Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Aot jsi skvělá, jak si to zvládla! Je dobře, že jsi zavolala mamce a ségře, snad je nebude Marc dlouho otravovat! A je super, že si se rozhoupala a zítra zavoláš do toho centra, určitě ti moc psychicky pomůžou a případně poradí, co dál, kdyby dělal Marc problémy. Drž se, běž se pořádně vyspat, určitě to po tom strašném dni potřebuješ a ráno bude zase trochu líp, uvidíš ![]()
Aot NIKDY!!! NEZAPOMEŇ NA VČEREJŠÍ VEČER. NA TO, JAK SE ROZZUŘIL A MRŠTIL SKLENIČKOU O ZEĎ, NA TO, JAK TĚ DRŽEL A TŘÁSL S TEBOU A MĚJ NA PAMĚTI, JAK PO TOMTO AMOKU BREČEL ZA DVEŘMI ZAMČENÉ LOŽNICE A OMLOUVAL SE!!! Normální chlap se chová tak, že se omlouvat vůbec neumí. Uvědom si, že nejsi za nikoho zodpovědná, s vyjímkou neplnoletých dětí. Nemáš nejmenší důvod si něco vyčítat. Za pár let to uvidíš úplně jinak a oceníš svoje dnešní rozhodnutí. Piš sem dál, neztrácej kontakt, piš upřímně, nikdo tě soudit nebude. Neodešla si od člověka, kterého nenávidíš, ještě včera ráno jsi pro jeho chování nacházela omluvu a nedokázala sis představit, v jakém stresu budeš za pár hodin. Važ si sama sebe, protože máš za co. Dokázala jsi" překročit svůj vlastní stín".Drž se a buď na sebe opatrná
![]()
@Aot super, jsi šikula
se šéfem jsi si to domluvila super. Drž se a hlavně, přeně, jak píše @Michelangelo kdyby jsi uvažovala o návratu, tak si vzpomeň, co se ke konci dělo. On by se NIKDY NEZMĚNIL. Je skvělý, jak jsi to zvládla.
@Aot píše: … Jen na me prisla takova litost a smutek, vite. Marc neni spatny clovek, potrebuje pomoc odbornika. No, a ja asi taky. …
Tak to pozor s tímto! V rámci uchování tvého duševního zdraví, správného nadhledu a síly v přesvědčení, že jsi udělala dobře, by sis možná mohla teď podrobněji prostudovat tyto stránky: http://elyna.wz.cz/ , které sem dávala @Knihomyš (schválně jsem ti to zpětně vyhledala, asi to zapadlo).
Já jsem si početla jenom chvilku a měla jsem dost! NENÍ NEMOCNÝ, NEPOMŮŽE MU ŽÁDÁ ODBORNÁ POMOC, NENÍ NA MÍSTĚ HO LITOVAT A JE ŠPATNÝ ČLOVĚK!!!
A ano, máš pravdu, ty odbornou pomoc potřebuješ - abys to všechno zvládla, ustála dny nadcházející, uměla zpracovat svoje pocity, prožité příkoří, vyhnula se případnému opakování podobného vztahu. A MOHLA BÝT V BUDOUCNU V ŽIVOTĚ ŠŤASTNÁ. Což ti hrozně moc přeji! ![]()
Tak se drž! Zatím jsi to zvládla naprosto perfektně. Myslíme na tebe a jsme s tebou. ![]()
Opravdu gratuluju jak rychle jsi dokazala odejit..
akorat bud opatrna a nikam nechod sama.. ![]()
@Aot Ahoj Aot, mam strasnou radost, zes to dokazala
Vzdycky, kdyz dalsi zena dokaze odejit od agresora, tim spis, zes to dokazala oproti jinym relativne brzo, jsem uplne dojata.
Na jednu vec si davej pozor: nelituj jeho, je to agresor, schovanej za hezkou zlatou kleci!!! A nelituj sebe, zaslouzis si mnohem vic a krasnejsiho, nez zit s agresorem, kterej se NIKDY nezmeni!!! Az se vyspis, hned zkontaktuj to krizove centrum a zacni na sobe pracovat, ted te ceka to horsi- opadne adrenalin z rozhodnuti a akce, bude cas sednout si, premyslet a zpracovavat situaci…a to musis ustat! Paradoxne diky tomu, ze ti nezprerazel nohy, te muze napadat „jestli ja jsem neodesla zzbytecne“ vic, muzes mit pochybnosti a s temi ti musi nekdo pomoct. At se v tom neplacas znytecne dlouho nebo nedejboze at te nenapadne se vratit! A taky ti to pomuze do budoucna, az nastane cas, v klidu v sobe uzavrit kapitolu Marc a jit dal spokojena a pripravena. K tomu te reseni problemu s nejakou organizaci ochrani, kdyby na tebe Marc neco zkusil ![]()
Maminka muze zmenit cislo? At ji neotravuje a nesnazi se ji nalomit. A ty mail? Pokud ne, aspon to necti a hned to smaz. ![]()
Sem urcite chod, tady jsi zacala hledat prvni pomoc, cestu, jak z toho ven. A kdyz se tu i dal vypises, my tu budem a tobe bude zas o kousek lip ![]()
Davej na sebe pozor a kam muzes, chod vzdy s nekym. Kdybys musela sama, mej v ruce telefon a kdyz se potkas s Marcem, hned zacni telefonovat, klidne jako, ze jsi tam a tam, potkala jsi Marca, ale bezis dal na smluvenou schuzku nebi neco v tom smyslu.
Aot, jsi borka, tak první krok mas za sebou. v praci dobry, sef te hezky podrzel, super, ze i vasi uz vedeli a taky rekli co měli. nema ta firma kde pracujes nejakou jinou pobočku, on bude jiste denne cihat u práce, aby te mohl zkontaktovat.
on je spatnej clovek, nelituj ho, neni proc. jeste jsi nepoznala, vsechno jeho chovani, brzo bys chodila s modrinama ne-li s necim horsim.
ted si odpocin, hod se do klidu. navstiv kadernici, nejaka změna ucena by taky byla vhodna, nebudes tak pro nej viditelna.o),posilam hodne sily, bude potreba
@Háta_x maminka si může nechat zablokovat jeho číslo, myslím, že pro ni by byla změna čísla zbytečně komplikovaná ![]()
Mejly bych nemazala, možná mohou být jako důkazy, teda až chlap ztratí nervy a bude vyhrožovat…
@berry4 Co brani Marcovi zavolat z jineho neblokovaneho cisla? Navic blokace cisla, co mam info, se nevztahuje na sms/mms a nevim, zda to jde nastavit pro zahranicni cisla
Nerikam, ze to musi udelat, jen ze je to jedna z cest jak zabranit otravovani z jeho strany ![]()
Aot, jsem moc rada, ze se to takhle povedlo
Nemuzu tvrdit, ze to nejhorsi mas za sebou, ale snad uz ted bude vse klidnejsi ![]()
Aot, super zprávy, jsem ráda, že ses tak rychle odhodlala a jednáš
. Teď nastane určitě složité období, tak se drž
. Jediné co bych ještě udělala je to, že bych Marcovi napsala mail s vysvětlením co se děje
,příjde mi to jako fér
.
Aot, jsem moc ráda, že to šlo celkem hladce (zatím), máš první krok za sebou. Přeji ti hodně síly do dalších dní ![]()
Aot, Marcovi bys měla napsat vzkaz, mail, proč jsi odešla a ať Tě nehledá a dá Ti svobodu, jeden opravdu poslední mail na rozloučenou, možná i s odkazy na nějaké psychologické stránky, kde je popsaná jeho chorobná žárlivost a ať se jde léčit a trochu se mu v tom e-mailu zprotiv. Myslím, že ta nejistota je pro něj horší, že nyní o to víc pátrá, hledá, doufá…
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Hodně štěstí, Aot. Musí to být fakt náročná situace, ale zvládáš to skvěle. Je na Marcovi, jestli vyhledá odborníka a pokusí se to řešit nebo ne, je to jeho život a jeho boj. Ty zase hájíš ten svůj a svoji svobodu. Držím palce