Předstíráme těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
18.6.17 20:35

Ja si myslim, ze to je dobre reseni, nejde o to, ze byste se za to stydeli, je to proste jen takova milosrdna lez, nez aby se tim trapili verici rodice, lepe, kdyz to vedet nebudou. Jakmile se male narodi, bude proste vase-bude vam podobne, bude mit vase geny…mnohem prirozenejsi varianta nez adopce ;)
Vzhledem k tomu, ze uz jsi jednou tehotna byla, myslim, ze pro tebe nebude problem tehotenstvi predstirat. Pokud mas vse promyslene a jedine, co te trapi, je sahani na bricho, tak zaprve myslim, ze 99% lidi by to po doteku ani nepoznalo a zadruhe muzes klidne rict, ze ti to neni prijemne a je to. Navic pokud vam to velke brisko vyjde na nejake chladnejsi mesice, pak pod svetrem by osahavaci nepoznali ani klubko jezku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
18.6.17 20:35

Ale ja bych nepredstirala nic. Pokud moje vlastni matka nedokaze pochopit, ze chci mit dite a nasla jsem zpusob, tak mame asi vetsi problem k reseni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
18.6.17 20:36

@mroe opravdu? já mám za sebou dvě těhotenství a když se občas dívám kolem sebe, tak někdy nepoznám jestli je žena těhotná nebo tlustá.
Jinak myslím že " veřejnost" si ji zas tak dopodrobna prohlížet nebude..jde o to to utajit před nejbližšíma, případně třeba sousedy, kamarády atd..tam je otázka jak často se s nima stýká..ale jako mě by třeba u sestry nenapadlo že kdyby řekla že je těhotná, tak se na ni zaměřovat, jestli správně vstává, funí, jí, tloustne atd..takže když není nějaké podezření, tak se na ni prostě nebude nějak extra zaměřovat..tím pádem by to mohlo projít :nevim:

• Citovat
  • Upravit
smurfka
18.6.17 20:37
@Kelsey píše:
@smurfka cetla jsem uvodni prispevek, dal nebyl jeste cas, dosli jsme z venku, honem to vsechno nahnat do vany, delam palacinky a mezitim jsem odpovidala. Doctu az bude cas. Nemam rada krestany, prave protoze casto jsou fanatici.

nejde jen o křesťany..jakýkoliv silně věřící je nebezpečné zlo..a je jedno jakou víru má

• Citovat
  • Upravit
53190
18.6.17 20:39
@mroe píše:
me se tedy nezda, ze je to zas tak lehke predstirat, ze jsem v 8. mesici… pozna se to i podle chuze, vstavani, meni se teziste tela…

Tohle ale vetsinou vnima jen ta samotna tehotna. Okoli by muselo byt hooodne podezrivave, aby si neceho takeho vsimlo. Nehlede na to, ze u druheho a dalsich deti te malokdo pozoruje a vubec zkouma behem tehotenstvi :) A ja osobne treba ani nejaky rozdil nepocitila, krom bricha ve 3.trimestru jsem byla porad uplne stejna, u obou tehotenstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.17 20:42

Ahoj, já s tím zkušenost mám. Také jsem předstírala, že jsem těhotná. Stalo se mi jen jednou, že mi kamarádka sáhla na břicho. Myslela jsem, že dostanu infarkt :lol: naštěstí nic nepoznala… Já břicho jako takové nikde nesehnala, tak jsem měla vystláno takovým tvrdým polštářem.

Celkově jsem se schovávala víc doma, horší to bylo před rodinou. Někteří členové rodiny to věděli, ale někteří ne. A dodnes mám teda kvůli tomu takový blbý pocit, že jsem to mamce neřekla. Ale když jsem se jí o tom zmínila ještě dávno předtím, když jsme náhradní mateřství zvažovali, tak to rezolutně odmítla. Tak jsem v podstatě neměla na vybranou.

Nicméně jsem ráda, že to z mého okolí moc lidí neví. Naopak je mi nyní dost nepříjemné, že to vůbec někdo z mých přátel ví. Kvůli dceři. Nechci aby se to v budoucnu někdy dozvěděla. Je biologicky moje a mého manžela a nechci aby si tím zbytečně zatěžovala hlavu.

• Citovat
  • Upravit
21593
18.6.17 20:46
@Whiskin píše:
A jak budeš předstírat nateklost a zhoršenou pleť třeba? :D jinak šahání na bříško bych vyřešila striktním zákazem. Jednoduché.

huh, nateklost a zhorsena plet? Ja nemela ani jedno.

Jinak nechapu smysl toho predstirani. K cemu to ma slouzit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.6.17 20:47

@mroe On ale ne kazdy chce a muze mit takovy hodne duverny vztah s rodici :nevim: Nekomu zkratka v dospelosti staci, kdyz vi, ze jsou rodice spokojeni a stastni a obracene. Treba moje kamaradka ma dlouhodobe manzela a milence, jelikoz jim doma sex neklape a takhle se dohodli, je to takova celkem verejna vec, ale jeji rodice to nevedi-proc taky? Akorat by je tim nastvala, rozesmutnila, a musela by stale dokola poslouchat stejne „rady“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.17 20:49
@smurfka píše:
@BloomingGorgeous jenže silně věřící lidé nežijí svobodně..tady už je trošku rozdíl..než mezi nevěřícími lidmi kteří mají jakýkoliv vztah..Pokud by to někdo tajil rodině tak tam už je jasné že ty vztahy jsou špatné..tam kde jsou vtahy dobré, by se to asi nestalo..tam kde se respektují a neodsuzují

Uvedomuju si to. Je to depresivni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
18.6.17 20:49

Zakladatelo - přeju pevné nervy a zdravé miminko :srdce: Být na tvém místě udělám to stejné, lepší než odpovídat na milion otázek nebo aby se na tebe někdo díval skrz prsty. Pro mě by to předstírání bylo jednoduché, hlazení jsem zakázala okamžitě, pracovala z domu, jen mi vyrostlo břicho a prsa jinak žádná změna, rodiče jsem viděla celkem třikrát za celé těhotenství protože bydlí hodně daleko… Přátelé ještě děti nemají a většinou jsou to chlapi takže by si toho že je mé těhotenství nějaké divné a neměním chůzi nebo cokoliv co zde padlo určitě ani nevšimli :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11281
18.6.17 20:52

Já chápu, ze pokud čeká nepochopení od rodiny, chce se tomu vyhnout, protože by to mohlo odnést její druhé dítě treba tím, ze by ho prarodiče neprijali. Akorat také vidím problém se starším ditetem-jestli je starší než 2 roky, podle me se snadno prokecne. I kdyz na druhou stranu taky vlastně houby vi, jak vlastně těhotenství vypadá. Takze je jen o to, aby neřeklo ze maminka ma sundavaci bříško :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
18.6.17 20:54

Já bych raději taky předstírala být v situaci zakladatelky..a dokonce tak, že bych chtěla aby to nevěděl vůbec nikdo, ani nej kámoška, rodina, sousedi - nikdo..
Rodina nejen že nemusí druhé dítě přijmout, ale ještě se může najít někdo strašně hodný, který chce dobro dítěte a vykecá mu všechno..
Ano dítě by to mělo časem vědět, ale já jako rodič rozhodnu kdy a jak se to dozví, a ne nějaká dobrák..čím mín lidí to ví, tím líp

• Citovat
  • Upravit
3753
18.6.17 21:01

Nevím, co ti psaly holky, ale my máme holčičku přes NM, rodině jsem řekla pravdu, v práci jsem řekla pravdu, ale bydlíme v paneláku, kde se všichni znají a máme tady takové babí komando, které nenechá na nikom niť suchou, takže před těi jsem předstírala rostoucí bříško, prošlo to hladce, malá se narodila na konci února, takže břicho jsem začala předstírat až v listopadu, kdy se začaly nosit zimní bundy, takže nešlo nic moc poznat, jestli je pravé nebo umělé, dokonce jsem si tam strkala jen polštář :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4840
18.6.17 21:02

Zakladatelko, předně Ti chci říct, že Ti fandím.
Sama bych to udělala úplně stejně.

Možná co mě napadlo - některým oslavám bych se možná vyhnula. Těhotenství je 9 měsíců, nepřijdeš o moc.
Navíc bych to oznámila třeba ve „20tt“, a teprve tehdy bych začala nosit bříško. Někdo to tak prostě má, že není nic vidět, můžeš říct, že jsi zvracela apod.
Ne každý to oznamuje hned, nebo ve 12tt..

K tomu sahání - nedávala bych si bříško velké, myslím, že spíše velké břicho k tomu vybízí.

Koukni do diskuze je nazvaná nějak tak - „Je tady někdo, komu porodí dítě náhradní matka?“
Tam si holky i psaly, jak to utajit, apod.

No a taky můžeš ležet doma na rizikovém, třeba jen nějakou část - čili bez návštěv z obou stran..?Nepíšeš, kolik je dítěti..ale doma bych se toho nebála.

Moc Ti držím palce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.17 21:08

Taky bych to nerikala nikomu, muze to znamenat neprijemnosti. Vztahy s lidmi se v prubehu zivota meni a mne se nejednou stalo, ze jsem si vycitala, ze jsem nebyla 100% diskretni, ac neslo o nic zasadniho. Bylo mi to pak neprijemne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová