Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@poučená píše:
A ty sis prošla domácím násilím?
Jak Aot jednou začne, jak jednou napíše, už se neutrhne!
A dělat si svědomí s tím co je a není košer? U tyrana? U manipulátora? U psychopata? Když je žena sexuálně znásilněna, také se snaží vysvětlit násilníkovi, že to nebylo správné, jak se choval? Domácí násilí - to celé je o znásilňování, i když nemusí být právě sexuální. Ono ale i podvolit se nátlaku na sex z důvodu, aby byl klid, i to je forma přijetí násilí.Už se tady vynořily otázky, proč ženy přijímají násilí. Já osobně proto, že jsem nevěděla co s tím. Neměla jsem na to obranu v rejstříku svého chování. Prožila jsem krásné dětství a mládí, bylo kolem mne plno lásky. Empatie. Snaha pochopit, vyjít vstříc, uskrovnit se pro blaho druhého, nekonečná trpělivost a obětavost. Toto jsem prožila a dávala dál. Ale jemu to nestačilo, chtěl víc a víc, a když už jsem víc neměla, probíjel se do mé duše, rozbíjel mi jí nacimprcampr, aby ještě drobeček mé lásky ze mě vytáhl. S tou těžkou agresí manipulátora jsem si opravdu nevěděla rady. Nerozuměla jsem tomu, proč se tak zle ke mně chová - nemyslela jsem si o něm, že je zlý. Ale byl zlý, strašně zlý. Potřebovala jsem to celé pochopit. A už jsem to pochopila. Aot, rozhodně mu nic nepiš. V zájmu své sebeobrany.
Příspěvek upraven 14.06.13 v 10:58
Pletu se, nebo spolu žili 2 roky? Po dvou letech praštit dveřma beze slova - no každý má jiné gusto.
Já bych napsala mail na rozloučenou, že takto dále ne, vadí/vadilo mi to a to a vracet se nebudu, sbohem a pěkný život a nazdar.
JInak víte jen to, co zakladatelka tady napsala, takže bych rychle a obecně nesoudila.
@poučená píše:
AŤ ROZHODNĚ NIC MARCOVI NEPÍŠE. On ji zaplete do svých nářků, slibů, výčitek. To nezůstane pak při jednom emailu, ona začne vysvětlovat, do něj se vciťovat, omlouvat se, chápat ho. A on ji svými manipulacemi bude tahat zpět jak na vařené nudli.Nezapomeňte, že psychopat zneužívá city těch druhých pro svůj zisk. Vědomě s city druhých manipuluje, aby dosáhl svého. Aby se vrátila. A až se oběť vrátí, přitvrdí. Manipulant je jako had škrtič - svou oběť dusí, ale neudusí, protože by přišel o svou úchylnou radost z toho svého úchylného prožitku, jak je po jeho a jak jeho oběť trpí.
Nemoc psychopatů není o nemoci v běžně užívaném slova smyslu. Je to nemoc jeho duše to jeho chtění, ta jeho touha po moci, ta jeho bytostná potřeba druhého ovládat. To, co kolem této své potřeby dělá za divadýlko, to jsou jeho mimikry.
Teoreticky změnit by se mohl, kdyby sám chtěl. Ale psychopat nechce.
tohle by si měla Aot někam uložit a denně si to po probuzení přečíst
![]()
@BellinkaX píše:
Pletu se, nebo spolu žili 2 roky? Po dvou letech praštit dveřma beze slova - no každý má jiné gusto.
Já bych napsala mail na rozloučenou, že takto dále ne, vadí/vadilo mi to a to a vracet se nebudu, sbohem a pěkný život a nazdar.
JInak víte jen to, co zakladatelka tady napsala, takže bych rychle a obecně nesoudila.
souhlas ![]()
Rozhodně ne, já bych se s ním nijak nevybavovala. Řekla bych, že je pravděpodobné, že se potkají (počká si na ni u práce). Měla bych nachystáno asi to, že mě dusil, týral, že to takhle dál nešlo. Že ho už nemiluju a je mi takhle líp. Na nějaký kecy, že se změní bych klidně řekla, že to nená smysl a ať mě ani mou rodinu, šéfa už nekontaktuje, nebo zavolám policii.
@Anonymní píše:
Ještě mne napadá, když s Marcem třeba budeš mluvit (našel by Tě nebo se s ním potkáš), myslím, že by ho spolehlivě odradilo pár věcí. Můžeš mu říct, že už toho jeho vedení máš dost, nechceš a nebudeš už plnit jeho příkazy, chceš být svoje a vyjmenuj mu, co teď všechno děláš, co jsi s ním nemohla. Pak mu můžeš třeba říct, že teď spíš každou chvíli s někým jiným, že Tě to baví a s ním Tě to vlastně už nebavilo (ano, je to lež, ale jeho může odradit od toužení po Tobě, už nejsi jeho, už Tě měli další muži). Můžeš před ním dělat věci, o kterých víš, že nesnášel, nebo mu aspoň říct, že teď to děláš. Krátké vlasy by taky třeba mohly pomoct. Napadne Tě určitě spousta věcí. On už Tě nebude chtít, uvědomí si, že už nejsi ta loutka, se kterou mohl manipulovat, už jsi svá. A dá Ti pokoj. Jedině tak to bude moct fungovat, když po Tobě bude dál toužit, nenechá Tě na pokoji. Co myslíš?
Anonymní V.
Tohle bych mu tedy vůbec neříkala! Nemá cenu tohle vysvětlovat psychopatovi!
Podle mě pokud jí Marc najde, je ve velkém nebezpečí, rozhodně by měla chodit jen s někým a i jak tu někdo psal s pepřákem.
