Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Nechci to tajit před nejbližší rodinou, ale myslím, že to bude pro ně lepší nevědět, nerada bych aby mé tajemství tížilo i někoho jiného@Bábrdl
jinak já osobně si nemyslím, že náhradní matka je něco špatného, ale moje silně věřící rodina by to určitě nepochopila, adopci už vůbec ne
Mimochodem, jak to máš promyslené u doktora? Zubař, obvoďák… Tam budeš muset jít s pravdou ven…
@j.a.n.i1 píše:
Ale ono to její geny budou…
Oni myslí, kdyby řekla, že je adoptované. Její geny to budou, ale příbuzní by to nevěděli. (Což je dle mého úplná blbost)
Myslím, že to budeš mít hodně těžké.. já na tvém místě bych to asi ještě zvážila, jsi dospělá, svobodná bytost a jedná se o tvé dítě, tohle si musíš obhájit i před tou nejvíc věřící rodinou a jestli ne, není to tvůj problém.
@BloomingGorgeous píše:
Ono je taky jina situace treba v praci a na vikendu s kamaradkami. Predstirat me tehotenstvi by byla celkem narocna etuda, ale muze se taky vzit do TebeI tak to znamena celou dobu myslet na detaily: stejna chuze, nepit alkohol, zadne leky, bricho za vsech okolnosti, nejist syrove ryby/plesnive syry atd.
ona to neni uplne legrace, kdyz to nechces pokazit.
Viděla bych to max. na alkohol a cigarety. Ostatního si málo kdo všimne.
Zakladatelko, je smutne, ze Te okoli neprimo nuti k takovemu jednani. Neni to Tva chyba. Musi to byt tezke, kdyz zvazujes takovy krok. Rozhodne to neni odsouzenihodne, nedelas to, aby ses nejak obohatila, jen chces mit klid. Dohnali te celkem daleko. Ja bych zvazovala, jak s tim bojovat. Ale Tvou rodinu neznam a treba je scifi cekat pochopeni a takt.
@j.a.n.i1 píše:
Ale ono to její geny budou…
To ale lidem nevysvetlis. Jsou situace, kdy to proti tobě třeba rodina nebo blízcí použijí. A ublíží tím nejen tobě ale i dítěti. To co jsem psala byl jen příklad. Můžou říct 100 dalších vět.
Ja si myslim, ze to nemusi byt takovy problem…ja jsem u prvniho jeste nekdy v 28tt prakticky nemela tehotenske bricho, s volnejsim oblecenim bych to fakt schovala klidne do 32tt…uprimme receno chapu, ze to nechces ventilovat, udelala bych to stejne, jen nejblizsi rofinu bych zasvetila, jinak do toho nikomu nic neni a kdyz je ditko biologicky vase vubec neni potreba to resit.
BloominGorge - naopak si myslím, že je to její chyba. Její jednání mi připadá krajně dětské a nedospělé, nevím s čím vším bude rodinu poslouchat či brát na ni ohled, podle mně nedospělej jedinec.
Moje rodina taky nesouhlasila s mým těhotenstvím, resp. otcem dítěte, ale jelikož jsem byla dospělá, tak jsem pouze vyslechla jejich názor, no, poslouchala ho poměrně často, ale tím to končilo. Naštěstí jsem s nima nebydlela. Pak se holka narodila a vše jaksi zapomenuto.
Ale jinak k dotazu…šlo by to, jen si hlídat alkohol v případné společnosti, nějaké zhoršení pleti není nutné, břicho mi taky ani moc nevyskočilo, takže určitě to jde, navíc pokud s rodiči nežiješ a nemusíš to hrát denně v domácím prostředí, ale jen venku na ulici, nebo na návštěvě, tak si to i umím představit. Ale důvod je mi teda k smíchu.
A co když si to náhradní matka po porodu rozmyslí a dítě si ponechá? Napadlo Tě to? Co když se začne soudit o práva na své dítě? Bude za vámi chodit a chtít dítě vidět? Nikdy nevíš co se v ní zlomí, co se jí po porodu prožene hlavou. Toho bych se bála a těhu radši nepředstírala…
@Anonymní píše:
Máme jedno dítě a druhé nám odnosí náhradní matka. NM už máme, ale rozhodli jsme se s manželem, že to nikomu neřekneme, tzn. chci předstírat těhotenství od začátku až do konce aby nikdo nic nepoznal. Prošel si tím někdo? Mám z toho strach, hlavně, když si příbuzní budou chtít sáhnout na břicho. Budu mít koupené bříško, ale i tak to asi půjde poznat.
Za každou radu děkuji, doufám, že v tom nejsem úplně sama.
Radu nemám, spíš dotaz, jak to hodláte tajit před prvním dítětem? Děti bývají jednak dost zvědavé, jednak dost upřímné.
@Bábrdl píše:
Mimochodem, jak to máš promyslené u doktora? Zubař, obvoďák… Tam budeš muset jít s pravdou ven…
K obvodakovi ani zubari nemusi…proc by taky musela? I plno tehotnych tam nejde
ja vidim jako nejvetsi slozitost „nevpadnout z role“ zase ale treba ja nejsem ten typ ze bych nekde sdilela svoje pocity z kontrol na gynde, brala jsrm to jako normalni vec a zas tak moc jsem tam nechodila, netahala jsem sebou muze (krom screeningu), kamosum jsme oznamovali az po 20tt…myslim, ze ty dva-tri mesice se daji prezit…rodit muzes prece klidne o 2-3tydny pred TP a pokud ti neni uplne dobre, zalezes si doma a s nikym se nemusis stykat ![]()
@lucillee píše:
K obvodakovi ani zubari nemusi…proc by taky musela? I plno tehotnych tam nejdeja vidim jako nejvetsi slozitost „nevpadnout z role“ zase ale treba ja nejsem ten typ ze bych nekde sdilela svoje pocity z kontrol na gynde, brala jsrm to jako normalni vec a zas tak moc jsem tam nechodila, netahala jsem sebou muze (krom screeningu), kamosum jsme oznamovali az po 20tt…myslim, ze ty dva-tri mesice se daji prezit…rodit muzes prece klidne o 2-3tydny pred TP a pokud ti neni uplne dobre, zalezes si doma a s nikym se nemusis stykat
Jako myslíš, že nebude za celých 9 měsíců potřebovat lékaře?
Tak stát se to může, ale co když půjde.
Nejde o to, že by fejkovala těhotenské prohlídky
Ale spíš o to, že se jí ulomí kus stoličky, ona přijde do ordinace s fejkovým břichem a co?
@Borůvka1990 píše:
A co když si to náhradní matka po porodu rozmyslí a dítě si ponechá? Napadlo Tě to? Co když se začne soudit o práva na své dítě? Bude za vámi chodit a chtít dítě vidět? Nikdy nevíš co se v ní zlomí, co se jí po porodu prožene hlavou. Toho bych se bála a těhu radši nepředstírala…
Proč by to dělala? Takové ženské mají doma svoje vlastní dvě tři děti? Že by chtěla živit ještě cizí…
Jako stát by se to mohlo, ale pochybuju. Proto se velká část těch „náhrad nákladů“, dává až po „přepsání“ dítěte.
@Borůvka1990 píše:
ano napadlo nás to a může se to stát, ale myslím, že vzhledem k tomu, jakou finanční odměnu po tom dostane, si myslím, že to neudělá… doufám…
@Anik píše:
BloominGorge - naopak si myslím, že je to její chyba. Její jednání mi připadá krajně dětské a nedospělé, nevím s čím vším bude rodinu poslouchat či brát na ni ohled, podle mně nedospělej jedinec.
Moje rodina taky nesouhlasila s mým těhotenstvím, resp. otcem dítěte, ale jelikož jsem byla dospělá, tak jsem pouze vyslechla jejich názor, no, poslouchala ho poměrně často, ale tím to končilo. Naštěstí jsem s nima nebydlela. Pak se holka narodila a vše jaksi zapomenuto.Ale jinak k dotazu…šlo by to, jen si hlídat alkohol v případné společnosti, nějaké zhoršení pleti není nutné, břicho mi taky ani moc nevyskočilo, takže určitě to jde, navíc pokud s rodiči nežiješ a nemusíš to hrát denně v domácím prostředí, ale jen venku na ulici, nebo na návštěvě, tak si to i umím představit. Ale důvod je mi teda k smíchu.
Tak pro me je to taky nepredstavitelne, jenze ja ziju v prostredi, kde by se to bralo zcela normalne. Pribuzni jsou vzdelani, zcestovali, otevreni, maji nadhled. Jeste by NM chteli urcite poznat a byli k ni mili. Tezko si dovedu predstavit, ze mam rodinu jako zakladatelka. Proto nesoudim!