Předškolák 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3236
13.11.23 12:44

@MaminkaMarket Ale tak alespoň stavbu atomu snad zná, ne? Nebo alespoň přeměny skupenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
13.11.23 12:44
@MaminkaMarket píše:
Ještě drtim hodiny. To musí umět jak když bičem mrska. V tom je pozadu co čtu. Dítě by mělo čas chápat a můj neumi pracovat s hodinami typů co bude za hodinu a půl a tak.
Teď pochopil souvislost mezi digi a rucickovymi. Že den má 24 hodin a to ukazuje digital. Naopak ručičkové mají 12, tudíž pak jedou druhé kolo, takže 13, 14. Takže jedna odpoledne a 13 hodin je totéž. Tohle chápe aspoň. I ty minuty, digi mi přečte.No a neumí sám pracovat s penězi, nakupovat a sečíst na kartě zůstatek… Ale tady jsme město a já se bojím ho pustit.

Prsoím tě najdi mi kolik uživatelek psalo, že zvládá její předškolní dítě hodiny jako když bičem mrská. Psala to jedna uživtelka že konkrétně její dítě zo zajímá a dává to jinak vůbec. To co chceš po tom dítěti má zvládat jako když bičem mrská třeťák, čtvrťák… :zed: :zed:

Fakt nevím zda ti jebe, nebo tu jen provokuješ.

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
13.11.23 12:50

Požadavek /intelektuální ana dítě jdoucí do první třídy

aby se umělo tiskáčem podepsat
ideálně mělo uvolněnou ruku a správný úchop tužky
napočítat do 10 /do 20)
poznat první písmeno ve slově
barvy, tvary
básničku
něco nakreslit
zvládnout převyprávět příběh

atd…

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
13.11.23 12:57
@MaminkaMarket píše:
@thalasan děti to ale umí. Řekneš je 18 hodin, za dvě jdeš spát a ví, že ne to ve 20 hodin. Však si to přečti i tady.

cituj kde to kde píše

• Citovat
  • Upravit
24380
13.11.23 13:01

@MaminkaMarket neblázni, každý se spíš pochlubi, co jeho dítěti jde. Čtení před první třídou není vůbec potřeba, naopak může být i na škodu.
Hodiny určitě neumí každý druhý předškolák, můj ano ale zároveň moje dítě ve 3. třídě stále ne :pocitac:
Převody jednotek jsem vypíchla jako zajímavost. Každý tu rád napíše, v čem je dítko šikovné, napřed. Moje dítě určitě není průměrné, ale nedostatky taky má a mírně se jim věnujeme.
Já šla do školy, za měsíc mi bylo 7 let. Neuměla jsem se ani podepsat. Ani sčítat malá čísla, číst, nic. Tehdy se mi nikdo nevěnoval, byla taková doba. A nic mi neuteklo pokud vím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30969
13.11.23 13:03
@MaminkaMarket píše:
@berua13 to je pravda, určite děti tu zmíněné by ani nemuseli na první stupeň. Rodiče už teď můžou je učit na přijímačky na VŠ, ví, že tam půjdou a základka je jen formalita.

No ale to zase ano. Základní škola je opravdu základ a pro šikovné dítě je to nic. Pak zase musíš ale ten rozvoj směřovat do odpoledních hodin a věnovat tomu finance a čas. A že děti půjdou na VS, s tím počítáme. Zbytečně ale přeháníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18660
13.11.23 13:04
@MaminkaMarket píše:
Ani nevíte jak můžete děkovat Bohu jaké máte děti… Já mám pocit, že sem nepatrim. A ani nevíte kolik slz padá, že můj syn je a bude slabší. Kdepak číst…

V této době je to těžké. Za nás se to neučilo před první třídou. Ani taková znalost a orientace v čase - jakože je 7 a on pracuje s minutama do osmé hodiny a chápe.

Dnes bych nedala do školy dítě, které nečte a nepocita, kvůli potenciální šikaně. Však kolik jich to nebude umět _ dva tři ve třídě…

Já teda nějak nechapu co vysilujes. Čist a psát se učí ve škole, počítat taky. Já to kluka nikdy neucila, sám se zajimal jak se píše jeho jméno, pak segry jméno, moje atp delas jak kdyby tu nad deckama každý stal s rakoskou a hustil to do nich :roll: jestli jsi sama s manželem inteligencne slabsi tak ani pětiletý odklad nepomůže. Pokud dostal genetikou do vinku nejakou extra inteligenci tak to třeba prijde později. Za me jde především o sociální dovednosti, psychickou zralost a jestli se dokáže zklidnit a vnimat. Hlavně u těch holek. Jako když se sejde skoro 8 léta s odkladem, která má skoro před pubertou vsvelice detska skoro šestileté, ale ambiciózní rodiče ji nacpou do školy pac Máňa umí číst tak za dva roky je průšvih. Mana bude sociálně totálně mimo intrikarsky kolektiv, kde budou holky řešit první lasky a ji se vysmivat kvůli triku s jednorozcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24380
13.11.23 13:05
@MaminkaMarket píše:
@Anais Brno tady psala paní, že její syn převádí a zaokrouhluje… A nepsala, že má doma génia, mluvila o něm normálně. Tak já nevím

Fakt to dělá. Je nadaný na matematiku a logiku. Geniální to bych neřekla. Rozhodně tohle nebylo myšleno jako nějaký standard, co by měly předškolní děti zvládat! Nevím o jiném dítěti v okolí co by tohle dělalo… Má zas jiné nedostatky. Dneska jsem třeba na logopedii :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30969
13.11.23 13:07
@MaminkaMarket píše:
Ještě drtim hodiny. To musí umět jak když bičem mrska. V tom je pozadu co čtu. Dítě by mělo čas chápat a můj neumi pracovat s hodinami typů co bude za hodinu a půl a tak.
Teď pochopil souvislost mezi digi a rucickovymi. Že den má 24 hodin a to ukazuje digital. Naopak ručičkové mají 12, tudíž pak jedou druhé kolo, takže 13, 14. Takže jedna odpoledne a 13 hodin je totéž. Tohle chápe aspoň. I ty minuty, digi mi přečte.No a neumí sám pracovat s penězi, nakupovat a sečíst na kartě zůstatek… Ale tady jsme město a já se bojím ho pustit.

Ale tak sečíst na kartě zůstatek nebude umět hodně dlouho, sčítání pod sebou v řádech milionů je taková čtvrtá, pátá třída, ne? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5327
13.11.23 13:10

@MaminkaMarket Ty jsi trol, že jo? Tohle už není normální. To dítě psychicky zničíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30969
13.11.23 13:11
@hospodki píše:
Já teda nějak nechapu co vysilujes. Čist a psát se učí ve škole, počítat taky. Já to kluka nikdy neucila, sám se zajimal jak se píše jeho jméno, pak segry jméno, moje atp delas jak kdyby tu nad deckama každý stal s rakoskou a hustil to do nich :roll: jestli jsi sama s manželem inteligencne slabsi tak ani pětiletý odklad nepomůže. Pokud dostal genetikou do vinku nejakou extra inteligenci tak to třeba prijde později. Za me jde především o sociální dovednosti, psychickou zralost a jestli se dokáže zklidnit a vnimat. Hlavně u těch holek. Jako když se sejde skoro 8 léta s odkladem, která má skoro před pubertou vsvelice detska skoro šestileté, ale ambiciózní rodiče ji nacpou do školy pac Máňa umí číst tak za dva roky je průšvih. Mana bude sociálně totálně mimo intrikarsky kolektiv, kde budou holky řešit první lasky a ji se vysmivat kvůli triku s jednorozcem.

A proto by se měly ty odklady zakázat, aby byl ve třetí třídě normální ten jednorožec a „nediktovaly“ dětem nástup do škol ty zaostalé děti s odkladem, co budou šikanovat řádně nastoupené děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24380
13.11.23 13:11

Samozřejmě VŠ už máme pro synka vybranou :mrgreen: (vtip)

Máme ještě miminko, to se nám narodilo už ve vyšším věku, tak to půjde po ZŠ rovnou do montovny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27688
13.11.23 13:16

Tak aby tu nebyli samé geniální děti, tak náš má VD, básničku neřekne, umí se jen podepsat a počítání do desíti nedá dá do 5 i to se dost těžce učil, stejně tak jako barvy, prostě mu to nejde a bude dysgrafik nechápe od jakého konce psát. Takže plán je projít základku i se čtyřkami a pak učňák naštěstí je docela šikovný na ruce a umí si poradit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27688
13.11.23 13:16
@Amandine píše:
Samozřejmě VŠ už máme pro synka vybranou :mrgreen: (vtip)Máme ještě miminko, to se nám narodilo už ve vyšším věku, tak to půjde po ZŠ rovnou do montovny :mrgreen:
:mrgreen: jakou jste mu vybrali?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24380
13.11.23 13:17

Ještě bych napsala podle zkušenosti se starším dítětem, které je teď ve 3. třídě, jaká byla skladba dětí. Dva kluci nadání na matiku, udělali příklady jako ostatní děti a poté dostali práci zvlášť. Ono dělat třeba od září do prosince sčítání do 5 by je brzy v tom předmětu demotivovalo. Číst perfektně a to myslím plynule uměla jedna holčička, pár dalších dětí trochu. Stejně všichni jeli od začátku slabiky. Teď vidím, že postupem let se ten rozdíl umazává. Šikovní mají práci třeba hotovou dříve, pak je k dispozici cvičení pro rychlíky.
Co paní učitelka opakovaně zmiňovala, mnoho dětí má špatnou výslovnost, ještě teď ve 3. třídě, řeší se to od první, ale několik dětí logopedickou péči ani nemělo. To mi přišlo poměrně tristní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí