Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@ka2ka píše:
Když jste tu řešili odklady, no nevím jak kde, ale u nás v PPP katastrofa. Přišla jsem se synem je na konci léta, ale uměl číst, počítat atd atd atd, do PPP nás poslala školka protože tady probíhá plošně kontrola z PPP. Řekla jsem datum narození a oni vytáhli papír s tím že hned píšou odklad vůbec nic je nezajímalo, když jsem řekla, že odklad ne, tak se urazili a že odklad nutně potřebuje ani se nezeptali co umí a nebo neumí, udělali test, kterým prošel, a řekli at si pro papíry pro odklad přijdu oznámila jsem že nepřijdu a odklad nebude. S mladším jsem PPP tady odřekli.
PPP jdou urednici.
Jinak u nás se se školkou na plavání ani na lyžák nejezdí…
Co mají předškoláci tak je jednou měsíčně školička - jdou do školy a mají tam hodiny.
A na jaře budou mít kůrsi bruslení na koleckovych bruslích.
Potom v první třídě je kurs plavání. Lyžování, bruslení ( na ledě) a pravidla silničního provozu.
Příspěvek upraven 13.11.23 v 19:40
Syn se právě vody bál, no to je možná silný výraz, ale respekt z ní měl. Rozhodně ne takové to dítě co se nadšeně vrhá do vody. Stříknutí do obličeje problém…první lekci kurzu v soukromé plavecké škole probrečel, ale pak se chytl a udělal obrovský pokrok. Ne tedy ve stylu či výdrži, ale právě tím, že se už nebojí, začal si věřit, skočí po nohách i šipku…tak snad na plaváku od školky bude pohoda. Možná i zamachruje ![]()
@Zluta_pastelka píše:
Podívej… v mém světě se na „musíš“ moc nehraje. Já musím jenom umřít. Ostatní je volitelné![]()
Samozřejmě nevím, co by bylo kdyby, ale hele, já jsem o tom, že by to na státní (nebo nevstřícné soukromé, a že jich je taky plno) škole bylo pro mou dceru extrémně blbé, tak silné přesvědčená, že bych udělala skoro cokoliv, abychom se tomu vyhnuly.
Radši bych jí měla na domácí výuce, vzala další dvě práce, nejela už nikdy na dovolenou.. cokoliv. Tohle je prostě jedna z hlavních priorit
Tak to jsi dobra. Domaci vyuka je pro me nocni mura.
@thalasan píše:
U nás je ve školce 25 předškoláků a na plavání chodí všechny, museli to rozdělit na dvě skupiny, podzim a jaro. Předem upozorňují, že nejde o naučení plavání, ale spíš jen takové hrátky, aby se nebáli vody. Syn ještě v červnu se bál vody, tak je to fajn, ale hlavu nepotopi, dost šílí i když se na něj cakneOd ledna je lyžařský kurz, my nelyzujeme takže jsem ho nedávala, ale tam jsou od nás jen 3 děti.
S tou vodou to máme stejně. Mě to trápí, ale bazén nemáme, od mala nemá rád koupání…spíš bCh chtěla, aby uměl pár temp a dostat se na hladinu…
Můžu se taky vtirnout, když už to tu máte krásně zajeté? syn v březnu bude mít 6 a už nám chybí jen ř, tašku dostane k narozeninám ![]()
Podle mě to ani není pro každé dítě. Malá je jediná El a byla by dost vytržena ze sociálního života. Jsem si jistá že bych ji toho tolik nemohla dát jako může dostat v kolektivu.
@Amandine píše:
@Finkaa jo tak takové dítko bych školky v přírodě taky ušetřila. To by ji mohlo i traumatizovat…A jak s plaveckým výcvikem v MŠ, máte ho někdo a přihlásili jste děti? Syn chodit bude, má za sebou 2 soukromé plavecké kurzy, nijak skvěle teda neplave, ale aspoň už se vody nebojí, umí do ní skočit, kus pod vodou uplavat a vynořit se.
Syn chodi uz druhym rokem. Je to fajn. Trochu predrazene, ale byva na dopravu dotace. Kazdy tyden 45min v dopolednich hodinach. Soukromym autobusem dojedou az pred bazen. Zatim samostatne neplave, ale vody se neboji.
@Amandine píše:
@Bubla Bůčková řekla bych, že na to půjdou u těch školkáčků hodně pomalu. Ať jim to neznechutí.
Jj čůrání a svlékání z kombinéz a oteplovacek na svahu je výživný
@ludmilaadamkova píše:
Malá a voda kapitola sama pro sebe. V létě zjistila že potápění s brejlema je fajn… musí mít ovšem plavecké ne potápěčské - do nich ji teklo.Teď plave pod vodou jak colek plus zvládne tobogán cokoliv
Tak když se to mohlo zlomit u nás tak u vás to taky půjde
Na tom plavcu mělo hodně děti brýle, pristu kurz tak zkusím, jemu ale vadila voda v uších.
@Finkaa píše:
@Bubla Bůčková Jo za mně je nejdůležitější si zjistit, jak rázně na děti jdou. Tam kde budou docházet s MŠ nic moc… Tam kde dochází teď, jsou rozdělení a ti nesměli jdou fakt pomalu s obrovskou motivací trenérek, jsem fakt nadšená, protože mi nejde o výkon, ale by se naučila ve vodě trochu pohybovat a především nezískala strach.
Mně by mirny tlak nevadil, jde mi o bezpečnost.
Brýle jsou základ.. ale bacha ať do nich neteče… malá si takhle udělala blok s potapeckyma. Nadechla se nosem pod vodou vody co tam natekla.
Teď si umí už ty plavecký krásné sama nasadit i utáhnout. Bomba nic nesteluju. Kdybys věděla kolik energie jsem vložila do toho aby milovala vodu.. neprehnat to (nebloknout ji) spousta pozitivní motivace tolik prachu za ty aqaparky když tam pak jen celou dobu byla v tom minibrouzdalisti ![]()
Příspěvek upraven 13.11.23 v 19:44
@Bubla Bůčková píše:
Já dávám na lyzak, jdou z toho na mě mrakoty, jak tam někde uprostřed svahu hlásí, že musí čůratplavani bych chtěla, ale nejdřív si podrobne zjistím průběh hodiny, hlavu potopenou neměl nikdy a je neplavec. V létě jsem byli na kurzu, ale šlo o takový vodní hrátky jenom.
Lyzak v MS se nam taky libil. Letos jsme kluka prihlasili znovu, ale teda bez prespavani. Na obed jsou zas ve skolce. Jmenuje se to Hrave lyzovani.
@Oriseka nemyslím to nijak negativně. Pár děti odklad potřebuje, ale děti s různými VD bude pár procent, určitě ne 10 natož 25. Hodně rodičů volí odklad právě kvůli strachu, aby dítě nebylo nejmladší se spolužáky staršími o 2 roky. Ale dle české legislativy tam patří ty čerstvé šestileté, ty jsou tam v správně.
@Oriseka píše:
Ted nevim o cem mluvis.
No jakože vybíras soukromou a stejně se pak nedostanete. U nás jsou plné i školky za 12 tisíc. Ale je to zajímavé téma ty soukromé školy. Já si to představuju, že se tam prostě tolik neučí a což za mě není špatně, není potřeba znát všechny čeledi blanokridlych atd, ale asi to bude I o práci doma nebo celkových možnostech rodiny. Když pak jde po střední do tatovy firmy, tak asi je to burt. Ještě jsem neslyšela konkrétní příklad práce po studiu na takovém typu školy, kde se můžeš učit B Když se ostatni učí A a všechna ta individualita. Vůbec si to nedokážu představit, ale za mě se toho učí ty děti prostě méně, ale samozřejmě kvalitně a dostatečně. Otázka pak právě ty střední školy atd no.
@Anais Brno
Nevšímát si… trolí… jsme ji naštvaly… ona bude asi dle diskuzi dost zvláštní.