Přehnaná láska od partnera mě začíná děsit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
6942
14.6.13 12:40

@BellinkaX A právě proto si to neumíš představit. Sorry za upřímnost.

• načítám...
29577
14.6.13 12:41
@BellinkaX píše:
Tady nejde o to, co si žádá nebo nežádá on. Ona nechá tu knihu pootevřenou, v ní to bude hlodat, že odešla beze slova. Takže spíš pro její pocit, že udělala tečku a že tu tečku udělala jasně..
A číst jeho reakce nemusí, ne?
A jinak, i přítel si zaslouží vysvětlení…

On to ale nepochopí NIKDY. Nikdy nebude chtít číst, nebo slyšet, že někoho omezoval, že někomu řídil jeho život, že jej týral, atˇ psychicky, nebo fyzicky…
On vidí jen, že se SNAŽIL a DĚLAL pro ni jen to nejlepší, že jí nosil modré z nebe, že jeho život patří jí a její jemu…
Aot žila s psychopatem. To není nemoc. To je genetická anomálie. To se nedá léčit, zmírnit, nic. Tady jde jen utéct a zpřetrhat všechna pouta, všechno. Protože oni to prostě NIKDY NEPOCHOPÍ, nemohou, nemají cit, nemají svědomí, neznají soucit. Jen své zájmy.

• načítám...
237
14.6.13 12:45

Celý život jsem poslouchala „nedělej to nebo ono, co by si o tobě ostatní mysleli?“
Když jsem se rozvedla, abych si zachránila vlastní důstojnost a zdravý rozum, tak jsem od maminky slyšela, jak nemůže chodit ven mezi lidi, protože se na ni divně dívají a kdoví, co si o ní myslí.
Není důležité, co si myslí ti druzí, důležité je jen to, co si myslíme a co děláme jen my. Nikdo jiný náš život nežije.
Takže pokud Aot usoudila, že pro ni život podle Marca není dobrý, nemusí se zaobírat dál jeho myšlenkama. Je naprosto kontraproduktivní s ním o čemkoli debatovat, byť na papíře.

Příspěvek upraven 14.06.13 v 12:46

• načítám...
54030
14.6.13 12:46
@BellinkaX píše: :lol: :lol: :lol:
Dám přečíst manželovi :mrgreen: :mrgreen:
Jako sorry, že Ti nabourám teorii, ale mým životem žádný grázl ani násilník neprošel. Na chlapy jsem vždy měla dobrý čich (sorry za skromnost).

Teorie a praxe je obrovský rozdíl. Tvoje skromnost může být pouze skrytá za tím, že jsi měla víc štěstí, než rozumu :P :mrgreen:

• načítám...
4123
14.6.13 12:46
@Michelangelo píše:
Přítel se tě snaží pochopit sám, myslí na tebe a snaží se ti pomoct a rozumnět. Egoista se zabývá jen sám sebou.Luca01 a ty, jste pro takovéhle typy násilníků snadné a naivní oběti. Vás by to vaše „fér“ a „košer“, nejspíš stálo život :idea:

:mrgreen: máš doma asi křišťálovou kouli, co :mrgreen:? Nebo teď nechápu z čeho soudíš, z toho, že bych nechala tomu chlapovi vzkaz s tím, že končím a myslím to vážně? Myslíš, že s ním nebude muset komunikovat, že nebude čekat před prácí? Když bude pracovat v té samé práci, tak se mu prostě nevyhne i kdyby hodně chtěla…jestli napíše vzkaz nebo nenapíše v tomto případě je jen kapkou toho všeho, čemu teď Aot bude čelit.

• načítám...
6806
14.6.13 12:50
@berry4 píše:
On to ale nepochopí NIKDY. Nikdy nebude chtít číst, nebo slyšet, že někoho omezoval, že někomu řídil jeho život, že jej týral, atˇ psychicky, nebo fyzicky…
On vidí jen, že se SNAŽIL a DĚLAL pro ni jen to nejlepší, že jí nosil modré z nebe, že jeho život patří jí a její jemu…
Aot žila s psychopatem. To není nemoc. To je genetická anomálie. To se nedá léčit, zmírnit, nic. Tady jde jen utéct a zpřetrhat všechna pouta, všechno. Protože oni to prostě NIKDY NEPOCHOPÍ, nemohou, nemají cit, nemají svědomí, neznají soucit. Jen své zájmy.

Jen Ti uniká, že mi nejde o to, aby on něco chápal, spíš o její pocit jasného a výslovného uzavření dvouletého vztahu…
Nicméně, co zakladatelka udělá nebo ne je jen a jen její věc.
A znovu opakuju, nikdo z vás/nás neví, co a jak tam bylo nebo nebylo doopravdy.
Takže rychlé soudy a klování do těch, co bezhlavě nejdou s davem je úsměvné.

• načítám...
4123
14.6.13 12:51
@poučená píše:
Ale vždyť se vrací k svému tyranovi i ty, kterým ty kosti dolámal :! :zed: :zed: :zed: Holky, vy, co tady svými úvahami tlačíte Aot zpátky do okovů, ze kterých se právě dostala, vy jste něco zásadního prostě nepochopily. Kdo neprožije, asi opravdu nepochopí. Tak, jako to nejde vysvětlit vám, tak to Aot nebude schopna vysvětlit Marcovi.Příspěvek upraven 14.06.13 v 12:40

nepřečetla jsem tu ani jediný příspěvek, který by Aot táhl zpátky do okovů :roll:.

• načítám...
30637
14.6.13 12:52

@poučená Moc se mi líbí Tvé příspěvky :hug:

Taky bych se neomlouvala, nepsala, nekontaktovala, nevysvětlovala…já jsem se po rozchodu snažila, aby EX vídal dceru, scházeli jsme se u nás, protože byla miminko (3 měsíce). Bylo mi ho líto, neměl kam jít, bydlel v zahradním domku. Mockrát jsem chtěla říct, ať se vrátí, ale honem jsem tu myšlenku zahnala tím, že jsem si představila, co mi dělal a až jsem si uvědomila, že je za svůj osud zodpovědný sám a já ho pořád nemůžu „zachraňovat“, hrozně se mi ulevilo.
Jeho pak docházení k nám přestalo bavit, protože jsem nebyla zvědavá na jeho stížnosti a litování se, sekl se, a dceru už 3 roky neviděl.

Příspěvek upraven 14.06.13 v 12:53

• načítám...
46867
14.6.13 12:52
@Marika2 píše:
Celý život jsem poslouchala „nedělej to nebo ono, co by si o tobě ostatní mysleli?“
Když jsem se rozvedla, abych si zachránila vlastní důstojnost a zdravý rozum, tak jsem od maminky slyšela, jak nemůže chodit ven mezi lidi, protože se na ni divně dívají a kdoví, co si o ní myslí.
Není důležité, co si myslí ti druzí, důležité je jen to, co si myslíme a co děláme jen my. Nikdo jiný náš život nežije.
Takže pokud Aot usoudila, že pro ni život podle Marca není dobrý, nemusí se zaobírat dál jeho myšlenkama. Je naprosto kontraproduktivní s ním o čemkoli debatovat, byť na papíře.Příspěvek upraven 14.06.13 v 12:46
:palec: :palec:
  • načítám...
6806
14.6.13 12:53
@Michelangelo píše:
Teorie a praxe je obrovský rozdíl. Tvoje skromnost může být pouze skrytá za tím, že jsi měla víc štěstí, než rozumu :P :mrgreen:

Taky možnost :think: :lol:

• načítám...
4123
14.6.13 12:55

Asi nemá cenu se přít o to jestli vzkaz ano nebo ne a navzájem se urážet, to asi Aot nepotřebuje číst. Ona se určitě rozhodne správně, moc jí držím palce :palec: :hug:.

• načítám...
54030
14.6.13 12:56
@Luca01 píše: :mrgreen: máš doma asi křišťálovou kouli, co :mrgreen:? Nebo teď nechápu z čeho soudíš, z toho, že bych nechala tomu chlapovi vzkaz s tím, že končím a myslím to vážně? Myslíš, že s ním nebude muset komunikovat, že nebude čekat před prácí? Když bude pracovat v té samé práci, tak se mu prostě nevyhne i kdyby hodně chtěla…jestli napíše vzkaz nebo nenapíše v tomto případě je jen kapkou toho všeho, čemu teď Aot bude čelit.

Nemusím mít křišťálovou kouli, vystačím si s empatií a životníma zkušenostma. A ty vy evidentně nemáte. Kdo se setkal s podobným agresorem už není tak důvěřivý a naivní.

• načítám...
7576
14.6.13 12:59

Presne tak :palec: To „hezke“ bylo mysleno tak, ze partnerka agresora na ty chvile „klidu“ pak vzpomina ve stylu „vzdyt to bylo hezke s nim byt“ a zacina pochybovat, jestli vlastne udelala dobre a jestli si za to nemuze sama :zed: Proto potrebuji zeny agresoru pomoc :kytka: aby pochybnosti byly zaslapany a realita obnovena.

@Wiolla píše:
A tomu odpovídá i to, co psalal @Aot, že ji Marc řekl:„…a pak mi rekl, ze kdyz ho zlobim, tak on je pak nastvany a neovlada se. At uz nezlobim priste.“
  • načítám...
2499
14.6.13 12:59
@Luca01 píše: :mrgreen: máš doma asi křišťálovou kouli, co :mrgreen:? Nebo teď nechápu z čeho soudíš, z toho, že bych nechala tomu chlapovi vzkaz s tím, že končím a myslím to vážně? Myslíš, že s ním nebude muset komunikovat, že nebude čekat před prácí? Když bude pracovat v té samé práci, tak se mu prostě nevyhne i kdyby hodně chtěla…jestli napíše vzkaz nebo nenapíše v tomto případě je jen kapkou toho všeho, čemu teď Aot bude čelit.

Každým výsledkem komunikace Aot s ním bude jen a pouze o tom, že Aot bude čím dál víc uzlíčkem nervů.

I já si vždycky myslela, že „to zvládnu“. Ale v jeho blízkosti jsem se do sebe choulila, ustupovala, snažila se -Bože, jak já jsem se snažila- a pak nemohla myslet zase na nic jiného, než „co s tím mám dělat“. On mě zbavoval mé síly. A když jsem ji někde načerpala, tak se moje schéma opakovalo: „To zvládnu“ :arrow: „Co s tím mám dělat“ :arrow: „To zvládnu“ :arrow: „Co s tím mám dělat“ :arrow: „To zvládnu“ :arrow: „Co s tím mám dělat“ Holky, tohle mi trvalo 30 let. Šílený bludný kruh.

Necpěte ji do bludného kruhu, který začne její první odpovědí. Její cesta do JEJÍHO života musí začít jinak. Kapitolu s Marcem uzavřela a už ji neotevírejte.

Příspěvek upraven 14.06.13 v 13:01

• načítám...
9180
14.6.13 13:00

http://www.youtube.com/watch?…
ukázky s Ivanou Chýlkovou, brrrrrrrr

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box