. Já bCh se s ním někde klidně mrcasila na modrý, jestli ho to chytne
Po kurzu vsichni sjeli kopecek. V patek se tam muzes jet i kouknout na zavody. Ale ja pracuju a dovolenou si na to brat nebudu. To je jako s plavanim. Muzeme 2krat za pololeti se jit kouknout na ukazkovou hodinu. Normalne dopoledne, jak jezdi na plavani. To jsou 4 dny v roce. Jako kazdy nema pruznou pracovni dobu a brat si na to dovcu? Ale kdo se nejde podivat, tak hned, ze je to skoda a ze to detem bude lito
. Babicka ani dedecek tam nechteji. Museli by se tam prevlekat do sportovniho. Manzel taky vzdycky nemuze.