@Anonymní píše:
Ještě mne napadá, když s Marcem třeba budeš mluvit (našel by Tě nebo se s ním potkáš), myslím, že by ho spolehlivě odradilo pár věcí. Můžeš mu říct, že už toho jeho vedení máš dost, nechceš a nebudeš už plnit jeho příkazy, chceš být svoje a vyjmenuj mu, co teď všechno děláš, co jsi s ním nemohla. Pak mu můžeš třeba říct, že teď spíš každou chvíli s někým jiným, že Tě to baví a s ním Tě to vlastně už nebavilo (ano, je to lež, ale jeho může odradit od toužení po Tobě, už nejsi jeho, už Tě měli další muži). Můžeš před ním dělat věci, o kterých víš, že nesnášel, nebo mu aspoň říct, že teď to děláš. Krátké vlasy by taky třeba mohly pomoct. Napadne Tě určitě spousta věcí. On už Tě nebude chtít, uvědomí si, že už nejsi ta loutka, se kterou mohl manipulovat, už jsi svá. A dá Ti pokoj. Jedině tak to bude moct fungovat, když po Tobě bude dál toužit, nenechá Tě na pokoji. Co myslíš?
Anonymní V.
tak tohle mu říkat mi připadá hodně nebezpečný, protože jej tím od sebe neodradí, ale totálně naštve (ale jen můj názor, do hlavy mu nevidím). Já bych nic nevysvětlovala, neobhajovala, neodrazovala, prostě bych mu řekla, že takto žít nechci a nebudu, že je konec a tečka. Čím víc se v tom bude šťárat, tím víc se do toho zamotá a jemu spíš vytvoří pocit potřeby nějaký odplaty čo pomsty.
Já být na jejím místě bych tohle poslala mailem, prostě že jsem odešla a už se nevrátím, protože on od ní bude chtít něco slyšet, cokoliv a o to víc ji bude vyhledávat a chtít vysvětlení.
@Why píše:
@Háta_x no, myslím, že i když je spokojený, tak není hezké s ním žít. Protože jsi pořád ve střehu, kdy „to“ zase přijde, co uděláš špatně, jakou záminku zas vymyslí…Nesvoboda a neustálé našlapování na špičkách není k žití, člověk musí stát pevně na zemi
Přesně tak. Aby byl klid a abych nepřišla o to hezké, nechala jsem si vzít sama sebe - postupně jsem se vzdala všeho, kvůli čemu on svůj klid nenacházel. Nezbylo mi nic. i zpívat si pro radost jsem zapomněla. Celé dětství a mládí zněla hudba mým životem. A tu hudbu mám nyní zpátky. Hudba je moje největší radost.
Vzdala jsem se sama sebe, nezbylo mi nic, a pak už v našem životě ani to hezké nebylo. Život s tyranem není život, je to, nechat se dobrovolně pohřbít zaživa.
Příspěvek upraven 14.06.13 v 12:16
@Anonymní píše:tohle je totální mesmysl. Jemu je úplně jedno co ona chce a co ona cítí
Anonymní V.
@BellinkaX píše:
Diskusi jsem jen prolítla, ale k celému mám jen jedno.
Utéct (odchod schvaluju, samozřejmě) beze slova vysvětlení není košer, email s popsáním svého důvodu mu pošli. A dále bych už na maily nereagovala.
Je vidět, že nemáš s takovým agresorem žádnou zkušenost. Duševnímu mrzákovi NIKDY NIC NEVYSVĚTLÍŠ!!! Vysvětlování mu slouží jenom k dalšímu vydírání a agresi.
Nevím, kdo byl autorem této knihy, ale stála tam jedinečná věta:
PŘÍTEL NÁS POCHOPÍ, NEPŘÍTEL ŽÁDÁ VYSVĚTLENÍ…
@BellinkaX Po dvou letech psychického týrání a manipulování… ne, ona mu opravdu nemá co vysvětlovat ![]()
@BellinkaX píše:
Ale on je psychopat, ne kdejakej panacek. Uz jsem to sem psala.
Bude s elitovat, vidirat a ji to neda a nakonec se sejdou, protoze on si to „zaslouzi“. A pak to pojede… Tohle je nesmysl.
Takhle jsem „odpovidala“ 3 roky.
@kočička Evička Myslím, že vysvětlení chtít nebude, jemu je jasné, že Aot je **, zdrhla mu s Martinem a spí se svým šéfem - proto ji nepropustil. Spíš bude řešit, jak ji přivést k rozumu.
@Michelangelo píše:
Je vidět, že nemáš s takovým agresorem žádnou zkušenost. Duševnímu mrzákovi NIKDY NIC NEVYSVĚTLÍŠ!!! Vysvětlování mu slouží jenom k dalšímu vydírání a agresi.
Nevím, kdo byl autorem této knihy, ale stála tam jedinečná věta:PŘÍTEL NÁS POCHOPÍ, NEPŘÍTEL ŽÁDÁ VYSVĚTLENÍ…
Tady nejde o to, co si žádá nebo nežádá on. Ona nechá tu knihu pootevřenou, v ní to bude hlodat, že odešla beze slova. Takže spíš pro její pocit, že udělala tečku a že tu tečku udělala jasně..
A číst jeho reakce nemusí, ne?
A jinak, i přítel si zaslouží vysvětlení…
@jannina1 píše:
Tohle bych mu tedy vůbec neříkala! Nemá cenu tohle vysvětlovat psychopatovi!
Podle mě pokud jí Marc najde, je ve velkém nebezpečí, rozhodně by měla chodit jen s někým a i jak tu někdo psal s pepřákem.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Anonymní V.