Předškolák 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3180
13.11.23 18:05

@Hlaholice No pořád trochu váhám, zda s dcerou nejít se poradit, ale co vím jistě, do naši PPP nechci. Nevíš platí už, že výběr PPP není na rodiči, ale dle spádovosti školy, kterou navštěvuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
13.11.23 18:09
@Oriseka píše:
A kdybys na to nemela penize, tak by tu statni skolu zvladnout musela.

Podívej… v mém světě se na „musíš“ moc nehraje. Já musím jenom umřít. Ostatní je volitelné :)

Samozřejmě nevím, co by bylo kdyby, ale hele, já jsem o tom, že by to na státní (nebo nevstřícné soukromé, a že jich je taky plno) škole bylo pro mou dceru extrémně blbé, tak silné přesvědčená, že bych udělala skoro cokoliv, abychom se tomu vyhnuly.

Radši bych jí měla na domácí výuce, vzala další dvě práce, nejela už nikdy na dovolenou.. cokoliv. Tohle je prostě jedna z hlavních priorit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
13.11.23 18:09
@Finkaa píše:
@Hlaholice No pořád trochu váhám, zda s dcerou nejít se poradit, ale co vím jistě, do naši PPP nechci. Nevíš platí už, že výběr PPP není na rodiči, ale dle spádovosti školy, kterou navštěvuje?

Existují i soukromé PPP, tam se spádovost neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3180
13.11.23 18:22

@Amandine Školku v přírodě u nás nemáme a jsem za to vlastně ráda, protože bych dceru asi nepustila, je dost úzkostná a především má problém popsat a sdělit své pocity/potřeby. I teď váhám, zda ji letos poprvé nechat na Mikuláše ve školce - pokud tedy bude i čert, v předchozích letech byl a raději jsem ji nechala doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
13.11.23 18:24
@Cuddy píše:
A proto by se měly ty odklady zakázat, aby byl ve třetí třídě normální ten jednorožec a „nediktovaly“ dětem nástup do škol ty zaostalé děti s odkladem, co budou šikanovat řádně nastoupené děti.

Některé děti na školu opravdu nejsou zralé. Bohužel ne vždy je ta diagnostika udělaná správně určitě ne tak, že dojde rodič, že chce odklad a poradna papír vydá…

• Citovat
  • Upravit
140
13.11.23 18:26

My našemu říkáme, že není chytrý. A připravili jsme ho, že půjde do pomocné. My ale máme dítě silné opožděné. Nebudu psát o něm, je prostě mimo. PPP nás čeká.

Nebude se mu nikdo v pomocné smát. Jenže on číst nechce. A ukažte mi děcko, které neumi číst a jde do školy. Leda do blbsule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
13.11.23 18:28

My už ho učíme, že půjde makat do fabriky. Co může od života čekat. Vždyť neumí z matikx skoro ani ťuk. Kdepak výpočty rovnice, převody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24380
13.11.23 18:39

@Finkaa jo tak takové dítko bych školky v přírodě taky ušetřila. To by ji mohlo i traumatizovat…

A jak s plaveckým výcvikem v MŠ, máte ho někdo a přihlásili jste děti? Syn chodit bude, má za sebou 2 soukromé plavecké kurzy, nijak skvěle teda neplave, ale aspoň už se vody nebojí, umí do ní skočit, kus pod vodou uplavat a vynořit se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24380
13.11.23 18:41

My byli dnes poprvé na logopedii. No a máme přijít zas za měsíc, že mluví čistě, jen když to ze sebe hrne, šlape si na jazyk. Takže zastavovat, nechat ho to opravit. Ř by prý mělo naskočit samo, že už ho tam částečně má…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
13.11.23 18:44

@Amandine hele a když teda nás génia a zvládá učivo komplet celé základky a najíždí na vysokou neumí R? :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Hlavně, té ti čte, umí učivo celé základky. Ale neumíš ho naučit základ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5327
13.11.23 18:45

@Amandine Plavecký výcvik už ve školce mají, teď bude poslední hodina. Syn chodil když byl zdravej, vodu miluje. Co sem si všimla, chodily všechny děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5327
13.11.23 18:47

@MaminkaMarket Netrol tady, tady je normální diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
13.11.23 18:49
@Míša213 píše:
@Amandine Plavecký výcvik už ve školce mají, teď bude poslední hodina. Syn chodil když byl zdravej, vodu miluje. Co sem si všimla, chodily všechny děti.

Já dávám na lyzak, jdou z toho na mě mrakoty, jak tam někde uprostřed svahu hlásí, že musí čůrat :D plavani bych chtěla, ale nejdřív si podrobne zjistím průběh hodiny, hlavu potopenou neměl nikdy a je neplavec. V létě jsem byli na kurzu, ale šlo o takový vodní hrátky jenom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24380
13.11.23 18:51

@Míša213 právě mě to zajímalo, protože ve škole hodně dětí rodiče z plaváku omlouvali. Že se bojí vody, mají z toho stres…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3180
13.11.23 18:53

@Amandine Plavecký výcvik u nás MŠ bude a pokud zvládne teplotu vody, tak chodit bude. Teď dochází na plavání na jiný teplejší bazén a je nadšená, plavat nezvládne, ale už dokáže potopit hlavu (pro ni obrovský úspěch) a posledně skočila i do vody :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí