Přehnaná láska od partnera mě začíná děsit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
24603
14.6.13 11:25
@poučená píše:
DOMÁCÍ NÁSILÍ JE TRVALÉ, PRŮBĚŽNÉ ZNÁSILŇOVÁNÍ.Rozbitá sklenička -ten Crazy večer předevčírem- ten prožitek, co nám tu Aot napsala. Rozbitá sklenička byl u mě jen takový nepatrný detailíček v mém životě. Trávili jsme prázdniny s tehdy ještě „jen“ 3 malými dětmi v malinké chatičce. Bylo to krásné prostředí venkova, všecko super. Ale bylo to pro mne náročné, protože to bylo velmi stísněné pro celoprázdninový provoz velké rodiny, bylo to jako bydlet ve stanu. Všechny povinnosti byly na mně, manžel měl můj nadstandardní servis, jako vždy, protože to tak měl se mnou zavedené. Ale já to zvládala s radostí, protože děti byly šťastné a byla jsem šťastná z toho, když manžel byl spokojený, protože pak s ním život byl hezký. Tehdy večer byl manžel nějak podrážděný - hodně sluníčka u vody, horký večer, a co kdyby nějaký komár přiletěl -nedejbože. Vařila jsem večeři -„to to trvalo a to horko, co bylo od vaření brambor, kdy už budeš hotová, to je nesnesitelné“. Možná jsem to vaření tedy trochu zkrátila, ale měla jsem zato, že uvařeno je všecko, jak má být. „Ty brambory jsou nedovařené, víš dobře, jak nesnáším nedovařené brambory“ a vší silou praštil sklenicí na zem a že tohle tedy on nebude jíst, ať mu uvařím něco jiného. Střepy jsem posbírala. Byly jsme v miniaturním prostoru a děti byly malé a bylo nebezpečné nechat někde i jen malý střípek. Manžel se mi za tato chování nikdy neomluvil, vždycky jsem byla vinna já. A kdybych o tom, když byl v pohodě začala a chtěla si to s ním vysvětlit, nastalo by řvací rodeo. To jsem neriskovala. Nejsem nesebevědomá, to jste si už všimli, ale proč jsem jemu ustupovala? Byla to velice těžká agrese. Tak si to se mnou postupně zařídil. Manipulant. Litoval se a byl hrdinou současně. Emočně mě rozvibrovával. Byla jsem vařená jako žába. Jde to krok za krokem.
:hug: :hug: :hug:
  • načítám...
7576
14.6.13 11:29

@poučená Kdyz je agresor spokojeny, je hezke s nim zit. Ale beda, jak neni po jeho nebo jak hleda zaminku k ventilovani sveho vnitrniho pretkaku. Pak nastane peklo :(

• načítám...
Why
858
14.6.13 11:36

@Háta_x no, myslím, že i když je spokojený, tak není hezké s ním žít. Protože jsi pořád ve střehu, kdy „to“ zase přijde, co uděláš špatně, jakou záminku zas vymyslí…Nesvoboda a neustálé našlapování na špičkách není k žití, člověk musí stát pevně na zemi

• načítám...
24603
14.6.13 11:38
@Why píše:
@Háta_x no, myslím, že i když je spokojený, tak není hezké s ním žít. Protože jsi pořád ve střehu, kdy „to“ zase přijde, co uděláš špatně, jakou záminku zas vymyslí…Neustálé našlapování na špičkách není k žití, člověk musí stát pevně na zemi

Asi tak nějak, já u ex byl nervní i když spal, protože to mumlal nesmyli i ve spaní, a když nebylo po jeho, tak ho nezajímalo že je tam aj rodina, :poblion:
ten byl zlý i když jsem ho poslechla ale netvářila jsem se unešeně :roll:

• načítám...
8911
14.6.13 11:41
@Háta_x píše: ..Ale beda, jak neni po jeho nebo jak hleda zaminku k ventilovani sveho vnitrniho pretkaku. Pak nastane peklo :(

A tomu odpovídá i to, co psalal @Aot, že ji Marc řekl:

„…a pak mi rekl, ze kdyz ho zlobim, tak on je pak nastvany a neovlada se. At uz nezlobim priste.“

• načítám...
Anonymní
14.6.13 11:45

Aot, gratuluji ke skvělému a promyšlenému provedení akce :palec:
Teď nastává horší období. Věř mi to a připrav se na to.
Jediná rada ode mě je, až začneš mít pochybnosti o tom, co jsi udělala, stále si opakovat: „Chci být nezávislá, chci být šťastná, pokud mi Marc ubližuje, nebudu mu obětovat svůj život, mám se ráda a zařídím si svůj život podle sebe tak jak to chci já, až přijde muž, který mě bude opravdu milovat, pochopí mne a udělá všechno pro to, aby mi s ním bylo hezky. Takový muž na mne někde čeká a už se na to moc těším.“
A teď běž do té jógy a ke kadeřnici (nech si ostříhat vlasy, které měl Marc tak rád dlouhé) a dělej všechno, co máš ráda a do teď jsi nesměla. To ti pomůže se od Marca odpoutat. Teď už dokonce můžeš mluvit s lidmi, můžeš mít nové přátele, můžeš cokoli budeš chtít, no není to skvělé?
Přeji Ti všechno nejlepší!!!
Anonymní V.

• Upravit
Msife
14.6.13 11:46

Přesně tak - Marca v žádném případě nelitovat a už vůbec si neříkat, že je to chudák nemocný člověk, který je vlastně dobrý a jenom potřebuje pomoc odborníka. Akorát se dostaneš do nové role „zachránce“, kdy se mu budeš snažit pomoct a doufat, že se změní.
Pokud má problém, ať si ho hlavně sám připustí a najde si odborníka sám. Pokud si problém neuvědomuje a nijak ho to netrápí, Ty s tím těžko něco uděláš a zodpovědnost by byla pouze na Tobě.
Stejný jako s alkoholikem - když si sám uvědomí, že má problém s pitím, tak půjde do léčebny a bude s tím chtít něco dělat. Když si bude myslet, že to má pod kontrolou a jenom rodina chce, aby se šel léčit, tak tam teda možnááá půjde, ale pak se ožere na prvním rohu..
Aot, tihle psychopati akorát potřebují předelegovat zodpovědnost za své chování na někoho jiného. Jsme všichni dospělý lidi, zodpovědní pouze za své chování. Mně to trvalo asi rok než jsem si to plně uvědomila, přestala přemýšlet, zda by to ještě nějak šlo…NESLO…nebo šlo, ale to už bych asi skončila někde v truhle nebo v blázinci.

• Upravit
4123
14.6.13 11:48

Holky, možná máte pravdu s tím, že nemá Marcovi napsat co se stalo, asi je to „správné“. Ale i přesto s ním něco zažila, né vždy to bylo tak hrůzostrašné, tak mi příjde prostě správné mu napsat, že prostě odešla a že už se nevrátí, popř. napsat proč. Nemyslím s ním začít vést nějakou komunikaci, to je jasné, že by se to mohlo zvrtnout, ale třeba mu to poslat poštou nebo tak, aby třeba nemohl odepsat…On teď určitě nechápe co se děje a bude se dožadovat nějakého vysvětlení :nevim:. To je jen můj názor, rozhodnutí je určitě na Aot, myslím, že se doteď zachovala velmi rozumně, takže rozumně se i rozhodne v tomto případě.

• načítám...
8911
14.6.13 11:49
@Anonymní píše: … A teď běž do té jógy a ke kadeřnici (nech si ostříhat vlasy, které měl Marc tak rád dlouhé) a dělej všechno, co máš ráda a do teď jsi nesměla. To ti pomůže se od Marca odpoutat. Teď už dokonce můžeš mluvit s lidmi, můžeš mít nové přátele, můžeš cokoli budeš chtít, no není to skvělé? …
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :palec:
  • načítám...
8911
14.6.13 11:53
@Luca01 píše: …On teď určitě nechápe co se děje a bude se dožadovat nějakého vysvětlení :nevim:. …

Chudáček malej, hloupoučkej, on NEVÍ co se asi tak děje!! 8o Řval na ni, zlámal zlostí hůlky, držel ji pod krkem, třásl s ní, házel skleničkama, ona se před ním zamkla v ložnici a řekla mu, že se ho bojí, že ho nepustí… Ale ono mu to asi nedojde, co se děje, že?!! :zed:

Bohajeho!

• načítám...
2499
14.6.13 11:53
@Háta_x píše:
@poučená Kdyz je agresor spokojeny, je hezke s nim zit. Ale beda, jak neni po jeho nebo jak hleda zaminku k ventilovani sveho vnitrniho pretkaku. Pak nastane peklo :(

Ano, Háto, opravdu to bylo Peklo s velký P! Nenacházela jsem úniku.

Jenže já už teď také vím, mimo jiné, že on to peklo, co dělal mně, teď on sám má ve své duši. Protože to, co člověk dělá druhému, dělá vlastně sám sobě. On měl peklo ve své duši vždycky, jenom to zastíral hezkými kecy, ale skutky ho lil do celé naší rodiny.

On nenajde klidu, dokud nepochopí, že láska není to, o čem se mluví, ale to, co se prožívá. Ale to se nedá primárně pochopit, k tomuto pochopení musí dojít jinou cestou, než je pouhý rozum. Žádné jeho IQ mu nepomůže. A nepomůže mu ani žádné vysvětlování.

Marcovi také nepomůže žádné vysvětlování. On to vysvětlení NECHCE přijmout. To přijetí nejde přes rozum, a proto mu to nejde vysvětlit. Tyto záležitosti běží přes emoční struktury, které má tyran nastaveny na „chci“. A nedá a nedá a nedá pokoj, dokud si to svoje „chci“ na tom druhém nevymůže. Kvůli svému „chci“ manipuluje s city druhého. Manipuluje. On cítí jen svoje vlastní „chci“. Pokud mu druhý uvěří jeho city, které pro dosažení jeho „chci“ předstírá, je v pasti. A v té pasti zůstane stejným mechanismem, jako se do ní dostal.

Příspěvek upraven 14.06.13 v 12:06

• načítám...
54030
14.6.13 11:59
@Háta_x píše:
Holky, neni proc a co vysvetlovat. Navic jednim mailem, jednou zpravou se roztoci kolotoc jeho natlaku!!! Marc je chytrej dost, aby vedel, co se stalo. Taky vi moc dobre, proc odesla. A drazdit ho nejakym vysvetlovanim, kdyz on chce jedine - Aot vlastnit a mit ji poslusnou doma, je k nicemu. Nadto mu mavat pred nosem nejakou psychopomoci? To by ho hodne drazdila. Chapu, jak to myslite, ale tohle neni odhod od normalniho chlapa. Tohle je sebezachranny utek od agresora :kytka:

Háto, ještěže jsi našla tuhle diskuzi :andel: :hug:

• načítám...
5695
14.6.13 12:01

Aot žádné myšlenky typu:„ale on byl hodný“ si nepřipusť, člověk, který tě opravdu má rád, chce tvoje dobro, a bude tě respektovat v tvém rozhodnutí, nechce tě ovládat.

• načítám...
4123
14.6.13 12:01

@Wiolla tak to vidíš ty nebo my tady, ale nevím jestli to jako důvod bude brát Marc :nevim:. Já nepsala, že je chudáček, to si vůbec nemyslím…na mě to prostě působí, že on si bude myslet, že se jen naštvala, že se pohádali, že bude stačit za ní dolézat doprošovat se a bude zase dobře. U mě větší důvod než rozbitá sklenička příjde to dlouhodobé pomalé sociální terorizování než tyto dva výbuchy…

• načítám...
7257
14.6.13 12:04

AOT velká gratulace! Ale podle mě nejhorší máš před sebou.Marc se Tě bude snažit kontaktovat napřed po dobrém, potom po zlém. Myslím, že by jsi na několik měsíců měla udělat nějáká bezpečnostní opatření v práci i bydlišti. Informovat všechny okolo, co je Marc zač, aby věděli, že jsi v nebezpečí.
Jinak osobně bych mu taky napsala dopis, samozřejmě bez zpáteční adresy, kde bych mu napsala ať mě již nekontaktuje, že je konec. Kopii bych si nechala, ještě se může hodit.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová