Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Whiskin píše:¨
Je náhradní matka v Čechách legální?
Nez predstirat tehotenstvi, radsi bych rekla, ze je dite adoptovane… casem pak treba pravdu.
Podle me, pokud nebydlite od rodiny hodne daleko, tehotenstvi dobre nenasimulujes.
Zakladatelko, naprosto Te chápu, zkusenost mam ale opačnou, utajení těhotenství půl roku i rodině
Myslím, ze pokud budes mít tu imitaci a vyhnes se situacim treba u nekoho přespat, bude to v pohodě. Nebo pokud Te neodvezou z práce do nemocnice. Víc bych si delala starosti, jak to vysvětlit, kdyby si to NM rozmyslela a dítě si chtěla ponechat. Matkou je zena, která dítě porodila, bez ohledu na genetický materiál a případnou smlouvu.
Pokud to chcete hrát na okolí a nikoliv na nejbližší rodinu, tak by to mohlo projít.
Možná to projde i tak. Ale ani si nechci představit ten trapas, jak budeš líčit, jak jsi byla na kontrole atd. a pak se ukáže, že je to podfuk.
I když tě svým způsobem chápu.
@mroe píše:
Nez predstirat tehotenstvi, radsi bych rekla, ze je dite adoptovane… casem pak treba pravdu.
Podle me, pokud nebydlite od rodiny hodne daleko, tehotenstvi dobre nenasimulujes.
Proč by o svém vlastním dítěti měli říkat, že je adoptované? ![]()
@Whiskin píše:
A jak budeš předstírat nateklost a zhoršenou pleť třeba?jinak šahání na bříško bych vyřešila striktním zákazem. Jednoduché.
Ne každý musí otéct a mít špatnou pleť. Dle těchto příznaků jsem nebyla těhotná ani jednou.
@Bábrdl píše:
Proč by o svém vlastním dítěti měli říkat, že je adoptované?
Neni její vlastní, matkou je žena, která dítě porodila. Jinak ja jsem rodině zážitky z kontrol nelicila ani jednou.Pro zakladatelku by bylo nejlepší se tomuto tematu vyhýbat. Pravděpodobně bude chodit jako doprovod NM, tak si nemyslím, ze by úplně lhala ![]()
@Šmoulice píše:
Proč to chceš předstírat?Náhradní matka je něco špatného?
![]()
Myslím, teda aspoň já bych to předstírala proto, aby to někdo nepoužil proti dítěti. Jako ve smyslu " no je poznat, ze to nejsou vaše geny, ATP." případně aby chování nebylo jiné než k prvnímu dítěti.
Nechci to tajit před nejbližší rodinou, ale myslím, že to bude pro ně lepší nevědět, nerada bych aby mé tajemství tížilo i někoho jiného
@Bábrdl
jinak já osobně si nemyslím, že náhradní matka je něco špatného, ale moje silně věřící rodina by to určitě nepochopila, adopci už vůbec ne
@Anonymní píše:
Nechci to tajit před nejbližší rodinou, ale myslím, že to bude pro ně lepší nevědět, nerada bych aby mé tajemství tížilo i někoho jiného@Bábrdl
jinak já osobně si nemyslím, že náhradní matka je něco špatného, ale moje silně věřící rodina by to určitě nepochopila, adopci už vůbec ne
Áha. A o genetice asi taky ví houbelec, že.
No, zkusit to můžeš. Třeba to vyjde. ![]()
Když to nevyjde, bude to asi větší řachanec, než jim to říct rovnou, ale co už… Třeba to klapne.
Zakladatelko, sice jsem takovou situaci nezažila, ale chápu tě. Nemusí každý řešit jak jste k miminku přišli. A bříško si můžeš nafouknout jen menší, nosit volnější oblečení a až se pak budou divit, že máš kočárek, tak jen říct, že tentokrát ti tak moc břicho nenarostlo, že to nebylo poznat.
@j.a.n.i1 píše:
No, když si vzpomenu na své první těhotenství, tak to by se předvádělo celkem snadno… krom toho, že mi bylo často na omdlení mi vlastně nic nebylo a fungovala jsem až do porodu vlastně normálně, přesněji řečeno úplně normálně, protože na omdlení mi bývá i za netěhotna![]()
Ono je taky jina situace treba v praci a na vikendu s kamaradkami. Predstirat me tehotenstvi by byla celkem narocna etuda, ale muze se taky vzit do Tebe
I tak to znamena celou dobu myslet na detaily: stejna chuze, nepit alkohol, zadne leky, bricho za vsech okolnosti, nejist syrove ryby/plesnive syry atd.
ona to neni uplne legrace, kdyz to nechces pokazit.
@Natálka26 píše:
Myslím, teda aspoň já bych to předstírala proto, aby to někdo nepoužil proti dítěti. Jako ve smyslu " no je poznat, ze to nejsou vaše geny, ATP." případně aby chování nebylo jiné než k prvnímu dítěti.
Ale ono to její geny budou…
@Jana206 píše:
Neni její vlastní, matkou je žena, která dítě porodila. Jinak ja jsem rodině zážitky z kontrol nelicila ani jednou.Pro zakladatelku by bylo nejlepší se tomuto tematu vyhýbat. Pravděpodobně bude chodit jako doprovod NM, tak si nemyslím, ze by úplně lhala
Matkou bude papírově žena, která ho porodila. Pak si ho vzdá a zapíše se matka skutečná.. Tzn. partnerka biologického otce.
Takže ano, papírově to vlastně adopce je.
Ale o svém dítěti bych nikdy neřekla, že je adoptované. Jakýkoliv genetický test snadno prokáže, že je to jejich dítě. Kde vyrostlo přírodu moc nezajímá. Když kukačka dá svoje vajíčko sýkorkám, taky se z něj vylíhne kukačka.
@BloomingGorgeous píše:
Ono je taky jina situace treba v praci a na vikendu s kamaradkami. Predstirat me tehotenstvi by byla celkem narocna etuda, ale muze se taky vzit do TebeI tak to znamena celou dobu myslet na detaily: stejna chuze, nepit alkohol, zadne leky, bricho za vsech okolnosti, nejist syrove ryby/plesnive syry atd.
ona to neni uplne legrace, kdyz to nechces pokazit.
Vzhledem k tomu, že jsem vůbec netušila, že se syrové ryby, mušle a plesnivé sýry aktuálně v těhotenství nesmí, tak jsem se běžně jedla až do porodu
A to jsem nic nepředstírala.